Amaç: Minimal invaziv teknikler bir çok kardiyak patolojinin tedavisinde başarı ile kullanılmaktadır. Atan kalpte bypass, minimal invaziv direkt koroner bypass veya robotik cerrahi gibi yeni teknikler genellikle erişkin olgularda koroner bypass cerrahisi uygulamalarında kullanılmaktadır. Materyal ve Metod: Kliniğimizde 1993 yılından bu yana pediyatrik olgularda minimal invaziv teknikler uygulamaktayız. Değişik kardiyak lezyonlara sahip 10 olguda da, mini sternotomi tekniklerini kullandık. Bulgular: Erken ve geç morbidite ve mortalite görülmedi, hastalar ortalama 5 gün (3-8) içerisinde taburcu edildi. Sonuç: Mini sternotominin kullanışlı ve güvenli bir yöntem olduğuna inanıyoruz. Özel enstrümanlar gerektirmemektedir ve cerraha alışkın olduğu bir görüntü sağlamaktadır.
Background: Minimally invasive techniques are in use for many cardiac pathologies. Most recent methods such as off-pump, MIDCAB or robotic surgery are mostly usable for adult coronary by-pass surgery cases. Methods: We have performed some types of minimal invasive techniques for pediatric cases in our institution since 1993. Ten cases with different cardiac lesions were operated via a mini sternotomy. We did not observe any operative or postoperative complication in those cases. Results: There was no early or late morbidity and mortality. Patients were discharged from the hospital between 3 and 8 days (mean 5 days). Conclusions: We believe that mini sternotomy is a very useful and safe method for open heart surgery. There is no need for specialized instruments and it allows a familiar exposure to the surgeon. "> [PDF] Pediyatrik kalp cerrahisinde minimal invaziv teknikler: Mini sternotomiler | [PDF] Minimal invasive techniques in pediatric open heart surgery: Mini sternotomies Amaç: Minimal invaziv teknikler bir çok kardiyak patolojinin tedavisinde başarı ile kullanılmaktadır. Atan kalpte bypass, minimal invaziv direkt koroner bypass veya robotik cerrahi gibi yeni teknikler genellikle erişkin olgularda koroner bypass cerrahisi uygulamalarında kullanılmaktadır. Materyal ve Metod: Kliniğimizde 1993 yılından bu yana pediyatrik olgularda minimal invaziv teknikler uygulamaktayız. Değişik kardiyak lezyonlara sahip 10 olguda da, mini sternotomi tekniklerini kullandık. Bulgular: Erken ve geç morbidite ve mortalite görülmedi, hastalar ortalama 5 gün (3-8) içerisinde taburcu edildi. Sonuç: Mini sternotominin kullanışlı ve güvenli bir yöntem olduğuna inanıyoruz. Özel enstrümanlar gerektirmemektedir ve cerraha alışkın olduğu bir görüntü sağlamaktadır. "> Amaç: Minimal invaziv teknikler bir çok kardiyak patolojinin tedavisinde başarı ile kullanılmaktadır. Atan kalpte bypass, minimal invaziv direkt koroner bypass veya robotik cerrahi gibi yeni teknikler genellikle erişkin olgularda koroner bypass cerrahisi uygulamalarında kullanılmaktadır. Materyal ve Metod: Kliniğimizde 1993 yılından bu yana pediyatrik olgularda minimal invaziv teknikler uygulamaktayız. Değişik kardiyak lezyonlara sahip 10 olguda da, mini sternotomi tekniklerini kullandık. Bulgular: Erken ve geç morbidite ve mortalite görülmedi, hastalar ortalama 5 gün (3-8) içerisinde taburcu edildi. Sonuç: Mini sternotominin kullanışlı ve güvenli bir yöntem olduğuna inanıyoruz. Özel enstrümanlar gerektirmemektedir ve cerraha alışkın olduğu bir görüntü sağlamaktadır.
Background: Minimally invasive techniques are in use for many cardiac pathologies. Most recent methods such as off-pump, MIDCAB or robotic surgery are mostly usable for adult coronary by-pass surgery cases. Methods: We have performed some types of minimal invasive techniques for pediatric cases in our institution since 1993. Ten cases with different cardiac lesions were operated via a mini sternotomy. We did not observe any operative or postoperative complication in those cases. Results: There was no early or late morbidity and mortality. Patients were discharged from the hospital between 3 and 8 days (mean 5 days). Conclusions: We believe that mini sternotomy is a very useful and safe method for open heart surgery. There is no need for specialized instruments and it allows a familiar exposure to the surgeon. ">

Pediyatrik kalp cerrahisinde minimal invaziv teknikler: Mini sternotomiler

Amaç: Minimal invaziv teknikler bir çok kardiyak patolojinin tedavisinde başarı ile kullanılmaktadır. Atan kalpte bypass, minimal invaziv direkt koroner bypass veya robotik cerrahi gibi yeni teknikler genellikle erişkin olgularda koroner bypass cerrahisi uygulamalarında kullanılmaktadır. Materyal ve Metod: Kliniğimizde 1993 yılından bu yana pediyatrik olgularda minimal invaziv teknikler uygulamaktayız. Değişik kardiyak lezyonlara sahip 10 olguda da, mini sternotomi tekniklerini kullandık. Bulgular: Erken ve geç morbidite ve mortalite görülmedi, hastalar ortalama 5 gün (3-8) içerisinde taburcu edildi. Sonuç: Mini sternotominin kullanışlı ve güvenli bir yöntem olduğuna inanıyoruz. Özel enstrümanlar gerektirmemektedir ve cerraha alışkın olduğu bir görüntü sağlamaktadır.

