Ortopedik tespit için kullanılan ince tel veya metal aparat- lar, yıllar sonra nadir de olsa migrasyon gösterebilmektedir. Bu yazıda, 30 yıl önce klavikula kırığı tespiti amacı ile kullanılan Kirschner tellerinin perikard ve karaciğere mig- rasyonu olan 60 yaşında erkek bir olgu sunuldu. Akciğer grafisinde rastlantısal olarak saptanan Kirshner teli ame- liyat ile çıkartıldı. Bu tür yabancı cisimler ciddi kompli- kasyonlara yol açabileceği için, saptandığında çıkartılması gerekmektedir.
Although rare, thin wire or metallic apparatus which are used for orthopedic fixation may migrate after many years. In this article, we report a 60-year-old male case of the migration of the Kirschner wires used for fixation for the clavicle fracture after 30 years into the pericardium and liver. The Kirshner wire which was detected on chest X-ray incidentally was removed surgically. As such foreign bodies may lead to serious complications, removal is required once detected. "> [PDF] Kirschner telinin klavikuladan perikard içine ve karaciğer hilusuna migrasyonu: 30 yıllık bir yolculuk | [PDF] The migration of Kischner wire from clavicle into pericardium and liver hilum: a 30-year journey Ortopedik tespit için kullanılan ince tel veya metal aparat- lar, yıllar sonra nadir de olsa migrasyon gösterebilmektedir. Bu yazıda, 30 yıl önce klavikula kırığı tespiti amacı ile kullanılan Kirschner tellerinin perikard ve karaciğere mig- rasyonu olan 60 yaşında erkek bir olgu sunuldu. Akciğer grafisinde rastlantısal olarak saptanan Kirshner teli ame- liyat ile çıkartıldı. Bu tür yabancı cisimler ciddi kompli- kasyonlara yol açabileceği için, saptandığında çıkartılması gerekmektedir. "> Ortopedik tespit için kullanılan ince tel veya metal aparat- lar, yıllar sonra nadir de olsa migrasyon gösterebilmektedir. Bu yazıda, 30 yıl önce klavikula kırığı tespiti amacı ile kullanılan Kirschner tellerinin perikard ve karaciğere mig- rasyonu olan 60 yaşında erkek bir olgu sunuldu. Akciğer grafisinde rastlantısal olarak saptanan Kirshner teli ame- liyat ile çıkartıldı. Bu tür yabancı cisimler ciddi kompli- kasyonlara yol açabileceği için, saptandığında çıkartılması gerekmektedir.
Although rare, thin wire or metallic apparatus which are used for orthopedic fixation may migrate after many years. In this article, we report a 60-year-old male case of the migration of the Kirschner wires used for fixation for the clavicle fracture after 30 years into the pericardium and liver. The Kirshner wire which was detected on chest X-ray incidentally was removed surgically. As such foreign bodies may lead to serious complications, removal is required once detected. ">

Kirschner telinin klavikuladan perikard içine ve karaciğer hilusuna migrasyonu: 30 yıllık bir yolculuk

Ortopedik tespit için kullanılan ince tel veya metal aparat- lar, yıllar sonra nadir de olsa migrasyon gösterebilmektedir. Bu yazıda, 30 yıl önce klavikula kırığı tespiti amacı ile kullanılan Kirschner tellerinin perikard ve karaciğere mig- rasyonu olan 60 yaşında erkek bir olgu sunuldu. Akciğer grafisinde rastlantısal olarak saptanan Kirshner teli ame- liyat ile çıkartıldı. Bu tür yabancı cisimler ciddi kompli- kasyonlara yol açabileceği için, saptandığında çıkartılması gerekmektedir.

The migration of Kischner wire from clavicle into pericardium and liver hilum: a 30-year journey

Although rare, thin wire or metallic apparatus which are used for orthopedic fixation may migrate after many years. In this article, we report a 60-year-old male case of the migration of the Kirschner wires used for fixation for the clavicle fracture after 30 years into the pericardium and liver. The Kirshner wire which was detected on chest X-ray incidentally was removed surgically. As such foreign bodies may lead to serious complications, removal is required once detected.

