Behçet hastalığında çıkan aort anevrizması çok nadir görülür. Behçet hastalığı tanısı konan 33 yaşındaki erkek hasta, aort kökünün de eşlik ettiği çıkan aort anevrizması tanısıyla ameliyat edildi. Ameliyatta, biküspid yapıda görülen aort kapağının mobilitesinin iyice kısıtlandığı, rijid ve kalınlaşmış olduğu izlendi. Aort kök replasmanı kompozit greft kullanılarak yapıldı. Ameliyatta buton tekniği ile Bentall prosedürü uygulandı. Butonlar, proksimal ve distal anastomozlar Teflon felt ve doku yapıştırıcı desteği ile yapıldı. Hastanın ameliyat sonrası ekokardiyografisi normal olarak değerlendirildi. Altıncı ayda yapılan kontrastlı bilgisayarlı tomografide gerçek ve yalancı anevrizma gibi herhangi bir komplikasyon görülmedi. Ameliyatta alınan aort doku örneklerinin incelemesinde Behçet hastalığı ile uyumlu lenfositik perivaskülit görüldü
Ascending aortic aneurysm is a rare complication of Behçet’s disease. A 33-year-old male patient underwent surgery for ascending aortic aneurysm that also involved the aortic root. At surgery, he had a rigid and thickened bicuspid aortic valve whose mobility was restricted. Aortic root replacement was performed with a composite graft using the Bentall procedure with the button technique. Button, proximal, and distal anastomoses were reinforced using Teflon felt strips and tissue adhesives. Postoperative echocardiographic findings were normal. Contrast-enhanced computed tomography at six months showed no signs of complications including false or true aneurysms. Histopathologic examination of the aortic tissue specimens showed lymphocytic perivasculitis consisted with Behçet’s disease. "> [PDF] Behçet hastalığında çıkan aort anevrizması: Olgu sunumu | [PDF] Ascending aortic aneurysm in Behçet’s disease: Case report Behçet hastalığında çıkan aort anevrizması çok nadir görülür. Behçet hastalığı tanısı konan 33 yaşındaki erkek hasta, aort kökünün de eşlik ettiği çıkan aort anevrizması tanısıyla ameliyat edildi. Ameliyatta, biküspid yapıda görülen aort kapağının mobilitesinin iyice kısıtlandığı, rijid ve kalınlaşmış olduğu izlendi. Aort kök replasmanı kompozit greft kullanılarak yapıldı. Ameliyatta buton tekniği ile Bentall prosedürü uygulandı. Butonlar, proksimal ve distal anastomozlar Teflon felt ve doku yapıştırıcı desteği ile yapıldı. Hastanın ameliyat sonrası ekokardiyografisi normal olarak değerlendirildi. Altıncı ayda yapılan kontrastlı bilgisayarlı tomografide gerçek ve yalancı anevrizma gibi herhangi bir komplikasyon görülmedi. Ameliyatta alınan aort doku örneklerinin incelemesinde Behçet hastalığı ile uyumlu lenfositik perivaskülit görüldü "> Behçet hastalığında çıkan aort anevrizması çok nadir görülür. Behçet hastalığı tanısı konan 33 yaşındaki erkek hasta, aort kökünün de eşlik ettiği çıkan aort anevrizması tanısıyla ameliyat edildi. Ameliyatta, biküspid yapıda görülen aort kapağının mobilitesinin iyice kısıtlandığı, rijid ve kalınlaşmış olduğu izlendi. Aort kök replasmanı kompozit greft kullanılarak yapıldı. Ameliyatta buton tekniği ile Bentall prosedürü uygulandı. Butonlar, proksimal ve distal anastomozlar Teflon felt ve doku yapıştırıcı desteği ile yapıldı. Hastanın ameliyat sonrası ekokardiyografisi normal olarak değerlendirildi. Altıncı ayda yapılan kontrastlı bilgisayarlı tomografide gerçek ve yalancı anevrizma gibi herhangi bir komplikasyon görülmedi. Ameliyatta alınan aort doku örneklerinin incelemesinde Behçet hastalığı ile uyumlu lenfositik perivaskülit görüldü
Ascending aortic aneurysm is a rare complication of Behçet’s disease. A 33-year-old male patient underwent surgery for ascending aortic aneurysm that also involved the aortic root. At surgery, he had a rigid and thickened bicuspid aortic valve whose mobility was restricted. Aortic root replacement was performed with a composite graft using the Bentall procedure with the button technique. Button, proximal, and distal anastomoses were reinforced using Teflon felt strips and tissue adhesives. Postoperative echocardiographic findings were normal. Contrast-enhanced computed tomography at six months showed no signs of complications including false or true aneurysms. Histopathologic examination of the aortic tissue specimens showed lymphocytic perivasculitis consisted with Behçet’s disease. ">

Behçet hastalığında çıkan aort anevrizması: Olgu sunumu

Behçet hastalığında çıkan aort anevrizması çok nadir görülür. Behçet hastalığı tanısı konan 33 yaşındaki erkek hasta, aort kökünün de eşlik ettiği çıkan aort anevrizması tanısıyla ameliyat edildi. Ameliyatta, biküspid yapıda görülen aort kapağının mobilitesinin iyice kısıtlandığı, rijid ve kalınlaşmış olduğu izlendi. Aort kök replasmanı kompozit greft kullanılarak yapıldı. Ameliyatta buton tekniği ile Bentall prosedürü uygulandı. Butonlar, proksimal ve distal anastomozlar Teflon felt ve doku yapıştırıcı desteği ile yapıldı. Hastanın ameliyat sonrası ekokardiyografisi normal olarak değerlendirildi. Altıncı ayda yapılan kontrastlı bilgisayarlı tomografide gerçek ve yalancı anevrizma gibi herhangi bir komplikasyon görülmedi. Ameliyatta alınan aort doku örneklerinin incelemesinde Behçet hastalığı ile uyumlu lenfositik perivaskülit görüldü

