İyatrojenik pulmoner kapak yetmezliği hayatı tehdit eden bir komplikasyon olmakla birlikte, tedavi seçenekleri ayrı bir sorun teşkil etmektedir. Kolaylıkla ulaşılabilen mekanik kapakların komplikasyon oranları yüksektir. Ksenogreft ve homogreftler ise pahalı ve acil durumda erişimi kolay materyaller değildir. Otolog perikardın kullanıldığı çocuk hasta grubunda tek ve iki yaprakçıklı rekonstrüksiyonlar sıklıkla bildirilse de, pulmoner kapağın üç yaprakçıklı rekonstrüksiyonu literatürde henüz bildirilmemiştir. Bu yazıda, ilk kez pulmoner kapağın üç yaprakçıklı rekonstrüksiyonu ile tedavi edilen bir akut pulmoner kapak yetmezliği olgusu sunuldu.
Iatrogenic pulmonary valve insufficiency is a life-threateningcomplication and its treatment options pose another challenge.Easily accessible mechanical valves have high complicationrates. Xenografts and homografts are expensive materials andare not readily accessible in case of emergency. Although monoandbileaflet reconstructions with autologous pericardium inthe pediatric population has been reported frequently, trileafletreconstruction of the pulmonary valve has not been reported inthe literature, yet. Herein, we, for the first time, present a case ofacute pulmonary valve insufficiency which was treated with thetrileaflet reconstruction of the pulmonary valve. "> [PDF] Akut pulmoner kapak yetmezliğinde üç yaprakçıklı kapak rekonstrüksiyonu | [PDF] Trileaflet reconstruction of pulmonary valve for acute pulmonary valve insufficiency İyatrojenik pulmoner kapak yetmezliği hayatı tehdit eden bir komplikasyon olmakla birlikte, tedavi seçenekleri ayrı bir sorun teşkil etmektedir. Kolaylıkla ulaşılabilen mekanik kapakların komplikasyon oranları yüksektir. Ksenogreft ve homogreftler ise pahalı ve acil durumda erişimi kolay materyaller değildir. Otolog perikardın kullanıldığı çocuk hasta grubunda tek ve iki yaprakçıklı rekonstrüksiyonlar sıklıkla bildirilse de, pulmoner kapağın üç yaprakçıklı rekonstrüksiyonu literatürde henüz bildirilmemiştir. Bu yazıda, ilk kez pulmoner kapağın üç yaprakçıklı rekonstrüksiyonu ile tedavi edilen bir akut pulmoner kapak yetmezliği olgusu sunuldu. "> İyatrojenik pulmoner kapak yetmezliği hayatı tehdit eden bir komplikasyon olmakla birlikte, tedavi seçenekleri ayrı bir sorun teşkil etmektedir. Kolaylıkla ulaşılabilen mekanik kapakların komplikasyon oranları yüksektir. Ksenogreft ve homogreftler ise pahalı ve acil durumda erişimi kolay materyaller değildir. Otolog perikardın kullanıldığı çocuk hasta grubunda tek ve iki yaprakçıklı rekonstrüksiyonlar sıklıkla bildirilse de, pulmoner kapağın üç yaprakçıklı rekonstrüksiyonu literatürde henüz bildirilmemiştir. Bu yazıda, ilk kez pulmoner kapağın üç yaprakçıklı rekonstrüksiyonu ile tedavi edilen bir akut pulmoner kapak yetmezliği olgusu sunuldu.
Iatrogenic pulmonary valve insufficiency is a life-threateningcomplication and its treatment options pose another challenge.Easily accessible mechanical valves have high complicationrates. Xenografts and homografts are expensive materials andare not readily accessible in case of emergency. Although monoandbileaflet reconstructions with autologous pericardium inthe pediatric population has been reported frequently, trileafletreconstruction of the pulmonary valve has not been reported inthe literature, yet. Herein, we, for the first time, present a case ofacute pulmonary valve insufficiency which was treated with thetrileaflet reconstruction of the pulmonary valve. ">

Akut pulmoner kapak yetmezliğinde üç yaprakçıklı kapak rekonstrüksiyonu

İyatrojenik pulmoner kapak yetmezliği hayatı tehdit eden bir komplikasyon olmakla birlikte, tedavi seçenekleri ayrı bir sorun teşkil etmektedir. Kolaylıkla ulaşılabilen mekanik kapakların komplikasyon oranları yüksektir. Ksenogreft ve homogreftler ise pahalı ve acil durumda erişimi kolay materyaller değildir. Otolog perikardın kullanıldığı çocuk hasta grubunda tek ve iki yaprakçıklı rekonstrüksiyonlar sıklıkla bildirilse de, pulmoner kapağın üç yaprakçıklı rekonstrüksiyonu literatürde henüz bildirilmemiştir. Bu yazıda, ilk kez pulmoner kapağın üç yaprakçıklı rekonstrüksiyonu ile tedavi edilen bir akut pulmoner kapak yetmezliği olgusu sunuldu.

