Güneş pillerinin dünü, bugünü ve geleceğe bakış

Bu çalışmada, güneş pillerinin ülkemiz ve dünya geneli açısından mevcut durumları incelenmiş olup ayrıca dünya genelinde fotovoltaik hücre/modül üretimi yapan firmaların; üretim teknikleri, ürün verimlilikleri ve pazar payları karşılaştırmalı olarak verilmiştir. Güneş pili üretim teknolojisindeki yenilikler incelenerek gelecekte güneş pili üretim durum ve teknolojileri için yorumlar sunulmuştur.

In this study, available situations of solar cells are investigated in terms of our country and world. Also, production techniques, product efficiencies and market shares of companies which produce photovoltaic cell/module around world wide are given comparatively. Discussions are presented for solar cells production cases and technology in future with examining developments in solar cells production technologies.

___

1. Şenol, R., Üçgül, İ.,"Güneş Pilleriyle Sinyalizasyon Sistemi ve Gerekli Parametrelerin Belirlenmesi", S.D.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 8-1(2004).

2. Güven, Ş.Y., Şenol, R.,"GünesşPili Destekli Çevre Aydınlatma Ve Sulama Sisteminin Örnek Bir Uygulaması", Mühendis Ve Makina Dergisi, Eylül 2005- Sayı 548.

3. Luque, A., Hegedus, S.,“Handbook Of Photovoltaic Science And Engineering”, John Wiley & Sons, Inc, 2002, U.S.A.

4.Renewable Energy Word Sebtember-October 2004 Volume 7 Number 5

5.Renewable Energy Word March-April 2004 Volume 7 Number 2

6.Renewable Energy Word May-June 2004 Volume 7 Number 3

7.Renewable Energy World, July-August 2004 Volume 7 Number 4

8.“SDÜ Temiz Enerji Evleri Altyapı Projesi” Sonuç Raporu, Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi, 2006, Isparta.

9.SDÜ Yenilenebilir Enerji Kaynakları Arastırma ve Uygulama Merkezi, 2006, Isparta http://yekarum.sdu.edu.tr

10.Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, http://www.eie.gov.tr