Diffüz aterosklerotik hastalık nedeniyle endarderektomi uygulanan damarlarda rekonstrüksiyon için bir çok farklı teknik kullanılmıştır. Safen veni yada İMA arterinin kendisi peç materyali olarak kullanılmıştır. Arteriyel greftler peç materyali olduğunda ileriye doğru çok az miktarda akım varlığında uzun süre açık kalmaktadır. Bu olgu sunumunda kararsız anjina yakınması ile başvuran ve yapılan koroner anjiyografi sonrasında bypass kararı verilen hastada diffüz LAD lezyonunun radiyal arterin tüp greft olarak kullanıldığı peç plasti tekniği sunulmaktadır.
Several techniques have been used to reconstruc the endarterectomized arteries. Saphenous vein, IMA artery itself was used as the patch material. Atrerial grafts have been shown to remain patent even in the presence of negligible forward flow. The patient who admitted to the hospital with unstable angina pectoris underwent to the coronary angiography. During the operation diffuse LAD disease was reconstructed by using radial artery as a tube graft. The end to end anostomosis was performed between the mamary artery and radial artery. In this case report this new patchplasty technique is being presented. "> [PDF] Diffüz LAD hastalığında radiyal arterin tüp greft olarak kullanıldığı "Patchplasty" tekniği | [PDF] A patchplasty technique by using the radial artery as a tube graft in diffuse LAD disease Diffüz aterosklerotik hastalık nedeniyle endarderektomi uygulanan damarlarda rekonstrüksiyon için bir çok farklı teknik kullanılmıştır. Safen veni yada İMA arterinin kendisi peç materyali olarak kullanılmıştır. Arteriyel greftler peç materyali olduğunda ileriye doğru çok az miktarda akım varlığında uzun süre açık kalmaktadır. Bu olgu sunumunda kararsız anjina yakınması ile başvuran ve yapılan koroner anjiyografi sonrasında bypass kararı verilen hastada diffüz LAD lezyonunun radiyal arterin tüp greft olarak kullanıldığı peç plasti tekniği sunulmaktadır. "> Diffüz aterosklerotik hastalık nedeniyle endarderektomi uygulanan damarlarda rekonstrüksiyon için bir çok farklı teknik kullanılmıştır. Safen veni yada İMA arterinin kendisi peç materyali olarak kullanılmıştır. Arteriyel greftler peç materyali olduğunda ileriye doğru çok az miktarda akım varlığında uzun süre açık kalmaktadır. Bu olgu sunumunda kararsız anjina yakınması ile başvuran ve yapılan koroner anjiyografi sonrasında bypass kararı verilen hastada diffüz LAD lezyonunun radiyal arterin tüp greft olarak kullanıldığı peç plasti tekniği sunulmaktadır.
Several techniques have been used to reconstruc the endarterectomized arteries. Saphenous vein, IMA artery itself was used as the patch material. Atrerial grafts have been shown to remain patent even in the presence of negligible forward flow. The patient who admitted to the hospital with unstable angina pectoris underwent to the coronary angiography. During the operation diffuse LAD disease was reconstructed by using radial artery as a tube graft. The end to end anostomosis was performed between the mamary artery and radial artery. In this case report this new patchplasty technique is being presented. ">

Diffüz LAD hastalığında radiyal arterin tüp greft olarak kullanıldığı "Patchplasty" tekniği

Diffüz aterosklerotik hastalık nedeniyle endarderektomi uygulanan damarlarda rekonstrüksiyon için bir çok farklı teknik kullanılmıştır. Safen veni yada İMA arterinin kendisi peç materyali olarak kullanılmıştır. Arteriyel greftler peç materyali olduğunda ileriye doğru çok az miktarda akım varlığında uzun süre açık kalmaktadır. Bu olgu sunumunda kararsız anjina yakınması ile başvuran ve yapılan koroner anjiyografi sonrasında bypass kararı verilen hastada diffüz LAD lezyonunun radiyal arterin tüp greft olarak kullanıldığı peç plasti tekniği sunulmaktadır.

A patchplasty technique by using the radial artery as a tube graft in diffuse LAD disease

Several techniques have been used to reconstruc the endarterectomized arteries. Saphenous vein, IMA artery itself was used as the patch material. Atrerial grafts have been shown to remain patent even in the presence of negligible forward flow. The patient who admitted to the hospital with unstable angina pectoris underwent to the coronary angiography. During the operation diffuse LAD disease was reconstructed by using radial artery as a tube graft. The end to end anostomosis was performed between the mamary artery and radial artery. In this case report this new patchplasty technique is being presented.

