Heterotopik supradiafragmatik karaciğer dokusu oldukça nadir bir patolojidir. Genellikle asemptomatiktir ve sıklıkla rastlantısal olarak saptanır. Bu yazıda, öksürük ile aralıklı sırt ve göğüs ağrıları oluşan ve radyolojik olarak intratorasik paravertebral bir kitle saptanan bir kadın olgu sunuldu.
A heterotopic, supradiaphragmatic liver tissue is an extremelyrare entitiy. It is usually asymptomatic and is often detectedincidentally. Herein, we report a female case who had coughinducedoccasional back and chest pain and in whom anintrathoracic paravertebral mass was radiographically detected. "> [PDF] Nadir bir intratorasik kitle: Aksesuar karaciğer lobu | [PDF] A rare intrathoracic mass: Accessory liver lobe Heterotopik supradiafragmatik karaciğer dokusu oldukça nadir bir patolojidir. Genellikle asemptomatiktir ve sıklıkla rastlantısal olarak saptanır. Bu yazıda, öksürük ile aralıklı sırt ve göğüs ağrıları oluşan ve radyolojik olarak intratorasik paravertebral bir kitle saptanan bir kadın olgu sunuldu. "> Heterotopik supradiafragmatik karaciğer dokusu oldukça nadir bir patolojidir. Genellikle asemptomatiktir ve sıklıkla rastlantısal olarak saptanır. Bu yazıda, öksürük ile aralıklı sırt ve göğüs ağrıları oluşan ve radyolojik olarak intratorasik paravertebral bir kitle saptanan bir kadın olgu sunuldu.
A heterotopic, supradiaphragmatic liver tissue is an extremelyrare entitiy. It is usually asymptomatic and is often detectedincidentally. Herein, we report a female case who had coughinducedoccasional back and chest pain and in whom anintrathoracic paravertebral mass was radiographically detected. ">

Nadir bir intratorasik kitle: Aksesuar karaciğer lobu

Heterotopik supradiafragmatik karaciğer dokusu oldukça nadir bir patolojidir. Genellikle asemptomatiktir ve sıklıkla rastlantısal olarak saptanır. Bu yazıda, öksürük ile aralıklı sırt ve göğüs ağrıları oluşan ve radyolojik olarak intratorasik paravertebral bir kitle saptanan bir kadın olgu sunuldu.

A rare intrathoracic mass: Accessory liver lobe

A heterotopic, supradiaphragmatic liver tissue is an extremelyrare entitiy. It is usually asymptomatic and is often detectedincidentally. Herein, we report a female case who had coughinducedoccasional back and chest pain and in whom anintrathoracic paravertebral mass was radiographically detected.

___

  • 1. Wang C, Cheng L, Zhang Z, Xie T, Ding H, Deng Q, et al. Accessory lobes of the liver: A report of 3 cases and review of the literature. Intractable Rare Dis Res 2012;1:86-91.
  • 2. AN J, Han J, Lee KS, Choi YS. Supradiaphragmatic heterotopic liver presenting as a pleural mass: a case report. Tuberc Respir Dis 2010;69:191-5.
  • 3. An J, Han J, Lee KS, Choi YS. Supradiaphragmatic heterotopic liver presenting as a pleural mass: a case report. Tuberc Respir Dis 2010;69:191-5.
  • 4. Han S, Soylu L. Accessory liver lobe in the left thoracic cavity. Ann Thorac Surg 2009;87:1933-4.
  • 5. Chen YY, Huang TW, Chang H, Hsu HH, Lee SC. Intrathoracic caudate lobe of the liver: a case report and literature review. World J Gastroenterol 2014;20:5147-52.
  • 6. Choi SU, Kim HK, Kim J. Heterotopic supradiaphragmatic liver combined with intralobar pulmonary sequestration. Ann Thorac Surg 2008;85:1809-10.
  • 7. Adin ME, Çetinçakmak MG, Deniz MA, Göya C. Accessory liver within the thoracic cavity. Surg Radiol Anat 2018;40:1085-91.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Academic Researches Index - FooterLogo