Sağlık Hizmetlerinde Ürün Çeşitlendirme Politikaları ve Sosyal Projeler Anne Oteli ve Misafir Anne Projesi

Sağlık sektöründeki büyüme ve pazarlama alanında uzmanlaşmanınhastane hizmetleri pazarlamasını ayrı bir uzmanlık dalı halinegetirmiştir. Bu durumda özellikle sağlık hizmetlerinin kullanmışolduğu teknolojideki ilerlemelerin rolü büyüktür. Hekimlerinetkin tanı ve tedavi için modern alet ve cihazlardan yararlanmalarıteknolojinin anında takibini zorunlu hale getirmiş ve maliyetleriarttırmıştır. Hastaneler pazar payı pastasından büyük payıalabilmek için fiyat dışı rekabete girmek zorunda kalmışlardır.Bu da işletme ve yönetim işlevlerinin en uygun çözümlerleyürütülmesiyle gerçekleşebilir.Çok değişkenli bir çevre içinde, sağlık hizmetlerinin etkinve verimli olabilmesi, değişkenleri çok yönlü değerlendirmeyive kaynak savurganlığını önlemeyi amaçlayan güncel pazarlamayaklaşımıyla sağlanabilir. Bu noktada hastanelerin başarısı,pazarlama kavramını yönetimde kullanmaktaki başarılarıylaölçülecektir.Sağlık sektöründe pazarlama kavramının bilimsel anlamdauygulamaya konulamamasının sebepleri arasında arz talepdengesizliği önemli yer tutmaktadır. Çünkü, büyük orandaki talephastanelere hangi şartlarda olursa olsun hizmetlerini sunabilmegüvencesi verebilmektedir. Ancak önümüzdeki bir kaç yıl içerisindeaçılan hastane sayısındaki ciddi artış, arz talep dengesindeki ciddideğişikliklerin sinyalini vermektedir. Bu nedenle de kuruluşlarınpazarlarını kaybetmemek ya da yeni pazarlar yaratmak konusundaönlem almaya başlaması gerekmektedir.Anne ve bebek arasındaki bağın doğumdan hemen sonrageliştiği ve bu bağın kuvvetine göre süt üretiminin artığı göz önünealındığında annelerin bebeklerinden uzak kalmaması gerektiğive özellikle annenin; anne sütü üretimi ve bebek ile bağlarınıngelişmesi için anne otellerinin bulunması önem arz etmektedir. Buçalışmada sağlık hizmetlerinde ürün çeşitlendirme politikaları vesosyal projelerden belki de en önemlisi olan anne oteli ve misafiranne projesinin gerekliliği vurgulanmıştır.

Product Diversification Policies in Health Services and Social Projects-Mother Hotel & Guest Mother Project

In there cent days, the development of health sector andthe increase of expertisenegotiations in themarketing,makeanotherexpertisefield of marketing of the hospital services.The development of hospital services technology has a big role ofit. Because with thedoctors’ taking advantage of modern tools anddevices for the quick diagnosis and effective cure, make necessarythe instant tracking of technology.This naturally increased costs. Inthis case the hospitals put themselves in the non-price competitionto take bigger piece of the cake. This is up to the best usage ofoperation and management.In a multivariate environment, effective and efficient healthservices can be provided with an actual marketing approach whichaims to consider the variables in multiple ways and to avoidsourcewasting. At this point the success of the hospitals will beevaluated with the achievement of using the marketing concept atthe management.One of the big reason of not being able to put in to the practiceof marketing concept in scientific sense is the imbalance ofsupply-demand. So this huge demand can give to the hospitals theassurance of providing services no matter what conditions. But inthe next few years, the significant increase of new hospitals givesthe clue of the serious rise of supply-demand balance. Thereforethe organisations must take precautions for not losing markets andcreating newmarkets.Considering that the bond between the mother and the babydeveloped immediately after birth and the increase in milkproduction compared to the strength of this bond, the mothershould not stay away from her babies; It is important to findmaternal mothers for the production of mother’s milk and for thedevelopment of the bonds with the baby.This study emphasizedthe necessity of mother hotel and guest mother project which isperhaps the most important of product diversification policies andsocial projects in health services.

___

  • Yerebakan M. Özel Hastaneler Araştırması Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri, İstanbul Ticaret Odası Yayın No:2000-26, İstanbul, 2000: 13
  • Joint ILO/WHO Committee on OccupationalHealth, International LabourOrganizationand World HealthOrganization, 1951.
  • Kızılçelik S. Türkiye’nin Sağlık Sistemi Bir Medikal Sosyoloji Denemesi, Saray Kitabevleri, İzmir, 1996: 80-81
  • Odabaşı Y. Sağlık Hizmetleri Pazarlaması, Anadolu Üniversitesi Yayın No:799, Açıköğretim Fakültesi Yayın No:409, Eskişehir, 1994: 26
  • Özgirin K, Taş Y. Hastane Yönetiminde Kalite Uygulamaları ve Toplam Kalite Yönetimi Projesi Kapsamında Personel Memnuniyeti Ölçme Çalışması, Sağlık Hizmetlerinde Toplam Kalite Yönetimi ve Performans Ölçümü Sempozyumu, Ankara, 1996: 34.
  • Berkowitz E.N. Essentials of HealthCare Marketing, Gaithersburg, Maryland: An Aspen Publication, 1996: 201-202.
  • Karafakioğlu M. (1998): Sağlık Hizmetleri Pazarlaması, İstanbul: İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Yayın No:271, İstanbul, 1998: 118.
  • France, K R, Grover, R. “What Is the Health Care Product ?, Journal of Health Care Marketing, Cilt: 12, Sayı: 2, 1992: 35.
  • http://www.merih.net/m1/wusah04.htm- (Erişim tarihi: 22.1.2015)