___

  • 1) Sundt TM, Camillo CJ, Mendeloff EN, Barner HB, Gay WA. Reappraisal of coronary endarterectomy for the diffüse coronary artery disease. Ann Thorac Surg 1999;68:1272-7.
  • 2) Bara JA, Bezon E, Mondine P, Resk A, Gilard M, Boshat J. Coronary artery reconstruction for extensive coronary disease: 108 patients and two year follow-up. Ann Thorac Surg 2000;70:1541-5.
  • 3) Taşdemir O, Zorlutuna Y, Tezcaner T, et al. Sol anterior desandan arterde endarterektomili veya endarterektomisiz peç plasti ile safen veya internal mammaryan arter greft bypass tekniği. Klin Kardiyol 1988;1:47-52.
  • 4) Taşdemir O, Kızıltepe U, Karagöz HY,Yamak B, Korkmaz Ş, Bayazıt K. Long term results of reconstructions of the left anterior descending coronary artery in diffuse atherosclerotic lesions. J Thorac Cardiovasc Surg 1996;112:745-54
  • 5) Santini F, Casali F, Lusini M, et al. Mid-term results after extensive patch reconstruction and internal mammary grafing of the diffusely diseased left anterior descending coronary artery. Eur J Cardiothorac Surg 2002;21:1020 5.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Hemodiyaliz amaçlı arteriyovenöz fistüllerin açık kalma oranı ve komplikasyonlarının prospektif incelenmesi

Dündar Özalp KARABAY, Hakan ÖNOL, Ufuk YETKİN

Venöz sistemde 6 yıl kalan kılavuz tel

Evren KAYNAK, Muhsin TÜRKMEN, Atila BİTİGEN, Ali Cevat TANALP, Cevat YAKUT, Yelda BAŞARAN

Koroner arter bypass cerrahisinde akut normovolemik hemodilüsyonun koagülasyon, fibrinolitik sistem, protein C ve protein S üzerine etkisi

Emin KAYA, Akgül Feray ERDİL, Hüseyin Toprak İLKSEN, Ahmet KÖROĞLU, Nevzat ERDİL, Bektaş BATTALOĞLU, Vedat NİSANOĞLU

Küçük hücreli akciğer kanserinde lazer rezeksiyonu ve silikon stent implantasyonu

Nesrin SARIMAN, Selçuk ŞİMŞEK, Güler KARAAĞAÇ, Yalçın KARAKOCA, Tülay YILDIZ

Deneysel akciğer ototransplantasyonu sonrası reperfüzyon hasar modelinde N-asetilsisteinin etkileri

Erhan AYAN, Necip İLHAN

Kronik böbrek yetmezlikli hastalarda görülen arteriyovenöz fistül komplikasyonları ve cerrahi tedavisi

Melike KARADAĞ, Vechettin ÖZTÜRK, Kaan KIRALİ, Cevat YAKUT, Hasan EKİM, Veysel KUTAY

Aort kapağının nadir görülen bir formu: Kuadroküspid aort kapağı

Aybanu TUYGUN, Nurgül YURTSEVEN, Fikri YAPICI, Atilla KANCA, Abdullah Kemal TUYGUN

Distal arkus aorta patolojilerinde konvansiyonel bilgisayarlı tomografi sonuçlarının ameliyat bulguları ile karşılaştırılması

Hasan REYHANOĞLU, Tanzer ÇALKAVUR, Mustafa PARILDAR, Anıl APAYDIN, Tahir YAĞDI, Hakan POSACIOĞLU, Fatih İSLAMOĞLU

Topikal ve intralüminal papaverin uygulamalarının internal torasik arter akımına etkisi

Can Çağlar ERDEM, Füsun GÜLCAN, Kaya SÜZER, Ahmet ÖZKARA, Sinan SEREN, Murat MERT

Off-pump koroner arter cerrahisinde hemodinamik değişimlerin transözofegeal ekokardiyografi ile izlenmesi

Haşim ÜSTÜNSOY, Hakkı KAZAZ, Adnan CELKAN, Rengin HAYTA, Hasan KOÇOĞLU

Academic Researches Index - FooterLogo