Minimal invasive techniques in pediatric open heart surgery: Mini sternotomies

Background: Minimally invasive techniques are in use for many cardiac pathologies. Most recent methods such as off-pump, MIDCAB or robotic surgery are mostly usable for adult coronary by-pass surgery cases. Methods: We have performed some types of minimal invasive techniques for pediatric cases in our institution since 1993. Ten cases with different cardiac lesions were operated via a mini sternotomy. We did not observe any operative or postoperative complication in those cases. Results: There was no early or late morbidity and mortality. Patients were discharged from the hospital between 3 and 8 days (mean 5 days). Conclusions: We believe that mini sternotomy is a very useful and safe method for open heart surgery. There is no need for specialized instruments and it allows a familiar exposure to the surgeon.

___

  • 1. Doty DB, Di Russo GB, Doty JR. Full-spectrum cardiac s u rgery through a minimal incision: Mini-sternotomy (lower half) technique. Ann Thorac Surg 1998;65:573-7.
  • 2. Gundry SR, Shattuck OH, Razzouk AJ, del Rio MJ, Sardari FF, Bailey LL. Facile minimally invasive cardiac surgery via ministernotomy. Ann Thorac Surg 1998;65:1100-4.
  • 3. Akins CW. Full sternotomy through a minimally invasive incision: A cardiac surgeon's true comfort zone. Ann Thorac Surg 1998;66:1429-30.
  • 4. Moreno-Cabral RJ. Mini-T sternotomy for cardiac operations. J Thorac Cardiovasc Surg 1997;113:810-1.
  • 5. Legget ME, Shaw DP. Fiberoptic cardioscopy under cardiopulmonary bypass: Potential for cardioscopic surgery? Ann Thorac Surg 1994;58:222-5.
  • 6. Mack MJ. Is there a future for minimally invasive cardiac surgery? Eur J Cardio-thorac Surg 1999;16:119-25.
  • 7. Jaureguizar E, Vazquez J, Murcia J, Diez Pardo JA. Morbid musculoskeletal sequelae of thoracotomy for tracheoesophageal fistula. J Pediatr Surg 1985;20:511-4.
  • 8. Cherup LL, Siewers RD, Futrell JW. Breast and pectoral muscle maldevelopment after anterolateral and posterolateral thoracotomies in children. Ann Thorac Surg 1986;41:492-7.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Pediyatrik kalp cerrahisinde minimal invaziv teknikler: Mini sternotomiler

Kıvanç METİN, Eyüp HAZAN, Baran UĞURLU, Nejat SARIOSMANOĞLU, Öztekin OTO

Künt travma sonrası meydana gelen subklavyan arter yaralanması. Olgu sunumu

Hasan KARABULUT, Fevzi TORAMAN, Ufuk NALBANTOĞLU, Sinan DAĞDELEN, Cem ALHAN

Mounier-Kuhn sendromu: Olgu sunumu

Alpay SARPER, Necdet ÖZ, Abid DEMİRCAN, Erol IŞIN

Karotiko-Aksiller / subklavyan bypass greft uygulanan subklavyan steal sendromu olgularımızda orta dönem sonuçlarımız

Onur GÜRER, Yavuz ENÇ, Fikri YAPICI, Bayer ÇINAR, Mesut KÖSEM, Özge SEZERMAN

İskemi ve reperfüzyona bağlı olarak ortaya çıkan akciğer hasarını önlemede pentoksifilin, karnitin ve askorbik asidin etkileri

Öcal BERKAN, Esin YILDIZ, Kasım DOĞAN, İlhan GÜNAY, Feride GÜNEÇ, Nurkay KATRANCIOĞLU

Ağır fonksiyonal triküspid regürjitasyonu: "Modifiye semisirküler konstriktif anüloplasti" tekniği ve orta dönem sonuçları

Ahmet BALTALARLI, İbrahim GÖKŞİN, Ufuk Ali TÜRK, Mansur ŞAĞBAN, Arif YILMAZ, Gökhan ÖNEM, Nagihan KARAHAN, Hakan KARA

Bronşektazide operasyonun rolü: Cerrahi ve medikal tedavinin karşılaştırması

Hasan NAZAROĞLU, Akın Eraslan BALCI, Ansal Tansel BALCI, Mehmet Nesimi EREN

Açık kalp cerrahisinde glikoz leptin metabolizmasında insulin uygulamasının rolü

Nehir SUCU, Zeliha KOÇAK, Barlas AYTAÇOĞLU, Kerem KARACA, İlhan MAVİOĞLU, Uğur ATİK, Lülüfer TAMER, Murat DİKMENGİL, Uğur ORAL

Mediastinit tedavisinde hemirektus flebi ve bilateral pektoral kas kaydırma tekniği

Yusuf Kenan YALÇINBAŞ, Ersin EREK, Cemal ŞENYUVA, Tayyar SARIOĞLU, Ece SALİHOĞLU

Mitral kapak stenozu ile birlikrte olan ve sağ ventriküle açılan sağ koroner arter fistülü

İlyas KAYACIOĞLU, Seden ÇELİK, Mustafa İDİZ, Murat AKÇAR, Cüneyt KONURALP

Academic Researches Index - FooterLogo