İzole sinüs Valsalva anevrizması tedavi edilmediğinde hayatı tehdit eden bir seyirle ilişkilendirilen nadir bir konjenital patolojidir. Bu yazıda, modifiye Bentall işlemi ile tedavi edilen izole sağ sinüs Valsalva anevrizması olan 60 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Kardiyak semptomları olan hasta ayrıntılı değerlendirme için kliniğimize başvurdu. Geliştirilmiş bilgisayarlı tomografik anjiyografi ve transtorasik ekokardiyografide izole sağ sinüs Valsalva anevrizması görüldü. Durum için en uygun tedavi kesin olmasa da hayatı tehdit edebilecek komplikasyonlar nedeniyle erken cerrahi girişim önerilir.
Isolated sinus of Valsalva aneurysm is a rare congenital pathologyassociated with a life-threatening course when untreated. In thisarticle, we report a 60-year-old male patient with an isolatedaneurysm of right sinus of Valsalva treated by modified Bentallprocedure. The patient with cardiac symptoms applied to ourclinic for further evaluation. Enhanced computed tomographicangiography and transthoracic echocardiography revealed anisolated aneurysm of right sinus of Valsalva. An optimalmanagement for the condition is not clear, while early surgicalintervention is recommended due to potentially life-threateningcomplications. "> [PDF] İzole sağ sinüs Valsalva anevrizması: Nadir bir olgu sunumu | [PDF] Isolated aneurysm of right sinus of Valsalva: A rare case report İzole sinüs Valsalva anevrizması tedavi edilmediğinde hayatı tehdit eden bir seyirle ilişkilendirilen nadir bir konjenital patolojidir. Bu yazıda, modifiye Bentall işlemi ile tedavi edilen izole sağ sinüs Valsalva anevrizması olan 60 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Kardiyak semptomları olan hasta ayrıntılı değerlendirme için kliniğimize başvurdu. Geliştirilmiş bilgisayarlı tomografik anjiyografi ve transtorasik ekokardiyografide izole sağ sinüs Valsalva anevrizması görüldü. Durum için en uygun tedavi kesin olmasa da hayatı tehdit edebilecek komplikasyonlar nedeniyle erken cerrahi girişim önerilir. "> İzole sinüs Valsalva anevrizması tedavi edilmediğinde hayatı tehdit eden bir seyirle ilişkilendirilen nadir bir konjenital patolojidir. Bu yazıda, modifiye Bentall işlemi ile tedavi edilen izole sağ sinüs Valsalva anevrizması olan 60 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Kardiyak semptomları olan hasta ayrıntılı değerlendirme için kliniğimize başvurdu. Geliştirilmiş bilgisayarlı tomografik anjiyografi ve transtorasik ekokardiyografide izole sağ sinüs Valsalva anevrizması görüldü. Durum için en uygun tedavi kesin olmasa da hayatı tehdit edebilecek komplikasyonlar nedeniyle erken cerrahi girişim önerilir.
Isolated sinus of Valsalva aneurysm is a rare congenital pathologyassociated with a life-threatening course when untreated. In thisarticle, we report a 60-year-old male patient with an isolatedaneurysm of right sinus of Valsalva treated by modified Bentallprocedure. The patient with cardiac symptoms applied to ourclinic for further evaluation. Enhanced computed tomographicangiography and transthoracic echocardiography revealed anisolated aneurysm of right sinus of Valsalva. An optimalmanagement for the condition is not clear, while early surgicalintervention is recommended due to potentially life-threateningcomplications. ">

İzole sağ sinüs Valsalva anevrizması: Nadir bir olgu sunumu

İzole sinüs Valsalva anevrizması tedavi edilmediğinde hayatı tehdit eden bir seyirle ilişkilendirilen nadir bir konjenital patolojidir. Bu yazıda, modifiye Bentall işlemi ile tedavi edilen izole sağ sinüs Valsalva anevrizması olan 60 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Kardiyak semptomları olan hasta ayrıntılı değerlendirme için kliniğimize başvurdu. Geliştirilmiş bilgisayarlı tomografik anjiyografi ve transtorasik ekokardiyografide izole sağ sinüs Valsalva anevrizması görüldü. Durum için en uygun tedavi kesin olmasa da hayatı tehdit edebilecek komplikasyonlar nedeniyle erken cerrahi girişim önerilir.

