Mounier - Kuhn sendromu nadir görülen, üst solunum yolunda elastik ve musküler dokudaki defekt sonucu oluşan, konjenital bir hastalıktır. Sunduğumuz olgu hemoptizi, tekrarlayan ağır pnömoni atakları ve tek taraflı kistik bronşektazi ile birlikte seyreden trakeobronkomegali olgusudur. Hastaya sağ pnömonektomi uygulanmıştır. Operasyondan sonra belirgin klinik düzelme görüldü ve hasta halen 4 yıldır kontrol altında sağlıklı olarak hayatına devam etmektedir.
Mounier - Kuhn syndrome is a rare congenital disorder due to defective development of elastic and muscle tissues in the upper airways. A case presented with a severe life threatening pneumonia, bilateral bronchiectasia and tracheobronkomegaly. Right pneumonectomy was performed. Symptom of the infection was diminished after the operation. The patent is asymptomatic during four-year follow-up. "> [PDF] Mounier-Kuhn sendromu: Olgu sunumu | [PDF] Mounier-Kuhn syndrome: Case report Mounier - Kuhn sendromu nadir görülen, üst solunum yolunda elastik ve musküler dokudaki defekt sonucu oluşan, konjenital bir hastalıktır. Sunduğumuz olgu hemoptizi, tekrarlayan ağır pnömoni atakları ve tek taraflı kistik bronşektazi ile birlikte seyreden trakeobronkomegali olgusudur. Hastaya sağ pnömonektomi uygulanmıştır. Operasyondan sonra belirgin klinik düzelme görüldü ve hasta halen 4 yıldır kontrol altında sağlıklı olarak hayatına devam etmektedir. "> Mounier - Kuhn sendromu nadir görülen, üst solunum yolunda elastik ve musküler dokudaki defekt sonucu oluşan, konjenital bir hastalıktır. Sunduğumuz olgu hemoptizi, tekrarlayan ağır pnömoni atakları ve tek taraflı kistik bronşektazi ile birlikte seyreden trakeobronkomegali olgusudur. Hastaya sağ pnömonektomi uygulanmıştır. Operasyondan sonra belirgin klinik düzelme görüldü ve hasta halen 4 yıldır kontrol altında sağlıklı olarak hayatına devam etmektedir.
Mounier - Kuhn syndrome is a rare congenital disorder due to defective development of elastic and muscle tissues in the upper airways. A case presented with a severe life threatening pneumonia, bilateral bronchiectasia and tracheobronkomegaly. Right pneumonectomy was performed. Symptom of the infection was diminished after the operation. The patent is asymptomatic during four-year follow-up. ">

Mounier-Kuhn sendromu: Olgu sunumu

Mounier - Kuhn sendromu nadir görülen, üst solunum yolunda elastik ve musküler dokudaki defekt sonucu oluşan, konjenital bir hastalıktır. Sunduğumuz olgu hemoptizi, tekrarlayan ağır pnömoni atakları ve tek taraflı kistik bronşektazi ile birlikte seyreden trakeobronkomegali olgusudur. Hastaya sağ pnömonektomi uygulanmıştır. Operasyondan sonra belirgin klinik düzelme görüldü ve hasta halen 4 yıldır kontrol altında sağlıklı olarak hayatına devam etmektedir.

Mounier-Kuhn syndrome: Case report

Mounier - Kuhn syndrome is a rare congenital disorder due to defective development of elastic and muscle tissues in the upper airways. A case presented with a severe life threatening pneumonia, bilateral bronchiectasia and tracheobronkomegaly. Right pneumonectomy was performed. Symptom of the infection was diminished after the operation. The patent is asymptomatic during four-year follow-up.

___

  • 1. Hering T, Rossdeutscher R, Kaiser D. Mounier-Kuhn disease / Tracheobronc home galy. Pneumologi 1990;44:507-8.
  • 2. Morton NS. Bronchiectasis. In: Fischman A P, ed. Pulmonary Diseases and Disorders. New York: Mc Graw & Hill Book, 1988:1553-81.
  • 3. Woodring JH, Howard RS, Rehm SR. Congenital tracheobronchomegaly (Mounier - Kuhn syndrome): A report of 10 cases and review of the literature. J Thorac Imaging 1991;6:1-10.
  • 4. Benesch M, Eber E, Pfleger A, Zach MS. Recurrent lower respiratory tract infections in a 14-year-old boy with tracheobronchomegaly (Mounier-Kuhn syndrome). Pediatr Pulmonol 2000;29:476-9.
  • 5. Yılmaz A, Coşkunsel M, Işık R. Mounier-Kuhn sendromu. Solunum Hastalıkları Derg 1991;2:283-6.
  • 6. Beachlcy MC, Ghahremani GG. Tracheobronchomegaly (Mounier - Kuhn syndrome) South Med J 1976;69:1228-9.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Mediastinit tedavisinde hemirektus flebi ve bilateral pektoral kas kaydırma tekniği

Yusuf Kenan YALÇINBAŞ, Ersin EREK, Cemal ŞENYUVA, Tayyar SARIOĞLU, Ece SALİHOĞLU

Künt travma sonrası meydana gelen subklavyan arter yaralanması. Olgu sunumu

Hasan KARABULUT, Fevzi TORAMAN, Ufuk NALBANTOĞLU, Sinan DAĞDELEN, Cem ALHAN

Pediyatrik kalp cerrahisinde minimal invaziv teknikler: Mini sternotomiler

Kıvanç METİN, Eyüp HAZAN, Baran UĞURLU, Nejat SARIOSMANOĞLU, Öztekin OTO

Mitral kapak stenozu ile birlikrte olan ve sağ ventriküle açılan sağ koroner arter fistülü

İlyas KAYACIOĞLU, Seden ÇELİK, Mustafa İDİZ, Murat AKÇAR, Cüneyt KONURALP

Açık kalp cerrahisinde glikoz leptin metabolizmasında insulin uygulamasının rolü

Nehir SUCU, Zeliha KOÇAK, Barlas AYTAÇOĞLU, Kerem KARACA, İlhan MAVİOĞLU, Uğur ATİK, Lülüfer TAMER, Murat DİKMENGİL, Uğur ORAL

Ağır fonksiyonal triküspid regürjitasyonu: "Modifiye semisirküler konstriktif anüloplasti" tekniği ve orta dönem sonuçları

Ahmet BALTALARLI, İbrahim GÖKŞİN, Ufuk Ali TÜRK, Mansur ŞAĞBAN, Arif YILMAZ, Gökhan ÖNEM, Nagihan KARAHAN, Hakan KARA

Ülkemizde aorto-koroner greft belirliyecilerinin kullanım sıklığı ve buna etki eden faktörler

Enver DURAN, Mustafa ÇIKIRIKÇIOĞLU, Turan EGE

Karotiko-Aksiller / subklavyan bypass greft uygulanan subklavyan steal sendromu olgularımızda orta dönem sonuçlarımız

Onur GÜRER, Yavuz ENÇ, Fikri YAPICI, Bayer ÇINAR, Mesut KÖSEM, Özge SEZERMAN

İzole sol ön inen koroner arter lezyonunda stent ve çalışan kalpte koroner bypass operasyonu yöntemlerinin maliyet yönünden karşılaştırılması

Mehmet BALKANAY, Mehmet Erdem TOKER, Suat ERŞAHİN, Cevat YAKUT, Ercan EREN, Mustafa GÜLER

Mounier-Kuhn sendromu: Olgu sunumu

Alpay SARPER, Necdet ÖZ, Abid DEMİRCAN, Erol IŞIN

Academic Researches Index - FooterLogo