Bu yazıda Carney sendromlu anne ve kızında görülen tekrarlayan ailesel kardiyak miksoma ve guatr sunuldu. Kırk iki yaşında annede ve 13 yaşındaki kızında ilk ameliyattan sırasıyla 1.5 yıl ve dört yıl sonra sol atriyal miksoma nüksü saptandı. Her ikisi de tekrarlayan sol atriyal miksoma nedeniyle ameliyat edildi. İlginç olan nokta, annedeki tekrarlayan miksomanın, ilk ameliyatta yerleştirilen yama üzerindeki endotelden kaynaklanmış olmasıydı. Carney sendromu kardiyokutanöz bir hastalıktan çok daha öte bir durum olduğundan, hastanın ve birinci dereceden akrabalarının tıbbi incelemesi ve takibi gerekir.
We presented familial recurrent cardiac myxomas and goiter in a mother and her daughter with Carney’s syndrome. A 42-year-old woman and her 13-year-old daughter developed recurrent myxomas 1.5 years and four years after surgery for left atrial myxoma, respectively. Both were operated on for recurrent left atrial myxomas. One interesting point was that the recurrent myxoma in the mother originated from the endothelium over the patch placed in the first operation. Since Carney’s syndrome is much more than a cardiocutaneous disorder, medical evaluation and follow-up of patients and their first-degree relatives are needed. "> [PDF] Recurrent familial cardiac myxomas in a mother and daughter with Carney’s syndrome | [PDF] Carney sendromlu anne ve kızında tekrarlayan ailesel kardiyak miksoma Bu yazıda Carney sendromlu anne ve kızında görülen tekrarlayan ailesel kardiyak miksoma ve guatr sunuldu. Kırk iki yaşında annede ve 13 yaşındaki kızında ilk ameliyattan sırasıyla 1.5 yıl ve dört yıl sonra sol atriyal miksoma nüksü saptandı. Her ikisi de tekrarlayan sol atriyal miksoma nedeniyle ameliyat edildi. İlginç olan nokta, annedeki tekrarlayan miksomanın, ilk ameliyatta yerleştirilen yama üzerindeki endotelden kaynaklanmış olmasıydı. Carney sendromu kardiyokutanöz bir hastalıktan çok daha öte bir durum olduğundan, hastanın ve birinci dereceden akrabalarının tıbbi incelemesi ve takibi gerekir. "> Bu yazıda Carney sendromlu anne ve kızında görülen tekrarlayan ailesel kardiyak miksoma ve guatr sunuldu. Kırk iki yaşında annede ve 13 yaşındaki kızında ilk ameliyattan sırasıyla 1.5 yıl ve dört yıl sonra sol atriyal miksoma nüksü saptandı. Her ikisi de tekrarlayan sol atriyal miksoma nedeniyle ameliyat edildi. İlginç olan nokta, annedeki tekrarlayan miksomanın, ilk ameliyatta yerleştirilen yama üzerindeki endotelden kaynaklanmış olmasıydı. Carney sendromu kardiyokutanöz bir hastalıktan çok daha öte bir durum olduğundan, hastanın ve birinci dereceden akrabalarının tıbbi incelemesi ve takibi gerekir.
We presented familial recurrent cardiac myxomas and goiter in a mother and her daughter with Carney’s syndrome. A 42-year-old woman and her 13-year-old daughter developed recurrent myxomas 1.5 years and four years after surgery for left atrial myxoma, respectively. Both were operated on for recurrent left atrial myxomas. One interesting point was that the recurrent myxoma in the mother originated from the endothelium over the patch placed in the first operation. Since Carney’s syndrome is much more than a cardiocutaneous disorder, medical evaluation and follow-up of patients and their first-degree relatives are needed. ">

Recurrent familial cardiac myxomas in a mother and daughter with Carney’s syndrome

Bu yazıda Carney sendromlu anne ve kızında görülen tekrarlayan ailesel kardiyak miksoma ve guatr sunuldu. Kırk iki yaşında annede ve 13 yaşındaki kızında ilk ameliyattan sırasıyla 1.5 yıl ve dört yıl sonra sol atriyal miksoma nüksü saptandı. Her ikisi de tekrarlayan sol atriyal miksoma nedeniyle ameliyat edildi. İlginç olan nokta, annedeki tekrarlayan miksomanın, ilk ameliyatta yerleştirilen yama üzerindeki endotelden kaynaklanmış olmasıydı. Carney sendromu kardiyokutanöz bir hastalıktan çok daha öte bir durum olduğundan, hastanın ve birinci dereceden akrabalarının tıbbi incelemesi ve takibi gerekir.

