Koroner arter bypass greftleme (KABG) ameliyatı sonrası resternotomi özellikle patent greft varlığında oldukça zor bir durumdur. Bu hastalarda kalp yaralanması, kanama, özellikle intenal torasik arter gibi patent bir greftin yaralanması ve resternotominin zorluğu morbidite ve mortaliteyi artıran en önemli sorunlardır. Bu yazıda daha önce KABG ameliyatı geçirmiş 61 yaşında bir erkek hastada kardiyopulmoner bypass altında atan kalpte yapılan mitral kapak replasmanı olgusu sunuldu. Sağ anterolateral torakotomi ile pompada atan kalpte normotermide krosklemp kullanılmadan yapılan mitral kapak replasmanı basit ve güvenilir bir işlemdir. Bu işlemin, özellikle patent bypass greftleri olan hastalarda tekrar ameliyatı için iyi bir seçenek olabileceği düşüncesindeyiz.
Resternotomy after coronary artery bypass grafting (CABG) is a highly challenging situation, especially in the presence of patent grafts. Cardiac injury, bleeding, injury of a patent graft, especially such as the internal thoracic artery, and the difficulty of resternotomy are major problems that may increase morbidity and mortality in these patients. In this article we present a 61-year-old male patient with a previous CABG surgery who had mitral valve replacement on beating heart with the aid of cardiopulmonary bypass. On-pump beating heart normothermic mitral valve replacement without cross-clamping the aorta through right anterolateral thoracotomy is a simple and safe procedure. We think that this procedure may be a good option for reoperation especially in patients with patent bypass grafts. "> [PDF] Mitral valve replacement in beating heart through right thoracotomy: a safe option for reoperation | [PDF] Sağ torakotomi yolu ile atan kalpte mitral kapak replasmanı: Tekrar ameliyatında güvenli bir seçenek Koroner arter bypass greftleme (KABG) ameliyatı sonrası resternotomi özellikle patent greft varlığında oldukça zor bir durumdur. Bu hastalarda kalp yaralanması, kanama, özellikle intenal torasik arter gibi patent bir greftin yaralanması ve resternotominin zorluğu morbidite ve mortaliteyi artıran en önemli sorunlardır. Bu yazıda daha önce KABG ameliyatı geçirmiş 61 yaşında bir erkek hastada kardiyopulmoner bypass altında atan kalpte yapılan mitral kapak replasmanı olgusu sunuldu. Sağ anterolateral torakotomi ile pompada atan kalpte normotermide krosklemp kullanılmadan yapılan mitral kapak replasmanı basit ve güvenilir bir işlemdir. Bu işlemin, özellikle patent bypass greftleri olan hastalarda tekrar ameliyatı için iyi bir seçenek olabileceği düşüncesindeyiz. "> Koroner arter bypass greftleme (KABG) ameliyatı sonrası resternotomi özellikle patent greft varlığında oldukça zor bir durumdur. Bu hastalarda kalp yaralanması, kanama, özellikle intenal torasik arter gibi patent bir greftin yaralanması ve resternotominin zorluğu morbidite ve mortaliteyi artıran en önemli sorunlardır. Bu yazıda daha önce KABG ameliyatı geçirmiş 61 yaşında bir erkek hastada kardiyopulmoner bypass altında atan kalpte yapılan mitral kapak replasmanı olgusu sunuldu. Sağ anterolateral torakotomi ile pompada atan kalpte normotermide krosklemp kullanılmadan yapılan mitral kapak replasmanı basit ve güvenilir bir işlemdir. Bu işlemin, özellikle patent bypass greftleri olan hastalarda tekrar ameliyatı için iyi bir seçenek olabileceği düşüncesindeyiz.
Resternotomy after coronary artery bypass grafting (CABG) is a highly challenging situation, especially in the presence of patent grafts. Cardiac injury, bleeding, injury of a patent graft, especially such as the internal thoracic artery, and the difficulty of resternotomy are major problems that may increase morbidity and mortality in these patients. In this article we present a 61-year-old male patient with a previous CABG surgery who had mitral valve replacement on beating heart with the aid of cardiopulmonary bypass. On-pump beating heart normothermic mitral valve replacement without cross-clamping the aorta through right anterolateral thoracotomy is a simple and safe procedure. We think that this procedure may be a good option for reoperation especially in patients with patent bypass grafts. ">

Mitral valve replacement in beating heart through right thoracotomy: a safe option for reoperation

Koroner arter bypass greftleme (KABG) ameliyatı sonrası resternotomi özellikle patent greft varlığında oldukça zor bir durumdur. Bu hastalarda kalp yaralanması, kanama, özellikle intenal torasik arter gibi patent bir greftin yaralanması ve resternotominin zorluğu morbidite ve mortaliteyi artıran en önemli sorunlardır. Bu yazıda daha önce KABG ameliyatı geçirmiş 61 yaşında bir erkek hastada kardiyopulmoner bypass altında atan kalpte yapılan mitral kapak replasmanı olgusu sunuldu. Sağ anterolateral torakotomi ile pompada atan kalpte normotermide krosklemp kullanılmadan yapılan mitral kapak replasmanı basit ve güvenilir bir işlemdir. Bu işlemin, özellikle patent bypass greftleri olan hastalarda tekrar ameliyatı için iyi bir seçenek olabileceği düşüncesindeyiz.