Isolated aneurysm of right sinus of Valsalva: A rare case report

Isolated sinus of Valsalva aneurysm is a rare congenital pathologyassociated with a life-threatening course when untreated. In thisarticle, we report a 60-year-old male patient with an isolatedaneurysm of right sinus of Valsalva treated by modified Bentallprocedure. The patient with cardiac symptoms applied to ourclinic for further evaluation. Enhanced computed tomographicangiography and transthoracic echocardiography revealed anisolated aneurysm of right sinus of Valsalva. An optimalmanagement for the condition is not clear, while early surgicalintervention is recommended due to potentially life-threateningcomplications.

___

  • 1. Topi B, John J, Agarwal A, Nerella N, Shetty V, Sadiq A, et al. An uncommon cause of a continuous murmur. Exp Clin Cardiol 2012;17:148-9.
  • 2. Darabian S, Ahmadi SH, Abbasi K, Abbasi A, Shirzad M, Azadi M. Giant unruptured noncoronary sinus of Valsalva aneurysm. J Card Surg 2009;24:351-3.
  • 3. Dubey L. Ruptured sinus of Valsalva: an unusual cause of heart failure. J Cardiovasc Echogr 2018;28:65-66.
  • 4. Nakagiri K, Kadowaki T, Morimoto N, Murakami H, Yoshida M, Mukohara N. Aortic root reimplantation for isolated sinus of valsalva aneurysm in the patient with Marfan's syndrome. Ann Thorac Surg 2012;93:e49-51.
  • 5. Moustafa S, Mookadam F, Cooper L, Adam G, Zehr K, Stulak J, et al. Sinus of Valsalva aneurysms--47 years of a single center experience and systematic overview of published reports. Am J Cardiol 20075;99:1159-64.
  • 6. Jebara VA, Chauvaud S, Portoghese M, Uva MS, Acar C, Farge A, et al. Isolated extracardiac unruptured sinus of Valsalva aneurysms. Ann Thorac Surg 1992;54:323-6.
  • 7. Yadav A, Mathur R, Devgarha S, Abraham V, Sisodia A. Surgery for ruptured sinus of Valsalva aneurysm: Five year experience with 19 patients. Turk Gogus Kalp Dama 2014;22:729-33.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Çok nadir bir renal venöz anomaly: Aksesuar polar sol renal ven

Ayşe Gül KARADENİZ, İsmail Gökhan ÇAVUŞOĞLU, Hatice Ayça ATA KORKMAZ

Atriyal fibrilasyon için monopolara kıyasla bipolar radyofrekans ablasyon işleminin uzun dönem sonuçları

Mehmet EZELSOY, Kemal Tolga SARAÇOĞLU, Barış ÇAYNAK, Zehra BAYRAMOĞLU, Kerem ORAL, Belhhan AKPINAR, Ayten SARAÇOĞLU

Sol atriyum kaynaklı kalsifiye amorf tümörün cerrahi tedavisi

Mehtap EROĞLU, Tamer EROĞLU, Burak AÇIKGÖZ, Muhammet BOZGÜNEY

Özofagusun skuamöz hücreli karsinomu olan hastalarda serum prolidaz aktivitesi, total oksidan/antioksidan ve nitrik oksit düzeyleri

Cahit BİLGİN, Abidin ŞEHİTOĞULLARI, Halit DEMİR, Fuat SAYIR, Mehmet ASLAN, Ufuk ÇOBANOĞLU

Osthol sıçanları miyokardiyal iskemi/reperfüzyona karşı korumak için miR-30a’yı azaltarak düzenler ve otofajiyi destekler

Ying HE, Shengzhong LIU, Weifeng LU, Keli HUANG, Tao YU

Multiple intercostal nerve sheath cysts located at costovertebral angle in bilateral hemithorax

Tevfik İlker AKÇAM, Ayşe Gül ERGÖNÜL, Kutsal TURHAN, Önder KAVURMACI

Akut pulmoner kapak yetmezliğinde üç yaprakçıklı kapak rekonstrüksiyonu

Doğan KAHRAMAN

Mitral darlığı taklit eden kor triatriatum sinister

Muhammet AKYÜZ, Ali Rahmi BAKİLER, Onur IŞIK

Sol ventriküler destek cihazı implantasyonu sonrası driveline içerisinde sıvı birikimi: Nadir bir olgu

Mustafa Mert ÖZGÜR, Özge ALTAŞ, Kaan KIRALİ, Sabit SARIKAKAYA, Davut ÇEKMECELİOĞLU, Tanıl ÖZER

Kronik venöz yetmezliğin cerrahi tedavisinde kullanılan N-butil ve 2-oktil siyanoakrilatların sitotoksik özellikleri ve apoptotik potansiyelleri

Mehmet Ali ONUR, Ahmet Barış DURUKAN, Ahmet ÜNLÜ, Esin AKBAY, Ayşe ÖZDEMİR

Academic Researches Index - FooterLogo