Eğitim yapılarında beton, kalıp ve demir maliyetleri ile yapı toplam maliyeti ilişkisi

Proje yönetimi son yıllarda önemli bir olgu haline gelmiştir. Bu olgu özellikle inşaat firmaları açısından çok daha önemlidir. Bu çalışmada proje yöneticisinin veya maliyet tahmini yapan birimin ismi kolaylaştırmak ve zamandan kazandırmak için ayrı ayrı beton, kalıp ve demir maliyetlerinden yola çıkarak toplam maliyet tahmin edilmeye çalışılmış ve bu aşamada regresyon yöntemi kullanılmıştır.

The relation between concrete, formwork and reinforcement cost with total cost of the educational buildings

Project management concept is becoming a current issue in recent years. Especially the construction firms show great interest in project management. In this study, cumulative cost was estimated by applying concrete, formwork and reinforcement costs into regression method to facilitate and gain time for a project manager or a cost estimator.

___

  • Bayazıt, M., Oğuz, B., (1994), "Mühendisler İçin İstatistik", Birsen Yayınevi, İstanbul.
  • Gülerce, M., (2007), "Eğitim ve Sağlık Yapılarında Regresyon Analizi ile Maliyet Modellemesi" Fen Bilimleri Enstitüsü, Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yüksek Lisans Tezi,Konya.
  • Kanıt, R., (2005), "İnşaat Sektöründe İş Almanın Yönetimi", Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi,Gazi Kitabevi, Ankara.
  • Konya Bayındırlık İl Müdürlüğü Arşivleri.
  • Uysal, O., (2002), "Konut Yapılarında Regresyon Yöntemine Göre Maliyet Denetimi", Fen Bilimleri Enstitüsü, Gazi Üniversitesi Yapı Eğitimi Bölümü, Doktora Tezi.