An investigation on the Vitamin A1, C and E contents of freswater mussel, Unio elongatulus eucirrus Bourguignat 1860

Vitamin A2, C and E contents in the muscle of freshwater mussel, U. elongatulus eucirrus were investigated in the present study. The results showed that freshwater mussel constitutes 2.4+0.1 $\mu$.g $g^{-1}$ vitamin A2, 25.9±1.7$\mu$.g $g^{-1}$ vitamin C and 26.6±1.1 $\mu$.g $g^{-1}$ vitamin E. Correlations between muscle weight of the freshwater mussel A7, C and E vitamin contents were determinated significant (r = 0.53, r = 0.53 and r = 0.81 respectively). It was obtained that the parallel of muscle weight increase of the freshwater mussels, which were increase A2, C and E vitamin contents of muscle, too. Under the light of this study, it is concluded that freshwater mussel possesses higher vitamin C and E contents than many commercial fish species.

Tatlısu midyesinin (Unio elongatulus eucirrus Bourguignat, 1860) A2, C, E vitamin miktarlarının araştırılması

Taüisu midyesinin (Unio elongatulus eucirrus Bourguignat, 1860) A%, C, E vitamin miktarlarının araştırılması. Bu çalışmada, tatlısu midyesi, U. elongatulus eucirrus'un etinde vitamin A2 C ve E miktarları araştırıldı. Sonuçlar tatlısu midyesinin 2.4±0.1 $\mu$.g $g^{-1}$ vitamin A9, 25.9+1.7 $\mu$.g $g^{-1}$ vitamin C ve 26.6+1.1 $\mu$.g $g^{-1}$ vitamin E içerdiğim gösterdi. Midyelerin et ağırlığı ile etteki A2, C ve E vitamin miktarları arasındaki korelasyonların (sırasıyla; r = 0.53, r = 0.53 ve r = 0.81) önemli olduğu belirlendi. Midyelerin et ağırlıındaki artışına paralel olarak etteki A2, C ve E vitamin miktarlarının da arttığı saptandı. Bu çalışmanın ışığı altında, tatlısu midyesinin vitamin C ve E miktarının birçok ticari balık türünden daha yüksek olduğu sonucuna varılmıştır.
Su Ürünleri Dergisi-Cover
  • ISSN: 1300-1590
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1984
  • Yayıncı: Aynur Lök
Sayıdaki Diğer Makaleler

AOU: P, AOU: N and N:P rations in the Sea of Marmara

Nihayet BİZSEL

Ecological and geographical distributions of the planktonic protista in the southern parts of the Black Sea (Neritic waters of Sinop Peninsula, Turkiye)

MUHAMMET TÜRKOĞLU, Tufan KORAY

The phosphorus budget in the sea of Marmara

Nihayet BİZSEL

Comparison of some body parameters between Astacus leptodactylus (Eschscholtz, 1823) and Pacifastacus leniusculus (Dana, 1852)

Muzaffer Mustafa HARLIOĞLU

Abant (Bolu) Gölü zooplankton faunasının mevsimsel değişimi

Ahmet ALTINDAĞ, Sibel YİĞİT

İzmir Körfezi' nde (Ege Denizi) yaşayan küçük pisi balığının (Arnoglossus laterna Walbaum, 1792) Morfolojisi ve boy-ağırlık ilişkisi üzerine bir araştırma

Savaş MATER, Bahar BAYHAN

An investigation on the Vitamin A1, C and E contents of freswater mussel, Unio elongatulus eucirrus Bourguignat 1860

Yaşar ÖZDEMİR, KENAN KÖPRÜCÜ, ENGİN ŞEKER

İzmir Körfezi (Ege Denizi)' nde dağılım gösteren Karagöz istavrit (Trachurus trachurus L., 1758) ile Sarıkuyruk istavrit (Trachurus mediterraneus Stein., 1868) balıklarının kondisyon faktörü ve beslenme rejimi yönünden karşılaştırılması üzerine bir ön çalışma.

Savaş MATER, Bahar BAYHAN

Orta su trol ağı yapımında tekneye uygun ağ büyüklüğünün belirlenmesi

UĞUR ÖZEKİNCİ, ADNAN AYAZ

Homa Lagünü (İzmir Körfezi, Ege Denizi) littorali'nde kirlilik oluşturan katı atıkların tespiti

Nur AKKAŞ, Özdemir EGEMEN