J. M. Yuşa, Folklor Obryad Tuvintsev V Naçale XXI Veka: Struktura. Semantika. Pragmatika, [ XXI. Yüzyılın Başında Tuvaların Folklor ve Törenleri. Yapı. Semantik. Uygulamalar]

Öz Bilimler Akademisi Sibirya Bölümü, Filoloji Enstitüsü Sibirya Halkları Folklor Sektörü akademisyenlerinden Prof. Dr. Janna Mongeyevna Yuşa’nın “XXI. Yüzyılın Başında Tuvaların Folklor ve Törenleri. Yapı. Semantik. Uygulamalar” başlıklı bu yeni çalışması, kendi tarihi vatanlarının sınırları dışında, farklı bir etnik yapı ve farklı bir dil ortamında, Çin topraklarında yaşamlarını sürdüren Tuva etnik grubunun folklorik ve tören geleneklerinin günümüzdeki durumunu, halk kültürünü incelemeyi amaçlamıştır.
Anahtar Kelimeler:

Tuvalar, Folklor

___

J. M. Yuşa, Folklor Obryad Tuvintsev Kitaya V Naçale XXI Veka: Struktura. Semantika. Pragmatika, [ XXI. Yüzyılın Başında Çin'deki Tuvaların Folklor ve Ritüeller. Yapı.Semantik. Uygulamalar], Novosibirsk, Nauka, 2018, 400 s.

Ж.М. Юша. Фольклор и обряд тувинцев Китая в начале XXI века. Структура . Семантика. Прагматика Новосибирск : Наука, 2018 400 c.

Tehlikedeki Diller Dergisi-Cover
  • Başlangıç: 2012
  • Yayıncı: Ülkü ÇELİK ŞAVK