Çalışanların Ses Çıkarma Davranışının Zaman Hırsızlığına Olan Etkisi

 Amaç :  Araştırmanın amacı ses çıkarma ve çalışanların zaman hırsızlığı davranışı arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Tasarım/Yöntem: Niceliksel araştırma yöntemleriyle kolayda örneklem yoluyla Sinop il ve ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 189  kamu çalışanı üzerinde yapılmıştır. Toplanan anketler öncelikle geçerlik ve güvenirlik analizine tabi tutulduktan sonra  tanımlayıcı istatistik, korelasyon ve regresyon testleri uygulanmıştır. Sonuçlar:  Analiz sonuçlarına göre İşgören sesliliği olgusunun zaman hırsızlığını olumsuz ve anlamlı olarak etkilediği ortaya çıkmıştır (R²=0,078, β=-0,171 ve p < 0.01) . Özgün Değer:   Çalışanların ses çıkarma davranışının zaman hırsızlığına olan etkisi adlı araştırma sayesinde literatürde giderek daha fazla önem kazanan pozitif psikolojinin önemli konularından işgören sesliliğinin somut sonuçlarını ortaya koyması açısından önemlidir.

The Effect of Employee Voice on Time Stealing

Objective of the study: The purpose of the research is to reveal the relation between time stealing behavior of the employees and employee voice.  

___

  • Arslan, A. & Yener, S. (2016). İşgören Sesliliği Ölçeğinin Türkçeye Uyarlanması Çalışması, Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi,14 (1), 173-191. Altunışık,R.,Coşkun,R.,Bayraktaroğlu,S. ve Yıldırım,E.(2010). Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri,Sakarya.Sakarya Kitabevi. Barçın, N. (2012). İşletmelerde Örgütsel Sessizliğin Örgütsel Bağlılık ve İş tatminine Etkisi üzerine bir Araştırma. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adana, 2012.