Bu yazıda, geleneksel embolektominin yeterli olma- ması nedeniyle, skopi altında kateter destekli embolek- tomi uygulanan iki olgu sunuldu. Bu hastalardan biri aortoiliyak baypaslı, diğeri ise aortobifemoral baypaslı idi. Her iki olguda da malzeme uygunsuzluğuna bağlı komplikasyonlar gelişti ve ek cerrahi embolekto- mi işlemleri uygulandı. Geleneksel embolektominin yeterli olmadığı ve özellikle mekanik ve trombolitik tedavinin kullanılamayacağı olgularda kateter destek- li embolektominin, uygun malzeme desteği ve artan deneyim ile bir tedavi seçeneği olabileceğini düşünü- yoruz.
In this study, we report two cases who underwent catheter-assisted embolectomy under fluoroscopy due to insufficient conventional embolectomy. One of the patients had ascending aortobifemoral bypass and the other had aortoiliac bypass. In both cases, material incompatibility- related complications developed and additional surgical embolectomy procedures were performed. We believe that with an adequate material support and increased experience, catheter-assisted embolectomy could be an alternative procedure in patients with insufficient conventional embolectomy and in cases who are ineligible for mechanical treatment and thrombolysis, in particular. "> [PDF] Kateter destekli trombektomi | [PDF] Catheter-assisted thrombectomy Bu yazıda, geleneksel embolektominin yeterli olma- ması nedeniyle, skopi altında kateter destekli embolek- tomi uygulanan iki olgu sunuldu. Bu hastalardan biri aortoiliyak baypaslı, diğeri ise aortobifemoral baypaslı idi. Her iki olguda da malzeme uygunsuzluğuna bağlı komplikasyonlar gelişti ve ek cerrahi embolekto- mi işlemleri uygulandı. Geleneksel embolektominin yeterli olmadığı ve özellikle mekanik ve trombolitik tedavinin kullanılamayacağı olgularda kateter destek- li embolektominin, uygun malzeme desteği ve artan deneyim ile bir tedavi seçeneği olabileceğini düşünü- yoruz. "> Bu yazıda, geleneksel embolektominin yeterli olma- ması nedeniyle, skopi altında kateter destekli embolek- tomi uygulanan iki olgu sunuldu. Bu hastalardan biri aortoiliyak baypaslı, diğeri ise aortobifemoral baypaslı idi. Her iki olguda da malzeme uygunsuzluğuna bağlı komplikasyonlar gelişti ve ek cerrahi embolekto- mi işlemleri uygulandı. Geleneksel embolektominin yeterli olmadığı ve özellikle mekanik ve trombolitik tedavinin kullanılamayacağı olgularda kateter destek- li embolektominin, uygun malzeme desteği ve artan deneyim ile bir tedavi seçeneği olabileceğini düşünü- yoruz.
In this study, we report two cases who underwent catheter-assisted embolectomy under fluoroscopy due to insufficient conventional embolectomy. One of the patients had ascending aortobifemoral bypass and the other had aortoiliac bypass. In both cases, material incompatibility- related complications developed and additional surgical embolectomy procedures were performed. We believe that with an adequate material support and increased experience, catheter-assisted embolectomy could be an alternative procedure in patients with insufficient conventional embolectomy and in cases who are ineligible for mechanical treatment and thrombolysis, in particular. ">

Kateter destekli trombektomi

Bu yazıda, geleneksel embolektominin yeterli olma- ması nedeniyle, skopi altında kateter destekli embolek- tomi uygulanan iki olgu sunuldu. Bu hastalardan biri aortoiliyak baypaslı, diğeri ise aortobifemoral baypaslı idi. Her iki olguda da malzeme uygunsuzluğuna bağlı komplikasyonlar gelişti ve ek cerrahi embolekto- mi işlemleri uygulandı. Geleneksel embolektominin yeterli olmadığı ve özellikle mekanik ve trombolitik tedavinin kullanılamayacağı olgularda kateter destek- li embolektominin, uygun malzeme desteği ve artan deneyim ile bir tedavi seçeneği olabileceğini düşünü- yoruz.

Catheter-assisted thrombectomy

In this study, we report two cases who underwent catheter-assisted embolectomy under fluoroscopy due to insufficient conventional embolectomy. One of the patients had ascending aortobifemoral bypass and the other had aortoiliac bypass. In both cases, material incompatibility- related complications developed and additional surgical embolectomy procedures were performed. We believe that with an adequate material support and increased experience, catheter-assisted embolectomy could be an alternative procedure in patients with insufficient conventional embolectomy and in cases who are ineligible for mechanical treatment and thrombolysis, in particular.