Sağ torakotomi yolu ile atan kalpte mitral kapak replasmanı: Tekrar ameliyatında güvenli bir seçenek

Resternotomy after coronary artery bypass grafting (CABG) is a highly challenging situation, especially in the presence of patent grafts. Cardiac injury, bleeding, injury of a patent graft, especially such as the internal thoracic artery, and the difficulty of resternotomy are major problems that may increase morbidity and mortality in these patients. In this article we present a 61-year-old male patient with a previous CABG surgery who had mitral valve replacement on beating heart with the aid of cardiopulmonary bypass. On-pump beating heart normothermic mitral valve replacement without cross-clamping the aorta through right anterolateral thoracotomy is a simple and safe procedure. We think that this procedure may be a good option for reoperation especially in patients with patent bypass grafts.

___

  • 1. Thompson MJ, Behranwala A, Campanella C, Walker WS, Cameron EW. Immediate and long-term results of mitral prosthetic replacement using a right thoracotomy beating heart technique. Eur J Cardiothorac Surg 2003;24:47-51.
  • 2. Tribble CG, Killinger WA Jr, Harman PK, Crosby IK, Nolan SP, Kron IL. Anterolateral thoracotomy as an alternative to repeat median sternotomy for replacement of the mitral valve. Ann Thorac Surg 1987;43:380-2.
  • 3. Holman WL, Goldberg SP, Early LJ, McGiffin DC, Kirklin JK, Cho DH, et al. Right thoracotomy for mitral reoperation: analysis of technique and outcome. Ann Thorac Surg 2000;70:1970-3.
  • 4. Ciçekcioğlu F, Tütün U, Parlar AI, Aksöyek A, Babaroğlu S, Katircioğlu SF. Mitral valve replacement on a beating heart through right thoracotomy in a patient with patent coronary grafts. Anadolu Kardiyol Derg 2007;7:247-8.
  • 5. Gorman RC, Gorman JH, Edmunds LH. Ischemic mitral regurgitation. In: Cohn LH, Edmunds LH, editors. Cardiac surgery in the adults. 2nd ed. New York: McGraw Hill; 2003. p. 751-70.
  • 6. Cicekcioglu F, Tutun U, Babaroglu S, Mungan U, Parlar AI, Demirtas E, et al. Redo valve surgery with on-pump beating heart technique. J Cardiovasc Surg (Torino) 2007;48:513-8.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Hemodiyaliz girişi için gerçekleştirilen basilik ven transpozisyonu: Orta dönem sonuçlar

İsmail Oral HASTAOĞLU, Fuat BİLGEN

Plevranın soliter fibröz tümörleri

Yener YÖRÜK, Yekta Altemur KARAMUSTAFAOĞLU, Sevinç YAĞCI

Küçük hücreli dışı akciğer kanserli yaşlı hastalarda cerrahi tedavi sonrası mortalite ve morbidite: Yaşın rolü

Hüseyin MELEK, Seyit İbrahim DİNÇER, Adalet DEMİR, Barış MEDETOĞLU, Volkan KARA

A new bridge bypass technique for multisegmental left anterior descending coronary artery disease

Ömer TETİK, Yüksel BEŞİR, Arif GÜCÜ, Önder T. BOZKURT, Orhan RODOPLU, Tamer TÜRK

Doğuştan kalp hastalıklarında ksenogreft kapaklı kondüit kullanımı

Sait AŞLAMACI, Salih ÖZÇOBANOĞLU, Süleyman ÖZKAN, Murat ÖZKAN, Bülent SARITAŞ

Spontaneous coronary artery dissection: two different surgical techniques

Ömer Zühtü YÖNDEM, Bayram YILMAZKAYA, Mehmet Ali YÜKSELEN, Oğuz TAŞDEMİR, Sami GÜRKAHRAMAN

Mitral valve replacement in beating heart through right thoracotomy: a safe option for reoperation

Bilgin EMRECAN, Ali Vefa ÖZCAN, Münevver DERELİ, İbrahim GÖKŞİN

The use of Yaşargil neurovascular mini-clips for patent ductus arteriosus closure in premature infants

Ersin EREK, Yasemin TÜRKEKUL, Ayşe ULUKOL, Cafer Tayyar SARIOĞLU, Arda SAYGILI, Yusuf Kenan YALÇINBAŞ

Akciğer kontüzyonunda sildenafilin etkileri

Makbule ERGİN, Ali YEĞİNSU, Kürşat GÜRLEK, Oğuzhan ŞAYLAN

Doğuştan kalp cerrahisinde beyin natriüretik peptid plazma düzeyinin prognostik önemi

Işık Şenkaya SIĞNAK, Murat YANAR, Hülüsi HELVACI

Academic Researches Index - FooterLogo