Trileaflet reconstruction of pulmonary valve for acute pulmonary valve insufficiency

Iatrogenic pulmonary valve insufficiency is a life-threateningcomplication and its treatment options pose another challenge.Easily accessible mechanical valves have high complicationrates. Xenografts and homografts are expensive materials andare not readily accessible in case of emergency. Although monoandbileaflet reconstructions with autologous pericardium inthe pediatric population has been reported frequently, trileafletreconstruction of the pulmonary valve has not been reported inthe literature, yet. Herein, we, for the first time, present a case ofacute pulmonary valve insufficiency which was treated with thetrileaflet reconstruction of the pulmonary valve.

___

  • 1. Harken DE. Heart valves: Ten commandments and still counting. Ann Thorac Surg 1989;48:518-9.
  • 2. Duran CM, Gometza B, Kumar N, Gallo R, Martin-Duran R. Aortic valve replacement with freehand autologous pericardium. J Thorac Cardiovasc Surg 1995;110:511-6.
  • 3. Al Halees Z, Al Shahid M, Al Sanei A, Sallehuddin A, Duran C. Up to 16 years follow-up of aortic valve reconstruction with pericardium: a stentless readily available cheap valve? Eur J Cardiothorac Surg 2005;28:200-5.
  • 5. Ozaki S, Kawase I, Yamashita H, Uchida S, Takatoh M, Kiyohara N. Midterm outcomes after aortic valve neocuspidization with glutaraldehyde-treated autologous pericardium. J Thorac Cardiovasc Surg 2018;155:2379-87.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Akciğer kanseri hastalarında fonksiyonel inoperabilite pulmoner rehabilitasyonla değiştirilebilir mi?

Lütfiye KILIÇ, Esra PEHLİVAN, Arif BALCI

Koroner arter baypas greftleme sonrası göğüs ağrısının şiddeti ve fizyolojik belirteçler arasındaki ilişki: Korelasyon çalışması

Afsaneh ZAREI, Ali Fakhr MOVAHEDI, Abbasali EBRAHIMIAN

Mediastinal hibernoma: Nadir bir tümör

Gülay ÖZBİLİM, Salih ÖZÇOBANOĞLU, Hakan KESKİN

İnternal karotis arterin uzamasına bağlı disfaji lusoria

Claudia QUINTERO PEREZ, Enriqueta Bataller de JUAN, Francisco MANRESA MANRESA, Pedro Pablo ARAGON ROPERO

Akut pulmoner kapak yetmezliğinde üç yaprakçıklı kapak rekonstrüksiyonu

Doğan KAHRAMAN

Progesteron reseptörünün fibromusküler displazide ekspresyonu: Nadir iki olgu sunumu

Gökçen ORHAN, Elif SAYMAN, Mine ÖNENERK, Şule CANBERK, Murat ERKAN, Pembegül GÜNEŞ

Akut aortik sendromlu bir olgunun atipik klinik tablosu

Seçkin PEHLİVANOĞLU, İclal IŞIKLAR, Bülent SARITAŞ, Hakan ALTAY, Umut KOCABAŞ

Osthol sıçanları miyokardiyal iskemi/reperfüzyona karşı korumak için miR-30a’yı azaltarak düzenler ve otofajiyi destekler

Ying HE, Shengzhong LIU, Weifeng LU, Keli HUANG, Tao YU

Cerrahi aort kapak replasmanı ve transkateter aort kapak implantasyonu sonrası hasta-protez uyumsuzluğunun karşılaştırılması

Bilge ECEMİŞ YILMAZ, Burak ERSOY, Mehmet KARACALILAR, Burak ONAN

Pektus ekskavatum için Nuss işleminden sonra brakial pleksus palsisi

Min Wook KIM, Soo Seog PARK, Jin Yong JEONG

Academic Researches Index - FooterLogo