Schwannomlar nöral krest hücrelerinden kaynaklanan nadir tümörlerdir. Çoğu schwannom baş, boyun ve ekstremitelerde ortaya çıkar. Torasik schwannomlar oldukça nadirdir ve en sık posterior mediastende görülür. Anterior mediastende görülen olgu sayısı oldukça azdır. Bu yazıda nefes darlığı yakınması ile başvuran 29 yaşında bir kadında anterior mediasten yerleşimli ve medyan sternotomi ile rezeke edilen anterior schwannom olgusu sunuldu. Bu olgu sunumunda literatürün gözden geçirilmesi ve anterior mediastinal yerleşim yerinin tartışılması amaçlandı.
Schwannomas are rare tumors of neural crest cell origin. Most schwannomas occur in the head, neck and limbs. Thoracic schwannomas are extremely rare and mostly appear in the posterior mediastinum. There are few case reports of anterior mediastinal schwannoma. In this article, we report an anterior mediastinal schwannoma resected using median sternotomy in an 29-years-old female who presented with the complaint of dyspnea. In this article, we aimed to review the literature and discuss the anterior mediastinal localization of schwannoma. "> [PDF] Nefes darlığına neden olan ön mediastinal schwannom: Olgu sunumu | [PDF] Anterior mediastinal schwannoma leading to dyspnea: A case report Schwannomlar nöral krest hücrelerinden kaynaklanan nadir tümörlerdir. Çoğu schwannom baş, boyun ve ekstremitelerde ortaya çıkar. Torasik schwannomlar oldukça nadirdir ve en sık posterior mediastende görülür. Anterior mediastende görülen olgu sayısı oldukça azdır. Bu yazıda nefes darlığı yakınması ile başvuran 29 yaşında bir kadında anterior mediasten yerleşimli ve medyan sternotomi ile rezeke edilen anterior schwannom olgusu sunuldu. Bu olgu sunumunda literatürün gözden geçirilmesi ve anterior mediastinal yerleşim yerinin tartışılması amaçlandı. "> Schwannomlar nöral krest hücrelerinden kaynaklanan nadir tümörlerdir. Çoğu schwannom baş, boyun ve ekstremitelerde ortaya çıkar. Torasik schwannomlar oldukça nadirdir ve en sık posterior mediastende görülür. Anterior mediastende görülen olgu sayısı oldukça azdır. Bu yazıda nefes darlığı yakınması ile başvuran 29 yaşında bir kadında anterior mediasten yerleşimli ve medyan sternotomi ile rezeke edilen anterior schwannom olgusu sunuldu. Bu olgu sunumunda literatürün gözden geçirilmesi ve anterior mediastinal yerleşim yerinin tartışılması amaçlandı.
Schwannomas are rare tumors of neural crest cell origin. Most schwannomas occur in the head, neck and limbs. Thoracic schwannomas are extremely rare and mostly appear in the posterior mediastinum. There are few case reports of anterior mediastinal schwannoma. In this article, we report an anterior mediastinal schwannoma resected using median sternotomy in an 29-years-old female who presented with the complaint of dyspnea. In this article, we aimed to review the literature and discuss the anterior mediastinal localization of schwannoma. ">

Nefes darlığına neden olan ön mediastinal schwannom: Olgu sunumu

Schwannomlar nöral krest hücrelerinden kaynaklanan nadir tümörlerdir. Çoğu schwannom baş, boyun ve ekstremitelerde ortaya çıkar. Torasik schwannomlar oldukça nadirdir ve en sık posterior mediastende görülür. Anterior mediastende görülen olgu sayısı oldukça azdır. Bu yazıda nefes darlığı yakınması ile başvuran 29 yaşında bir kadında anterior mediasten yerleşimli ve medyan sternotomi ile rezeke edilen anterior schwannom olgusu sunuldu. Bu olgu sunumunda literatürün gözden geçirilmesi ve anterior mediastinal yerleşim yerinin tartışılması amaçlandı.

Anterior mediastinal schwannoma leading to dyspnea: A case report

Schwannomas are rare tumors of neural crest cell origin. Most schwannomas occur in the head, neck and limbs. Thoracic schwannomas are extremely rare and mostly appear in the posterior mediastinum. There are few case reports of anterior mediastinal schwannoma. In this article, we report an anterior mediastinal schwannoma resected using median sternotomy in an 29-years-old female who presented with the complaint of dyspnea. In this article, we aimed to review the literature and discuss the anterior mediastinal localization of schwannoma.

