Doğum, varlık, geçmiştengeleceğe öğüt olarak vurgulananlarınşiirsel dökümü

Amaç: Tarihsel olarak bize aktarılan, belirli bir sosyal varlığı olan bir yapının bugün hayatta olan bircanlıyım. Gelecek nesillere atalarınım anlattıklarını aktarmak dileğimdir.Dayanaklar: Kaynaklar, yazılı değil, sözel söylenen ve destan gibi akılda kalanlardan oluşmaktadır.Doğruluğu elbet tartışmalıdır, ama felsefenin kelimeleri farklı olsa bile kavramlar benzerdir. Temeldayanak Kuran olduğu için, yazılı metin sabit, yorumlar farklı olmaktadır.Giriş: Bir insan Tıp Fakültesinden mezun olup, askerlik tecili için memleketini gidip, atalarından mirasadı altında bu söylenenleri duyar ise, ayrıca bunu küçük kardeşi, çocukları ve gençlere aktarmasıistenirse, ne yapar? İşte bu yazı bu amacı taşımaktadır.Yaklaşım: Dedemin kardeşinden, Müderris, Cumhuriyet öncesi Medrese Eğitiminde 36 yıllıkeğitim, profesör olan ve bu nedenle İstiklal Savaşında subay olarak savaşan bir Dedemizdenduyulan ve 3 gün boyunca karşılıklı konuştuğumuz esasları kapsayan bir sunumdur.Sonuç: Söylenenler tamamen kişisel olma ötesinde, genel insanlık boyutu olarak irdelendiği içiniletilmektedir.Yorum: Bu belirtilenler övünmek için değil, atalara layık olmak için vurgular olup. Ortada abartı veazaltıcı yaklaşımın anlamı da olamaz.

Birth, labor, to be and being, advices from past for future, ancestors’ indications, by lyrist style, as poem, bilingually

Aim: From history, the what is happening is carried to us/me, not only by writing, as also by talking.This might be a mythology or epic history. So, whatever it is, I mean to indicate them, to all theperson, for the new generation, as an example, a philosophy, at least for listening.Groundings: Sources are form my Grandfather and so old generation discussions, ancestor’sadvices. The written concept must be depend on Quran, as they said.Introduction: Birth, thus, at the graduation form the Medical Faculty, for military duty, I have beenat my Country, then, my ancestors told this advices to me, as a heritage.Notion: Ancestors are educated as same level of University, before the Independence ofTurkey. Those notions are discussed with me, for three days.Results: As a result, those indications are not specific to me, as a mainly love and respectindications, and concerning what is the truth concept.

___

  • Torunumun doğması ile, geçmişten gelen öğütler sunulmaktadır.