Torakotomi, pulmoner ve kardiyak işlemlerdeki göğüs boşluğu eksplorasyonu için sık kullanılan bir yaklaşımdır. Yetersiz kapamanın enfeksiyon, ağrı, yara bölgesinde zayıf doku veya kas, yara alanında hasarlanma ve diğer faktörler gibi birçok nedeni vardır. Bu yazıda, torakotomi kapatılması için yeni bir teknik tanımlandı. Tekniğimizin avantajları basitlik, hız, etkinlik ve toraks kapatılmasında daha az dikiş kullanılmasıdır.
Thoracotomy is a commonly used approach for thoraciccavity exploration for lung and cardiac procedures. Thereare many causes of poor closure including infection, pain,weak tissue or muscle at the wound site, injury to the woundarea, and other factors. In this article, we describe a noveltechnique for the closure of thoracotomy. The advantagesof our technique are simplicity, speed, effectiveness, andusing lesser sutures in closing the thorax. "> [PDF] Is there a novel alternative advantageous technique for closure of thoracotomy? | [PDF] Torakotomiyi kapatmada yeni bir avantajlı alternatif yöntem var mıdır? Torakotomi, pulmoner ve kardiyak işlemlerdeki göğüs boşluğu eksplorasyonu için sık kullanılan bir yaklaşımdır. Yetersiz kapamanın enfeksiyon, ağrı, yara bölgesinde zayıf doku veya kas, yara alanında hasarlanma ve diğer faktörler gibi birçok nedeni vardır. Bu yazıda, torakotomi kapatılması için yeni bir teknik tanımlandı. Tekniğimizin avantajları basitlik, hız, etkinlik ve toraks kapatılmasında daha az dikiş kullanılmasıdır. "> Torakotomi, pulmoner ve kardiyak işlemlerdeki göğüs boşluğu eksplorasyonu için sık kullanılan bir yaklaşımdır. Yetersiz kapamanın enfeksiyon, ağrı, yara bölgesinde zayıf doku veya kas, yara alanında hasarlanma ve diğer faktörler gibi birçok nedeni vardır. Bu yazıda, torakotomi kapatılması için yeni bir teknik tanımlandı. Tekniğimizin avantajları basitlik, hız, etkinlik ve toraks kapatılmasında daha az dikiş kullanılmasıdır.
Thoracotomy is a commonly used approach for thoraciccavity exploration for lung and cardiac procedures. Thereare many causes of poor closure including infection, pain,weak tissue or muscle at the wound site, injury to the woundarea, and other factors. In this article, we describe a noveltechnique for the closure of thoracotomy. The advantagesof our technique are simplicity, speed, effectiveness, andusing lesser sutures in closing the thorax. ">

Is there a novel alternative advantageous technique for closure of thoracotomy?

Torakotomi, pulmoner ve kardiyak işlemlerdeki göğüs boşluğu eksplorasyonu için sık kullanılan bir yaklaşımdır. Yetersiz kapamanın enfeksiyon, ağrı, yara bölgesinde zayıf doku veya kas, yara alanında hasarlanma ve diğer faktörler gibi birçok nedeni vardır. Bu yazıda, torakotomi kapatılması için yeni bir teknik tanımlandı. Tekniğimizin avantajları basitlik, hız, etkinlik ve toraks kapatılmasında daha az dikiş kullanılmasıdır.

Torakotomiyi kapatmada yeni bir avantajlı alternatif yöntem var mıdır?

Thoracotomy is a commonly used approach for thoraciccavity exploration for lung and cardiac procedures. Thereare many causes of poor closure including infection, pain,weak tissue or muscle at the wound site, injury to the woundarea, and other factors. In this article, we describe a noveltechnique for the closure of thoracotomy. The advantagesof our technique are simplicity, speed, effectiveness, andusing lesser sutures in closing the thorax.

