Sağlık Çalışanlarında Duygusal Emek: Demografik Özellikler Açısından Bir İnceleme

Amaç: Araştırmanın amacı sağlık alanında hizmet veren çalışanların demografik özellikleri açısından duygusal emek davranışı profillerinin belirlenmesidir. Metot: Araştırma İstanbul ilinde özel sağlık kuruluşlarında çalışan 432 hemşireden oluşmaktadır. Araştırma verilerinin toplanmasında kolayda örneklem tekniği seçilmiştir. Verilerin toplanmasında çevrimiçi anket süreci yürütülmüştür. Sağlık çalışanlarının profillerinin belirlenmesi için iki aşamalı kümeleme analizi kullanılmıştır. Bulgular: Verilerin analizleri sonucunda hemşirelerin derin rol, yüzeysel rol ve doğal duygularının medeni durum, çocuk sahipliği, çalışma şekli, görevlendirme şekline göre değiştiği sonucuna ulaşılmıştır. Araştırma sonucunda 2 farklı profile ulaşılmıştır. Hemşirelerin evli, çocuklu, kalıcı kadroda olan ve kendi isteği ile görevlendirilmiş olmalarının duygusal emek gösterme eğilimlerinin diğer hemşirelere göre daha yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca araştırma sonuçlarına göre duygusal emeğin alt boyutları arasında düşük ve orta düzeyde ilişkiler olduğu tespit edilmiştir. Sonuç: Araştırma sonucunda demografik özelliklerin duygusal emek davranışında önemli bir yere sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırma sonucunda sağlık çalışanları, kanun yapıcılar ve araştırmacılar açısından öneriler sunulmuştur.

Emotional Labor in Healthcare Professionals: A Demographic Analysis

Purpose: This research aims to determine the emotional labor behavior profiles of employees working in the health field in terms of demographic characteristics. Method: The research consists of 432 nurses working in private health boards in Istanbul. The convenience sampling technique was chosen for the collection of research data. An online survey process was carried out to collect the data. Two-step clustering analysis was used to determine the profiles of healthcare workers. Results: As a result of the data analysis, it was concluded that the deep role, superficial role, and natural feelings of nurses changed according to marital status, having children, working style, and assignment style. As a result of the research, two different profiles were reached. It has been concluded that the tendency of nurses to show emotional labor is higher than other nurses because they are married, have children, are on permanent staff, and are assigned voluntarily. Also, it was determined that there were low and moderate relations between the sub-dimensions of emotional labor. Conclusion: As a result of the research, it was concluded that demographic characteristics have an important place in emotional labor behavior. As a result of the study, suggestions were presented in terms of health professionals, lawmakers and researchers.

___

  • Kaya, U. ve Özhan, Ç. K. (2012). Duygusal emek ve tükenmişlik ilişkisi: Turist rehberleri üzerine bir araştırma. Çalışma İlişkileri Dergisi, 3 (2) , 109-130.
  • Kerse, G., ve Özdemir, Ş. (2018). Sağlık sektörü çalışanlarının duygusal emek davranışları örgütsel bağlılık ile açıklanabilir mi? Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi, 21(1), 151-163.
  • Kılınç, S., ve Yüceler, A. (2021). Sağlık çalışanlarında örgütsel adalet algısının duygusal emek üzerine etkisi: Konya ilinde bir uygulama. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 24(1), 260-273.
  • Koç, A. D., ve Keklik, B. (2019). Hastane çalışanlarının demografik özelliklerinin pozitif psikolojik sermaye ve duygusal emek üzerindeki etkisi ile aralarındaki ilişkinin incelenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 24(4), 1045-1066.
  • Korkut, N. ve Gürkan, G. Ç. (2019). Sağlık çalışanlarının algıladığı yönetici desteğinin duygusal emek üzerindeki etkisinin karşılaştırmalı olarak incelenmesi: Bir kamu ve bir özel hastane örneği. Journal of Organizational Behavior Review, 1(1), 78-96.
  • Köse, S., Oral, L. ve Türesin, H. (2011). Duygusal emek davranışlarının işgörenlerin tükenmişlik düzeyleri ile ilişkisi üzerine sağlık sektöründe bir araştırma. Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi,12(2), 165-185.
  • Kruml, S. M. ve Geddes, D. (2000). Exploring the dimensions of emotional labor: The heart of Hochschild’s work. Management Communication Quarterly, 14(1), 8-49.
  • Kruml, S. M., ve Geddes, D. (2000). Exploring the dimensions of emotional labor: The heart of Hochschild’s work. Management Communication Quarterly, 14(1), 8-49.
  • Leidner, R. (1999). Emotional labor in service work. The Annals of The American Academy of Political and Social Science, 561(1), 81-95.