The preliminary study on survical of gilthead sea bream (Sparus aurata L., 1758) juveniles transfer to low salinity

Düşük tuzluluklara transfer edilen çipura (Sparus aurata L., 1758) juvenillerinin hayatta kalma oranlan üzerine ön çalışma. Bu çalışmada, ortalama ağırlıkları 6.8+0.41 gram olan çipura (Sparus aurata) juvenillerinin üç farklı yöntem ile (yavaş yöntem 10 gün içinde, hızlı yöntem 48 saat içinde ve direkt yöntem) üç farklı tuzluluk değerinde (%o 10, %o 5 ve %o 0) hayatta kalma oranlan üzerine çalışılmıştır.%o 10 ve %o 5 tuzluluk uygulanan gruplarda yaşama oranları arasındaki fark % 20 olarak tespit edilsede de istatistik olarak anlamlı bulunmamıştır (p>0.05). Bununla birlikte en yüksek yaşama oranları %0 10 tuzlulukta yavaş yöntemin uygulandığı gruplarda tespit edilmiştir. Çipura juvenillerinde %o 5 tuzlulukta %o 63.3-83.3 oranında yaşama oranı saptanmıştır. Balıklar tatlısu ortamına her üç yöntem ile de adapte olamamışlar ve tüm bireyler ölmüştür.

Düşük tuzluluklara transfer edilen çipura (Sparus aurata L., 1758) juvenillerinin hayatta kalma oranları üzerine ön çalışma

In this study, effects of salinity changes (10 %c, 5 %o and 0 %0) on the survival rates of juvenile gilthead sea bream had a mean weight 6.8+0.41 gr, were performed with 3 different methods (slowly adaptation method within 10 days, fast adaptation methods within 48 hours and abrupt method).Although the variation between survival rates in the salinity groups 10 %c and 5 %o was found 20 %o. It was not significant (p>0.05). However, it was estimated that the highest survival rates were occurred at gradual method in 10 %c salinity. As earlier studies on juvenile sea bream the mortal density have been reported adaptation methods in 5 %o salinity, on though the survival rates were determinated between 63.3-83.3 %. Sea bream haven't been adapted to fresh water with 3 different methods and all individuals have died.