___

  • 1. Mellado JM, Calmet J, García Forcada IL, Saurí A, Giné J. Early intrathoracic migration of Kirschner wires used for percutaneous osteosynthesis of a two-part humeral neck fracture: a case report. Emerg Radiol 2004;11:49-52.
  • 2. Nakayama M, Gika M, Fukuda H, Yamahata T, Aoki K, Shiba S, et al. Migration of a Kirschner wire from the clavicle into the intrathoracic trachea. Ann Thorac Surg 2009;88:653-4.
  • 3. Abbas A, Richmond N, McCormack DJ, Thava B, Reddy S, Davies CW, et al. A 27-year-old man presenting with acute chest pain and dyspnea. Chest 2009;135:1684-7.
  • 4. Wada S, Noguchi T, Hashimoto T, Uchida Y, Kawahara K. Successful treatment of a patient with penetrating injury of the esophagus and brachiocephalic artery due to migration of Kirschner wires. Ann Thorac Cardiovasc Surg 2005;11:313-5.
  • 5. Mazet Jr R. Migration of Steinman pin from shoulder region into the lung: report of two cases. J Bone Joint Surg [Am] 1943;25:477-83.
  • 6. Schwartz A, Thumerel M, Delcambre F, Jougon J. Transaortic migration of a Steinman wire from the shoulder. Eur J Cardiothorac Surg 2011;40:517-9
  • 7. Wu YH, Lai CH, Luo CY, Tseng YL. Tracheoinnominate artery fistula caused by migration of a Kirschner wire. Eur J Cardiothorac Surg 2009;36:214-6.
  • 8. Medved I, Simic O, Bralic M, Stemberga V, Kovacevic M, Matana A, et al. Chronic heart perforation with 13.5 cm long Kirschner wire without pericardial tamponade: an unusual sequelae after shoulder fracture. Ann Thorac Surg 2006;81:1895-7.
  • 9. Lyons FA, Rockwood CA Jr. Migration of pins used in operations on the shoulder. J Bone Joint Surg [Am] 1990;72:1262-7.
  • 10. Calkins CM, Moore EE, Johnson JL, Smith WR. Removal of an intrathoracic migrated fixation pin by thoracoscopy. Ann Thorac Surg 2001;71:368-70.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Bronşektazide cerrahi tedavi: Klinik özellikler ve uzun dönem sonuçlar

Erdoğan DADAŞ, Şükrü DİLEGE, Serhan TANJU, Ali KILIÇGÜN, Alper TOKER

Vasküler Behçet hastalığında endovasküler stent greft onarımı sonrasında gelişen tekrarlayan aort anevrizmaları

Naciye Sinem GEZER, Aytaç GÜLCÜ, Erdem Erinç SİLİSTRELİ

Primer spontan pnömotoraks tedavisinde video yardımlı torakoskopik lazer ablasyon

Hüseyin MELEK, Cengiz GEBİTEKİN, Ahmet Sami BAYRAM, Mehmet Muharrem EROL, Mustafa KÖPRÜCÜOĞLU

Nebivolol, metoprolol ve diltiazemin internal mammariyan arter greftindeki doku nitrik oksit sentaz aktivitesine etkisinin karşılaştırılması

Ahmet AKGÜL, Zeynep Levent ÇIRAKLI, Vedat BAKUY, Mehmet ATAY, Mete GÜRSOY, Cabir GULMALİYEV

Zenker divertikülü tedavisinde transoral endoskopik cerrahinin kısa dönem sonuçları

Selmin KARATAYLI ÖZGÜRSOY, Cabir YÜKSEL, Şevket KAVUKÇU, Süha BETON, Ozan Bağış ÖZGÜRSOY

Endovasküler stent greft orta dönem sonuçlarımız: Yüksek riskli hastalarda istenilen mortalitenin neresindeyiz?

İsmail Oral HASTAOĞLU, Hamdi TOKÖZ, Fuat BİLGEN, Nüket BİLGİNER

Kardiyak miksomalar: 27 yıllık cerrahi deneyim

Arzu ANTAL DÖNMEZ, Ruken Bengi BAKAL, Eylem TUNÇER, Serpil TAŞ, Cevat YAKUT, Nihan KAYALAR, Mehmet Altuğ TUNÇER, Kamil BOYACIOĞLU

Düşük akım ve düşük gradiyentli ciddi aort darlığına klinik yaklaşım

Ayşen HELVACI, Füsun HELVACI

Rosuvastatin ön tedavisi koroner arter baypas greftleme sonrasında mikroalbuminüriyi azaltmaz

Çağatay TAŞKAPAN, Nevzat ERDİL, Olcay Murat DİŞLİ, Mehmet Beşir AKPINAR, Serkan SEÇİCİ, Ahmet Feyzi ABACILAR, İhsan Sami UYAR, Bektaş BATTALOĞLU

Bentall işlemi ile ilgili sıradışı bir geç komplikasyon: Aorto-sağ atrial fistül ve tam buton ayrılmasına neden olan psödoanevrizma

Muhammet AKYÜZ, Onur IŞIK, Yüksel ATAY, Serkan ERTUGAY, Mehmet Fatih AYIK

Academic Researches Index - FooterLogo