Carney sendromlu anne ve kızında tekrarlayan ailesel kardiyak miksoma

We presented familial recurrent cardiac myxomas and goiter in a mother and her daughter with Carney’s syndrome. A 42-year-old woman and her 13-year-old daughter developed recurrent myxomas 1.5 years and four years after surgery for left atrial myxoma, respectively. Both were operated on for recurrent left atrial myxomas. One interesting point was that the recurrent myxoma in the mother originated from the endothelium over the patch placed in the first operation. Since Carney’s syndrome is much more than a cardiocutaneous disorder, medical evaluation and follow-up of patients and their first-degree relatives are needed.

___

  • 1) Fagan LF Jr, Castello R, Barner H, Moran M, Labovitz AJ. Transesophageal echocardiographic diagnosis of recurrent right ventricular myxoma 2 years after excision of right atrial myxoma. Am Heart J 1990;120:1456-8.
  • 2) Deshpande A, Kumar S, Chopra P. Recurrent, biatrial, familial cardiac myxomas. Int J Cardiol 1994;47:71-3.
  • 3) Tatebe S, Ohzeki H, Miyamura H, Hayashi J, Hiratsuka M, Sunami E, et al. Carney’s complex in association with right atrial myxoma. Ann Thorac Surg 1994;58:561-2.
  • 4) Hall RA, Anderson RP. Cardiac neoplasms. In: Edmunds LH Jr, editor. Cardiac surgery in the adult. New York: McGraw-Hill; 1997. p. 1345-62.
  • 5) van Gelder HM, O’Brien DJ, Staples ED, Alexander JA. Familial cardiac myxoma. Ann Thorac Surg 1992;53:419-24.
  • 6) Akbaş H, Kırali K, Dağlar B, Kutay V, Işık O, Yakut C. Surgical treatment of left-atrial myxoma in Carney’s complex. Thorac Cardiovasc Surg 1997;45:148 50.
  • 7) Castells E, Ferran V, Octavio de Toledo MC, Calbet JM, Benito M, Fontanillas C, et al. Cardiac myxomas: surgical treatment, long-term results and recurrence. J Cardiovasc Surg 1993;34:49-53.
  • 8) Nwokoro NA, Korytkowski MT, Rose S, Gorin MB, Penles Stadler M, Witchel SF, et al. Spectrum of malignancy and premalignancy in Carney syndrome. Am J Med Genet 1997; 73:369-77.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Sol ventrikül anevrizmalarında cerrahi tedavi seçenekleri

Osman TİRYAKİOĞLU, Ahmet Fatih ÖZYAZICIOĞLU, Selma Kenar TİRYAKİOĞLU

Tip A aortik diseksiyon cerrahisinde retrograd serebral perfüzyonun retinal mikrosirkülasyona etkileri

Nilgün BOZBUĞA, Mesut ŞİŞMANOĞLU, Altuğ TUNCER, Cevat YAKUT, Banu N. ALP

Basit debridman ve ardışık girişimlerle mediastinit tedavisi

Murat UĞURLUCAN, Noyan Temuçin OĞUŞ, Murat BAŞARAN, Özer SELİMOĞLU, Vugar GAPAGOV, Sıdıka ALTOP

El terlemesi nedeniyle uygulanan 530 sempatektomi ameliyatı ve uzun dönem sonuçların değerlendirilmesi

Turgut IŞITMANGİL, Hasan TÜRÜT, Hüseyin ŞEN, Rauf GÖRÜR, Akın YILDIZHAN, Fatih CANDAŞ, Nurettin YİĞİT

Schwannoma arising from the right phrenic nerve

Onur GENÇ, Sedat GÜRKÖK, Alper GÖZÜBÜYÜK, Hasan ÇAYLAK, Kuthan KAVAKLI

Recurrent familial cardiac myxomas in a mother and daughter with Carney’s syndrome

Orhan Veli DOĞAN, Nazmiye Selçuk KAPISIZ, Fatma YÜCEL, Hasan Fahri KAPISIZ

The effect of open heart surgery on circulating lymphocytes and lymphocyte subsets in pediatric patients

Figen ERSOY, Ünsal ERSOY, Aydın BAYER, Ömer Faruk DOĞAN

Isolated sternal fractures: A hallmark of violent injury

Fahri OĞUZKAYA, Yiğit AKÇALI, Leyla HASDIRAZ, Mehmet BİLGİN

Bilgisayarlı tomografi koroner anjiyografinin klinik uygulamaları

Dilek ÖNCEL, Güray ÖNCEL

Torakoabdominal aort anevrizması ve diseksiyonlarının distal femoro-femoral perfüzyon tekniğiyle cerrahi onarımı

Mehmet BALKANAY, Murat ÖKTEN, Kaan KIRALİ, Vedat ERENTUĞ, Esat AKINCI, Cevat YAKUT, İlker MATARACI, Mehmet AKSÜT

Academic Researches Index - FooterLogo