___

  • 1.Erdogan S, Tuncer U, Gumurdulu D, Zorludemir S, Karaoglan A, Yaliniz H, et al. Primary peritracheal schwannoma: report of a case. Surg Today 2004;34:444-6.
  • 2.Yang CY, Chou CW, Lin MB, Li CF. Schwannomas of the left adrenal gland and posterior mediastinum. J Chin Med Assoc 2009;72:83-7.
  • 3.Reynolds M, Shields TW. Benign and malignant neurogenic tumors of the mediastinum in children and in adults. In: Shields TW, Locicero III J, Ponn RB, Rusch VW, editors. General thoracic surgery. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins; 2005. p. 2729-56.
  • 4.Takeda S, Miyoshi S, Minami M, Matsuda H. Intrathoracic neurogenic tumors-50 years’ experience in a Japanese institution. Eur J Cardiothorac Surg 2004;26:807-12.
  • 5.Macchiarini P, Ostertag H. Uncommon primary mediastinal tumours. Lancet Oncol 2004;5:107-18.
  • 6.Kanzaki M, Ohtsuka T, Obara T, Yamamoto H, Onuki T. Surgically treated dumbbell schwannoma arising in the brachial plexus with intrathoracic extension. Jpn J Thorac Cardiovasc Surg 2003;51:62-4
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Aortic occlusion: Five case reports

Nazif ERKAN, Gökhan ELÇİN, Serhat AKAY

Combined coronary artery bypass surgery with total correction of tetralogy of Fallot in a middle-aged patient

Halil TÜRKOĞLU, Tufan PAKER, Cihangir ERSOY, Vedat BAYER, Aydın AYTAÇ, Tijen ALKAN, Ahmet ŞAŞMAZEL, Atıf AKÇEVİN

Heparine bağlı trombositopeni öyküsü olan bir hastada tekrar ameliyat

Ozan KARAKİŞİ, Erol ŞENER, Levent ÇETİN, Ayşegül KUNT, Mete HIDIROĞLU, Aslıhan KÜÇÜKER

Epikardiyal yerleşimli hemanjiyom

M. Fatih AYIK

De novo right atrial myxoma detected nine months after atrial septal defect closure

Hüseyin Ali TÜNEL, Öner GÜLCAN, Murat GÜVENER, Orhan Saim DEMİRTÜRK

Pulmoner kontüzyon tedavisinde yeni bir yöntem: Hiperbarik oksijen, bir deneysel çalışma

Turgut IŞITMANGİL, Hasan TÜRÜT, Nurettin YİYİT, Osman Metin İPÇİOĞLU, Rauf GÖRÜR, Akın YILDIZHAN, Ufuk BERBER, Günalp UZUN, Fatih Hikmet CANDAŞ

Anomalous left coronary artery arising from the pulmonary artery repair with pulmonary artery reconstruction

Pelin ÖZTÜRK, Naim CEYLAN, Emrah OĞUZ, M. Fatih AYIK, Ruhi ÖZYÜREK, Yüksel ATAY, Ertürk LEVENT, Emin Alp ALAYUNT

Dual source multidetector computed tomography coronary angiography in the surgical planning regarding the major coronary artery anomalies in children

Ali TÜRK, Ulaş CAN, Özlem SAYGILI, Yusuf YALÇINBAŞ, Tayyar SARIOĞLU, Ayşe SARIOĞLU, Arda SAYGILI

İki yaşında dilate kardiyomiyopatili olguda ortotopik kalp nakli

Erkan İRİZ, Ayşe ASLAN TANA, Serdar KULA, Rana OLGUNTÜRK, Mehmet Emin ÖZDOĞAN, Tuba DÖNMEZ, Dilek ERER, Yusuf ÜNAL

Evaluation of procalcitonin, interleukin 6, and tumor necrosis factor alpha levels as early markers of postoperative complications following major thoracic surgery

Burhan APİLİOĞULLARI, Hıdır ESME, Banu YOLDAŞ, Taha BEKÇİ, Recep KEŞLİ, Mustafa ÇALIK

Academic Researches Index - FooterLogo