___

  • 1. Bayram AS, Ozcan M, Kaya FN, Gebitekin C. Rib approximation without intercostal nerve compression reduces post-thoracotomy pain: a prospective randomized study. Eur J Cardiothorac Surg 2011;39:570-4.
  • 2. Ridderstolpe L, Gill H, Granfeldt H, Ahlfeldt H, Rutberg H. Superficial and deep sternal wound complications: incidence, risk factors and mortality. Eur J Cardiothorac Surg 2001;20:1168-75.
  • 3. Blum MG, Fry AW. Thoracic insicions. In: Shields TW, Locicero III J Reed CE, Feins RH, editors. General Thoracic Surgery. 7th ed. Philadelphia: Lippincott Wiliams &Wilkins; 2009. p. 391-9.
  • 4. Ferrante FM, Chan VW, Arthur GR, Rocco AG. Interpleural analgesia after thoracotomy. Anesth Analg 1991;72:105-9.
  • 5. Cerfolio RJ, Price TN, Bryant AS, Sale Bass C, Bartolucci AA. Intracostal sutures decrease the pain of thoracotomy. Ann Thorac Surg 2003;76:407-11.
  • 6. Karmakar MK, Ho AM. Postthoracotomy pain syndrome. Thorac Surg Clin 2004;14:345-52.
  • 7. Rogers ML, Duffy JP. Surgical aspects of chronic postthoracotomy pain. Eur J Cardiothorac Surg 2000;18:711-6.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Nötrofil jelatinaz ilişkili lipokalin akut böbrek hasarı tanısında yeterince değerli mi?

Oğuzhan ARUN, Mehmet ÖÇ, Ateş DUMAN, Bahar ÖÇ

Yenidoğan ve infantlarda dolaşım aresti uygulamadan aortik arkus ve intrakardiyak tamiri

Buğra HARMANDAR, Ali Rıza KARACİ, Reyhan DEDEOĞLU, Ahmet ŞAŞMAZEL, Hasan ERDEM, Dicle CENGİZ, İbrahim YEKELER, Ahmet ÇELEBİ, Numan Ali AYDEMİR

Tel zımba tabancası ile penetran innominat arter psödoanevrizması

Yusuf ÜNAL, Naim Boran TÜMER, Erkan İRİZ, Muhammed Fatih YILMAZ

Zenker divertikülü tedavisinde transoral endoskopik cerrahinin kısa dönem sonuçları

Selmin KARATAYLI ÖZGÜRSOY, Cabir YÜKSEL, Şevket KAVUKÇU, Süha BETON, Ozan Bağış ÖZGÜRSOY

Vasküler Behçet hastalığında endovasküler stent greft onarımı sonrasında gelişen tekrarlayan aort anevrizmaları

Naciye Sinem GEZER, Aytaç GÜLCÜ, Erdem Erinç SİLİSTRELİ

Cinsiyetin izole koroner arter baypas greftlemenin erken cerrahi sonuçları üzerine etkisi

Ali Kord VALESHABAD, Jamshid BAGHERİ, Amin BAGHERİ, Mahmoud Reza SARZAEEM, Mohammad Hussein MANDEGAR

Ameliyat öncesi verilen eğitim kalp ameliyatı sonrasında hastaların öfke skorlarını azaltabilir

Rana VAROL, Halil UÇ, Talat TAVLI, Veysel ŞAHİN, Mehmet Beşir AKPINAR, Ahmet Feyzi ABACILAR, İhsan Sami UYAR, Faik Fevzi OKUR, Mehmet ATEŞ, Emin Alp ALAYUNT

Interkoroner bağlantının ve koroner arter fistülün aynı koroner arter anjiyografi kesitinde görüntülenmesi

Ömer Faruk ÇİÇEK, Ersin KADİROĞULLARI, Serkan MOLA, Halil İbrahim ERKENGEL, Eren GÜNERTEM

İndüklenebilir periferik iskeminin saptanmasında C-tip natriüretik peptidin gösterge olarak kullanımı

Oğuz KARAHAN, Orkut GÜÇLÜ, Süleyman YAZICI, Bekir YILDIZ, Ahmet ÇALIŞKAN, Celal YAVUZ, Sinan DEMİRTAŞ, Orhan TEZCAN

Erişkin bir hastada sol koroner arterin pulmoner arterden çıkış anomalisi sendromu ve sekiz yıllık takip sonuçları

Serdar TÜRKMEN, Mehmet Ali CÜCE, Alper SERTÇELİK, Talant BATYRALİEV, Mustafa YOLCU

Academic Researches Index - FooterLogo