İzole dört yaprakçıklı (kuadriküspid) aort kapağı nadir görülen bir konjenital anamolidir. Sıklıkla herhangi bir semptom vermeden hastalar ileri yaşa kadar gelirler ve hastalığın tanısı genelde tesadüfi olarak yapılan ekokardiyografik, anjiyografik inceleme sırasında veya postmortem otopsi çalışmalarında konulur. Bazı vakalarda tanı ancak ameliyathanede konulabilir. Dört yaprakçıklı semilünar kapak daha sıklıkla pulmoner kapaklarda görülür ve genelde asemptomatik seyreder. Aort kapağını daha az tutar sıklıkla asemptomatiktir, ancak yetmezlik tablosu oluşturabilir.
Isolated four cuspid aortic valve is a rarely seen congenital anomaly. Patients commonly reach older ages asymptomatically and it is diagnosed coincidently in an echocardigraphic or angiographical study or postmortem autopsy examinations. Some cases, the diagnosis is just made in the operation room. Pulmonary valves are more commonly involved than the aortic valve and usually asymptomatic in four cuspid semilunar valve anamoly. Symptomatic quadricuspid aortic valves show aortic insufficiency signs. "> [PDF] Aort kapağının nadir görülen bir formu: Kuadroküspid aort kapağı | [PDF] A rare anatomical form of aortic valve: Quadricuspid aortic valve İzole dört yaprakçıklı (kuadriküspid) aort kapağı nadir görülen bir konjenital anamolidir. Sıklıkla herhangi bir semptom vermeden hastalar ileri yaşa kadar gelirler ve hastalığın tanısı genelde tesadüfi olarak yapılan ekokardiyografik, anjiyografik inceleme sırasında veya postmortem otopsi çalışmalarında konulur. Bazı vakalarda tanı ancak ameliyathanede konulabilir. Dört yaprakçıklı semilünar kapak daha sıklıkla pulmoner kapaklarda görülür ve genelde asemptomatik seyreder. Aort kapağını daha az tutar sıklıkla asemptomatiktir, ancak yetmezlik tablosu oluşturabilir. "> İzole dört yaprakçıklı (kuadriküspid) aort kapağı nadir görülen bir konjenital anamolidir. Sıklıkla herhangi bir semptom vermeden hastalar ileri yaşa kadar gelirler ve hastalığın tanısı genelde tesadüfi olarak yapılan ekokardiyografik, anjiyografik inceleme sırasında veya postmortem otopsi çalışmalarında konulur. Bazı vakalarda tanı ancak ameliyathanede konulabilir. Dört yaprakçıklı semilünar kapak daha sıklıkla pulmoner kapaklarda görülür ve genelde asemptomatik seyreder. Aort kapağını daha az tutar sıklıkla asemptomatiktir, ancak yetmezlik tablosu oluşturabilir.
Isolated four cuspid aortic valve is a rarely seen congenital anomaly. Patients commonly reach older ages asymptomatically and it is diagnosed coincidently in an echocardigraphic or angiographical study or postmortem autopsy examinations. Some cases, the diagnosis is just made in the operation room. Pulmonary valves are more commonly involved than the aortic valve and usually asymptomatic in four cuspid semilunar valve anamoly. Symptomatic quadricuspid aortic valves show aortic insufficiency signs. ">

Aort kapağının nadir görülen bir formu: Kuadroküspid aort kapağı

İzole dört yaprakçıklı (kuadriküspid) aort kapağı nadir görülen bir konjenital anamolidir. Sıklıkla herhangi bir semptom vermeden hastalar ileri yaşa kadar gelirler ve hastalığın tanısı genelde tesadüfi olarak yapılan ekokardiyografik, anjiyografik inceleme sırasında veya postmortem otopsi çalışmalarında konulur. Bazı vakalarda tanı ancak ameliyathanede konulabilir. Dört yaprakçıklı semilünar kapak daha sıklıkla pulmoner kapaklarda görülür ve genelde asemptomatik seyreder. Aort kapağını daha az tutar sıklıkla asemptomatiktir, ancak yetmezlik tablosu oluşturabilir.

A rare anatomical form of aortic valve: Quadricuspid aortic valve

Isolated four cuspid aortic valve is a rarely seen congenital anomaly. Patients commonly reach older ages asymptomatically and it is diagnosed coincidently in an echocardigraphic or angiographical study or postmortem autopsy examinations. Some cases, the diagnosis is just made in the operation room. Pulmonary valves are more commonly involved than the aortic valve and usually asymptomatic in four cuspid semilunar valve anamoly. Symptomatic quadricuspid aortic valves show aortic insufficiency signs.

