Et ve Et Ürünlerindeki Laktobasillerin Hızlı ve Basit Olarak Tanımlanmaları için Geliştirilen Tanımlama Tabloları

Laktobasillerin et ve et ürünlerinin kalitesi üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. Bu eserde et ve et ürünlerindeki laktobasillerin diğer laktik asit bakterilerinden ayırımı ile basit ve hızlı olarak tanımlanmaları için geliştirilen tanımlama tabloları tanıtılmaya çalışılmıştır. Bu tanımlama tablolarında, genelde laktobasillerin karbonhidratları fermente etme özelliklerindeki farklılıklar ile kolayca saptanabilen diğer fizyolojik özelliklerinden hareket edilmektedir. Ancak birçok durumda, tanımlama tablolarında yer alan özellikler yetersiz kalabilmekte ve ek birtakım özelliklerin belirlenmesi zorunlu hale gelmektedir.  
Anahtar Kelimeler:

-

Schemes for a Rapid and Simple Identification of Lactobacilli from Meat and Meat Products (Turkish with English Abstract)

There are important effects of lactobacilli on the quality of meat and meat products. In this paper, schemes for a rapid and simple identification of lactobacilli from meat and meat products are presented. Identification schemes are primarily based on differences in the fermentation of carbohydrates and other easily determinable physiological characteristics of lactobacilli. However, in most instances the results from the schemes have to be confirmed by determining additional characteristics.   
Keywords:

-,