___

  • 1. Haimovici H. Acute arterial thrombosis and metabolic complications of acute arterial occlusions and skeletal muscle ischemia. In: Haimovici H, editor. Vascular Surgery. Massachusetts: Blackwell Science; 1996. p. 509-30.
  • 2. Erentug V, Mansuroglu D, Ulusoy Buzbuga N, Erdogan HB, Elevli MG, Bal E, et al. Surgical treatment of acute arterial occlusions. Turk Gogus Kalp Dama 2003;11:236-9.
  • 3. Ouriel K. Endovascular techniques in the treatment of acute limb ischemia: thrombolytic agents, trials, and percutaneous mechanical thrombectomy techniques. Semin Vasc Surg 2003;16:270-9.
  • 4. Fogarty TJ, Cranley JJ. Catheter technic for arterial embolectomy. Ann Surg 1965;161:325-30.
  • 5. Oğuzkurt L, Ozkan U, Gümüş B, Coşkun I, Koca N, Gülcan O. Percutaneous aspiration thrombectomy in the treatment of lower extremity thromboembolic occlusions. Diagn Interv Radiol 2010;16:79-83.
  • 6. Vorwerk D. Mechanical thrombectomy is an alternative way to go: the European experience commentary on: quality improvement guidelines for percutaneous management of acute limb ischemia. Cardiovasc Intervent Radiol 2006;29:7-10.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Penetran göğüs travması sonrasında kardiyak tamponad ile seyreden retrosternal hematom

Berk ÖZKAYNAK, İbrahim YILDIZHAN, Vedat ERENTUĞ, Nihan KAYALAR, Kamil BOYACIOĞLU

Majör cerrahi ile ilaç tedavisi arasındaki ince çizgi: Sternum tüberkülozu tanısı

Hande ARSLAN, Dalokay KILIÇ, Halit ÜNER, Özlem KURT AZAP, Ayşegül YEŞİLKAYA

Sol atriyal miksomalı gebede transözofageal ekokardiyografi rehberliğinde anestezi uygulaması

Ziya SALİHOĞLU, Gökçen BAŞARANOĞLU, Tarık UMUTOGLU, Kadir İDİN

Kirschner telinin klavikuladan perikard içine ve karaciğer hilusuna migrasyonu: 30 yıllık bir yolculuk

Tevfik İlker AKÇAM, Alpaslan ÇAKAN, Ufuk ÇAĞIRICI, Ayşe Gül ERGÖNÜL, Naim CEYLAN

Nötrofil jelatinaz ilişkili lipokalin akut böbrek hasarı tanısında yeterince değerli mi?

Oğuzhan ARUN, Mehmet ÖÇ, Ateş DUMAN, Bahar ÖÇ

Endobronchial lipoma obliterating middle lobe bronchus

Erkan AKAR, Tarık CANDAN, Nazmi MUTLU

Primer spontan pnömotoraksta elektrokardiyografik değişiklikler

Timuçin ALAR, Şaban ÜNSAL, Serpil SEVİNÇ, Şamil GÜNAY, Şeyda Örs KAYA, Şahbender KOÇ, Hüseyin CANDAN, Mehmet BÖNCÜ

Vasküler Behçet hastalığında endovasküler stent greft onarımı sonrasında gelişen tekrarlayan aort anevrizmaları

Naciye Sinem GEZER, Aytaç GÜLCÜ, Erdem Erinç SİLİSTRELİ

Cutting balloon angioplasty and stent implantation for left pulmonary artery stenosis in a case with Alagille syndrome

Abdullah ÖZYURT, Özge PAMUKÇU, Nazmi NARİN, Kazım ÜZÜM, Sadettin SEZER, Mustafa ARGUN, Ali BAYKAN

İndüklenebilir periferik iskeminin saptanmasında C-tip natriüretik peptidin gösterge olarak kullanımı

Oğuz KARAHAN, Orkut GÜÇLÜ, Süleyman YAZICI, Bekir YILDIZ, Ahmet ÇALIŞKAN, Celal YAVUZ, Sinan DEMİRTAŞ, Orhan TEZCAN

Academic Researches Index - FooterLogo