Çalışanların İşletmenin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Faaliyetlerine Yönelik Algısı ile İş Tatmini Arasındaki İlişki ve Kimya/ Boya Sektöründe Bir Araştırma

Amaç: Bu çalışma,  çalışanların işletmenin gerçekleştirmekte olduğu kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerine yönelik algısı ile iş tatminleri arasındaki ilişkiyi ölçmeyi amaçlamaktadır.Tasarım/Yöntem: Veri toplama aşamasında, kimya (boya) sektöründe üretim ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmekte olan bir boya firmasının beyaz yaka çalışanlarına anket uygulaması yapılmıştır. Çalışanların kurumsal sosyal sorumluluk algılarını ölçmek amacıyla Duygu Türker’in 2008 yılında geliştirmiş olduğu 18 soruluk “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algısı” ölçeği kullanılmıştır. Çalışanların iş tatminini ölçmek amacıyla ise “Minnesota İş Tatmini” ölçeğinin 20 soruluk kısa formu kullanılmıştır. Verilerin analiz edilmesinde “SPSS 20.00” paket programı kullanılmıştır. Verilerin çözümlenmesinde, programda yer alan Frekans Dağılım Analizi, Güvenilirlik Analizi, Korelasyon Analizi ve Regresyon Analizi testleri kullanılmıştır.Sonuçlar: Araştırma sonucunda, çalışanların kurumsal sosyal sorumluluk algısı ile iş tatminleri arasında pozitif yönde, orta dereceli bir ilişkinin olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca işletmenin çalışanlarına yönelik uyguladığı sosyal sorumluluk faaliyetlerinin çalışanların iş tatminlerine etkisi olduğu görülmüştür.Özgün Değer: Çalışma, kurumsal sosyal sorumluluk algısının paydaşlar içerisinde çalışanlar cephesinden ele alınması ve iş tatmini kavramıyla ilişkilendirilmesi yönünden konuyla ilgili yapılmış az sayıda akademik çalışmaya içerik yönünden katkı sağlamaktadır. 

___

  • Eren, E. (2000). Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası. İstanbul: Beta Basım Yayım.
  • Gegez, A. E. (2010). Pazarlama Araştırmaları, 3. Baskı. İstanbul: Beta Yayınları.
  • Kalaycı, Ş. (2010). SPSS Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistik Teknikleri, 5. Baskı. Ankara: Asil Yayın Dağıtım.
  • Kotler, P. & Lee, N. (2006). Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Sibel Kaçamak (Çev.). İstanbul,: Mediacat Yayınları.
  • Luthans, F. (1995). Organizational Behavior. McGraw –Hill Inc.
  • Türker, D. (2009). “Measuring Corporate Social Responsibility: A Scale Development Study”. Journal of Business Ethics, 85, 411-427.
  • Moura Leite, R. C. & Padgett, R. C. (2011). “Historical Background of Corporate Social Responsibility”. Social Responsibility Journal, 7(4), 528-539.