Chomsky Darwin'e Karşı: Evrensel Dilbilgisi, Dilin Kökeni ve Evrim Tartışmaları

Chomsky Darwin'e Karşı: Evrensel Dilbilgisi, Dilin Kökeni ve Evrim Tartışmaları Caner Kerimoğlu’nun son kitabıdır. Hem kitap içeriğinin kolaylıkla görülebilmesi hem de bu tanıtım yazısının amacının etkin biçimde ortaya konabilmesi için içindekiler bölümü aynen alınmış ve alt başlıklarıyla birlikte mümkün olduğunca tek tek incelenmiştir. İlk satırdan son satıra kadar akıcı bir biçemle kaleme alınmış bu kitap, hem dilbilim hem de Chomsky çalışmalarında başucu kaynak olma niteliğindedir. Gerek yüzlerce nokta atışı alıntı gerekse de yazarın akademik birikimi, kitabı farklı bir açıdan da özel kılmaktadır. Zaten okuyucu, kitabı okurken tek bir kitap almadığının farkına ilk sayfalarda varacaktır. Büyülü bir içerik zenginliğinden; dilbilim çalışmalarının yanında farklı bilimsel alanlarla ilgili etkin, nitelikli gözlem ve bilgilerden; matematikten, siyasetten ve daha çoğundan oluşan bu kitap, evrim meselelerine ilgi duyan okuyucular için de başka bir değer taşıyacaktır. Yazının bundan sonraki kısmına içindekiler bölümü ile paralel olarak devam etmeden önce yazının sonunda söylenmesi sözü burada söylemek doğru olacaktır: Dil çalışmalarında yeni bir düzen düşü görenlerin başucu eseri olacak olan bu kitap, Türkiye’deki dil çalışmalarında benzerine hemen hiç rastlanmayan Caner Kerimoğlu’nun neredeyse her şeyi her yönden yazması nedeniyle aslında hiç yazmaması gereken bir kitap! Öyle ki yazılması gereken, eleştirilmesi gereken, düşlenmesi gereken her şey neredeyse tümüyle yazılmış.

Chomsky vs. Darwin: Debates on Universal Grammar, the Origin of Language and Evolution

Chomsky Against Darwin: Discussions on Universal Grammar, the Origin of Language, and Evolution is Caner Kerimoğlu's latest book. In order for the content of the book to be easily seen and for the purpose of this introductory article to be revealed effectively, the table of contents was taken exactly and examined one by one together with its sub-headings as much as possible. Written in a fluent style from the first line to the last, this book is a bedside resource for both linguistics and Chomsky studies. Hundreds of pinpoint quotes and the author's academic background make the book special in a different way. Already, the reader will realize in the first pages that he has not bought a single book while reading the book. From a magical wealth of content; In addition to linguistics studies, effective and qualified observations and information about different scientific fields; Comprised of mathematics, politics, and more, this book will also be of additional value to readers interested in evolutionary issues. The next part of the article will be continued in parallel with the table of contents.

___

  • Kerimoğlu, Caner. (2021). Chomsky Darwin'e Karşı: Evrensel Dilbilgisi, Dilin Kökeni ve Evrim Tartışmaları. İzmir: Varyant Yayıncılık.