Ascending aortic aneurysm in Behçet’s disease: Case report

Ascending aortic aneurysm is a rare complication of Behçet’s disease. A 33-year-old male patient underwent surgery for ascending aortic aneurysm that also involved the aortic root. At surgery, he had a rigid and thickened bicuspid aortic valve whose mobility was restricted. Aortic root replacement was performed with a composite graft using the Bentall procedure with the button technique. Button, proximal, and distal anastomoses were reinforced using Teflon felt strips and tissue adhesives. Postoperative echocardiographic findings were normal. Contrast-enhanced computed tomography at six months showed no signs of complications including false or true aneurysms. Histopathologic examination of the aortic tissue specimens showed lymphocytic perivasculitis consisted with Behçet’s disease.

___

  • 1) Ando M, Kosakai Y, Okita Y, Nakano K, Kitamura S. Surgical treatment of Behçet’s disease involving aortic regurgitation. Ann Thorac Surg 1999;68:2136 40.
  • 2) Suzuki A, Amano J, Tanaka H, Sakamoto T, Sunamori M. Surgical consideration of aortitis involving the aortic root. Circulation 1989;80:1222-32.
  • 3) Ohto T, Takahara Y, Sudo Y, Murayama H, Sezaki T, Nakamura T. A case of Behçet’s disease associated with ascending aortitis and aortic regurgitations surgical repair with Cabrol’s method. Nippon Kyobu Geka Gakkai Zasshi 1993;41:300-4.
  • 4) Aoyagi S, Fukunaga S, Tayama E, Hayashida N, Akashi H, Kawara T. Aortic valve replacement for aortic regurgitation caused by aortitis. Jpn Circ J 1999;63:885-8.
  • 5) Ward C. Clinical significance of the bicuspid aortic valve. Heart 2000;83:81-5.
  • 6) Napoleone CP, Di Bartolomeo R, Pierangeli G, Pierangeli A. Aortic arch aneurysm in Behçet’s disease: an unusual association. Cardiovasc Surg 1994;2:379-80.
  • 7) Kwon Koo B, Shim WH, Yoon YS, Kwon Lee B, Choi D, Jang Y, et al. Endovascular therapy combined with immunosuppressive treatment for pseudoaneurysms in patients with Behçet’s disease. J Endovasc Ther 2003;10:75 80.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Schwannoma arising from the right phrenic nerve

Onur GENÇ, Sedat GÜRKÖK, Alper GÖZÜBÜYÜK, Hasan ÇAYLAK, Kuthan KAVAKLI

The effect of open heart surgery on circulating lymphocytes and lymphocyte subsets in pediatric patients

Figen ERSOY, Ünsal ERSOY, Aydın BAYER, Ömer Faruk DOĞAN

Synchronous lung adenocarcinoma associated with bullous lung disease

Yasemin Bilgin BÜYÜKKARABACAK, Ahmet BAŞOĞLU, Ayşen Taslak ŞENGÜL, Tülin Durgun YETİM

Isolated sternal fractures: A hallmark of violent injury

Fahri OĞUZKAYA, Yiğit AKÇALI, Leyla HASDIRAZ, Mehmet BİLGİN

Basit debridman ve ardışık girişimlerle mediastinit tedavisi

Murat UĞURLUCAN, Noyan Temuçin OĞUŞ, Murat BAŞARAN, Özer SELİMOĞLU, Vugar GAPAGOV, Sıdıka ALTOP

Torakoabdominal aort anevrizması ve diseksiyonlarının distal femoro-femoral perfüzyon tekniğiyle cerrahi onarımı

Mehmet BALKANAY, Murat ÖKTEN, Kaan KIRALİ, Vedat ERENTUĞ, Esat AKINCI, Cevat YAKUT, İlker MATARACI, Mehmet AKSÜT

Pnömonektomi sonrası çift kapak replasmanı: Olgu sunumu

Hikmet KOÇAK, Bilgehan ERKUT, Yahya ÜNLÜ, Münacettin CEVİZ, Necip BECİT

El terlemesi nedeniyle uygulanan 530 sempatektomi ameliyatı ve uzun dönem sonuçların değerlendirilmesi

Turgut IŞITMANGİL, Hasan TÜRÜT, Hüseyin ŞEN, Rauf GÖRÜR, Akın YILDIZHAN, Fatih CANDAŞ, Nurettin YİĞİT

Recurrent familial cardiac myxomas in a mother and daughter with Carney’s syndrome

Orhan Veli DOĞAN, Nazmiye Selçuk KAPISIZ, Fatma YÜCEL, Hasan Fahri KAPISIZ

Tip A aortik diseksiyon cerrahisinde retrograd serebral perfüzyonun retinal mikrosirkülasyona etkileri

Nilgün BOZBUĞA, Mesut ŞİŞMANOĞLU, Altuğ TUNCER, Cevat YAKUT, Banu N. ALP

Academic Researches Index - FooterLogo