Farklı Nabız Kontrol Yöntemlerinin Elektronik Pulsatör Performansına Etkisi Üzerinde Karşılaştırmalı Araştırma

Bu çal ışmada, elektronik pulsatörler için üç farkl ı nab ı z kontrol yöntemi geli ştirilmiştir. Geliştirilen bu yöntemlerin performans ı uygulamada kullan ı lan pnömatik ve hidrolik pulsatörlerle kar şı laşt ı r ı lm ışt ı r. Yap ı lan değerlendirmeler sonucunda geliştirilen yöntemlerin nab ı z frekans ı ve diğ er pulsasyon karakteristikleri yönünden pnömatik ve hidrolik pulsatörlere göre daha iyi performans gösterdi ğ i belirlenmiştir.

Effects of Different Pulsation Control Methods on the Electronic Pulsator Performance

In this study, three different control methods of pulsation were developed for electronic pulsators. Performance of these methods was compared with commercial pneumatic and hydraulic ones. Results pointed out that developed methods exhibit better performance than pneumatic and hydraulic ones in respect of pulsation frequency and other pulsation characteristics.

___

  • Anon ım, 1977. Milking machine installations-Vocabulary (150 3918) .International Standard.
  • Anonim, 1983 Milking machine installations Construction and performance (ISO 5707). International Standard .
  • Gürhan ; - R. 1997. Pulsatörlerin İş levsel Karakteristiklerinin Belirlenmesi Üzerinde Kar şı laşt ı rmal ı Bir Araşt ı rma. 70B1TAK-DO ĞA Türk Tarı m ve Ormanc ı l ı k Dergisi, 1 (1997) 29-34, Ankara.
Tarım Bilimleri Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Yayıncı: Halit APAYDIN