Kırk yaşındaki kadın hasta, 100-150 metre yürümekle olan bilateral alt ekstremite ağrısı şikayeti ile polikliniğimize başvurdu. Fizik muayenesinde her iki alt ekstremite arteriyel nabızları palpe edilemeyen hastanın yapılan dijital subtraksiyon anjiyografisinde abdominal aortanın sol renal arter seviyesinde tıkalı olduğu görüldü. Ön tanıda aortanın aterosklerotik tıkayıcı hastalığı düşünüldü. İntraoperatif olarak bu seviyede aort hipoplazisi olduğu tespit edilen hastaya sentetik Y greft ile aortobifemoral bypass uygulandı. Postoperatif bir sorunu olmadı.
Fourty year-old woman admitted to our outpatient clinic with complaint of bilateral lower extremity pain after walking 100-150 meter. In her physical examination, arterial pulses were nonpalpable in bilateral lower extremities. In digital substraction angiography abdominal aorta was occluded in the level of left renal artery. Preoperative diagnosis was atherosclerotic occlusive disease of the abdominal aorta. But operatively abdominal aorta was hypoplastic inferior to the left renal artery. Aortabifemoral bypass was applied with synthetic Y graft. Patient had no problem postoperatively. "> [PDF] Abdominal aort hipoplazisi: Olgu sunumu | [PDF] Hypoplasia of abdominal aorta: Case report Kırk yaşındaki kadın hasta, 100-150 metre yürümekle olan bilateral alt ekstremite ağrısı şikayeti ile polikliniğimize başvurdu. Fizik muayenesinde her iki alt ekstremite arteriyel nabızları palpe edilemeyen hastanın yapılan dijital subtraksiyon anjiyografisinde abdominal aortanın sol renal arter seviyesinde tıkalı olduğu görüldü. Ön tanıda aortanın aterosklerotik tıkayıcı hastalığı düşünüldü. İntraoperatif olarak bu seviyede aort hipoplazisi olduğu tespit edilen hastaya sentetik Y greft ile aortobifemoral bypass uygulandı. Postoperatif bir sorunu olmadı. "> Kırk yaşındaki kadın hasta, 100-150 metre yürümekle olan bilateral alt ekstremite ağrısı şikayeti ile polikliniğimize başvurdu. Fizik muayenesinde her iki alt ekstremite arteriyel nabızları palpe edilemeyen hastanın yapılan dijital subtraksiyon anjiyografisinde abdominal aortanın sol renal arter seviyesinde tıkalı olduğu görüldü. Ön tanıda aortanın aterosklerotik tıkayıcı hastalığı düşünüldü. İntraoperatif olarak bu seviyede aort hipoplazisi olduğu tespit edilen hastaya sentetik Y greft ile aortobifemoral bypass uygulandı. Postoperatif bir sorunu olmadı.
Fourty year-old woman admitted to our outpatient clinic with complaint of bilateral lower extremity pain after walking 100-150 meter. In her physical examination, arterial pulses were nonpalpable in bilateral lower extremities. In digital substraction angiography abdominal aorta was occluded in the level of left renal artery. Preoperative diagnosis was atherosclerotic occlusive disease of the abdominal aorta. But operatively abdominal aorta was hypoplastic inferior to the left renal artery. Aortabifemoral bypass was applied with synthetic Y graft. Patient had no problem postoperatively. ">

Abdominal aort hipoplazisi: Olgu sunumu

Kırk yaşındaki kadın hasta, 100-150 metre yürümekle olan bilateral alt ekstremite ağrısı şikayeti ile polikliniğimize başvurdu. Fizik muayenesinde her iki alt ekstremite arteriyel nabızları palpe edilemeyen hastanın yapılan dijital subtraksiyon anjiyografisinde abdominal aortanın sol renal arter seviyesinde tıkalı olduğu görüldü. Ön tanıda aortanın aterosklerotik tıkayıcı hastalığı düşünüldü. İntraoperatif olarak bu seviyede aort hipoplazisi olduğu tespit edilen hastaya sentetik Y greft ile aortobifemoral bypass uygulandı. Postoperatif bir sorunu olmadı.

Hypoplasia of abdominal aorta: Case report

Fourty year-old woman admitted to our outpatient clinic with complaint of bilateral lower extremity pain after walking 100-150 meter. In her physical examination, arterial pulses were nonpalpable in bilateral lower extremities. In digital substraction angiography abdominal aorta was occluded in the level of left renal artery. Preoperative diagnosis was atherosclerotic occlusive disease of the abdominal aorta. But operatively abdominal aorta was hypoplastic inferior to the left renal artery. Aortabifemoral bypass was applied with synthetic Y graft. Patient had no problem postoperatively.

___

Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Servikal kostanın neden olduğu toraks çıkım sendromu'nda birinci kosta rezeksiyonu gerekli midir?

Akın Eraslan BALCI, Şevval EREN, M. Nesimi EREN, Emin BAYAR, Ömer ÇAKIR

Koroner bypass cerrahisi sonrası alt ekstremitede görülen düşük ayak ve kompartman sendromu

Arif TARHAN, Azmi ÖZLER, Tamer KEHLİBAR, Fikri YAPICI, Yücesin ARSLAN, Onur TÜREK, Mehmet YILMAZ, Nihan YAPICI

Kademeli fontan operasyonları sonrasında görülen atriyal ritim bozuklukları: İki cerrahi tekniğin karşılaştırılması

Feza NURÖZLER, Scott M. BRADLEY

Ekstremitede dislokasyon veya fraktürle birlikte olan vasküler yaralanmalar

İbrahim GÖKŞİN, Ahmet BALTALARLI, Levent YILIK, Oya RENDECİ, Engin TULUKOĞLU, Gökhan ÖNEM, Mustafa SAÇAR

Bilateral eş zamanlı akciğer kanseri olgusu

Gülay ÖZBİLİM, Alpay SARPER, Necdet ÖZ, Abid DEMİRCAN, Erol IŞIN

Koroner bypass olgularında bolus ve infüzyon lidokain ile perioperatif miyokardiyal korunmanın karşılaştırılması

Meliha ERMAN, Aydoğdu Tülin TİTİZ, Zeki ERTUĞ, Nursel ŞAHİN, İlhan GÖLBAŞI, Cengiz TÜRKAY

Primer mediastinal kitlele : 64 olgunun analizi

Sedat GÜRKÖK, Alpay SARPER, Kunter BALKANLI, Bayram Ali ÖZUSLU, Onur GENÇ

Sleeve rezeksiyonlar: Anastomoz teknikleri, morbidite, mortalite

Muzaffer METİN, Adnan SAYAR, Cemal Asım KUTLU, Aysun ÖLÇMEN, Adalet DEMİR, Okan SOLAK, Akif TURNA, Atilla GÜRSES

İnfant ventriküler septal defekt cerrahisinde risk faktörleri

Ahmet Şükrü MERCAN, Atilla SEZGİN, Birgül VARAN, Kürşad TOKEL, Arda SAYGILI, Tankut AKAY, Sait AŞLAMACI

Tip II diyabetiklerde koroner bypass'ın kalbin diyastolik ve sistolik parametreleri üzerine etkileri

Abdi SAĞCAN, Serdar PAYZIN, Mucettin ŞEN, Şekip Kazım ÇELİK, Suat BUKET, Hakan KÜLTÜRSAY

Academic Researches Index - FooterLogo