___

  • 1) Aoyagi S, Kawara T, Yasunaga H, Kosuga K, Oishi K. Congenital quadricuspid aortic valve associated with aortic regurgitation. Thorac Cadiovasc Surg 1992;40:225-6.
  • 2) Hurwitz LE, Roberts WC. Quadricuspid semilunar valve. Am J Cardiol 1973;31:623-6.
  • 3) Feldman BJ, Khandheria BK,Warnes CA, et al. İncidence, descripotion and functional assessment of isolated quadricuspid aortic valves. Am J Cardiol 1990;65:937-8.
  • 4) Bortolotti U, Scioti G, Levantino M, et al. Aortic valve replacement for quadricuspid aortic valve incompetence. J Heart Valve Dis 1998;7:515-7.
  • 5) Fischler D, Fitzmaurice M, Ratliff NB Jr. Quadricuspid aortic valve. Am J Cardiovasc Pathol 1990;1:91-4.
  • 6) Shale Gordon, Michael Butler. Quadricuspid aortic valve. Am J Cardiol 1991; 67:323-4.
  • 7) Timperly J, Milner R, Marshall AJ, Gilbert TJ. Quadricuspid aortic valves. Clin Cardiol 2002;25:548-52.
  • 8) Wong WK,Wu YJ, Chou TS, Tsai CH. Quadricuspid aortic valve with regurgitation complicated by left ventricular outflow tract infective endocarditis-report of a case. Acta Cardiol Sin 2000;16:49-54.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Diffüz LAD hastalığında radiyal arterin tüp greft olarak kullanıldığı "Patchplasty" tekniği

Alper SERÇELİK, Feragat UYGUR, Yuri PYA, Birol YAMAK, Altay TANDOĞAN

Distal arkus aorta patolojilerinde konvansiyonel bilgisayarlı tomografi sonuçlarının ameliyat bulguları ile karşılaştırılması

Hasan REYHANOĞLU, Tanzer ÇALKAVUR, Mustafa PARILDAR, Anıl APAYDIN, Tahir YAĞDI, Hakan POSACIOĞLU, Fatih İSLAMOĞLU

Koroner arter bypass cerrahisinde akut normovolemik hemodilüsyonun koagülasyon, fibrinolitik sistem, protein C ve protein S üzerine etkisi

Emin KAYA, Akgül Feray ERDİL, Hüseyin Toprak İLKSEN, Ahmet KÖROĞLU, Nevzat ERDİL, Bektaş BATTALOĞLU, Vedat NİSANOĞLU

Kalp transplantasyonu sonrası uzun dönem steroid tedavisine bağlı gelişen femur başı avasküler nekrozu

Denyan MANSUROĞLU, Vedat ERENTUĞ, Deniz GÖKSEDEF, Cevat YAKUT, Ercan EREN, Gökhan İPEK

Topikal ve intralüminal papaverin uygulamalarının internal torasik arter akımına etkisi

Can Çağlar ERDEM, Füsun GÜLCAN, Kaya SÜZER, Ahmet ÖZKARA, Sinan SEREN, Murat MERT

Kronik böbrek yetmezlikli hastalarda görülen arteriyovenöz fistül komplikasyonları ve cerrahi tedavisi

Melike KARADAĞ, Vechettin ÖZTÜRK, Kaan KIRALİ, Cevat YAKUT, Hasan EKİM, Veysel KUTAY

Küçük hücreli akciğer kanserinde lazer rezeksiyonu ve silikon stent implantasyonu

Nesrin SARIMAN, Selçuk ŞİMŞEK, Güler KARAAĞAÇ, Yalçın KARAKOCA, Tülay YILDIZ

İskemik mitral yetmezliğinde mitral kapak cerrahisi

Burak TAMTEKİN, Barış ÇAYNAK, Kerem ORAL, Aşkın Ali KORKMAZ, Ali Rıza KARACI

Koroner bypass cerrahisinde plevra bütünlüğünü korumanın solunum fonksiyonlarına etkisi

Kemal UZUN, Denyan MANSUROĞLU, Kaan KIRALİ, Hasan ARDAL, Murat Bülent RABUŞ, Cevat YAKUT, Gökhan İPEK, Suat Nail ÖMEROĞLU

Hipertrofik kardiyomiyopatide cerrahi tedavi

Akın İZGİ, Yayla Eylem AKVARDAR, Atakan ERKILINÇ, Ulusoy Nilgün BOZBUĞA, Kaan KIRALİ, Vedat ERENTUĞ, Esat AKINCI, Cevat YAKUT, Gökhan İPEK

Academic Researches Index - FooterLogo