Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde Elektronik İşletme Uygulamaları: Bartın Örneği

Günümüzde isletmelerin bilgi çağının küresel rekabet kosulları altında varlıklarını koruması ve farklılık yaratarak rekabette üstünlük sağlayabilmesi için bilisim teknolojilerinden maksimum düzeyde yararlanmaları bir zorunluluk haline gelmistir. Internet yoluyla isletmeler arasında ve isletme- müsteri arasında; intranet teknolojisi ile tedarikçiler ve dağıtım kanallarındaki ortaklarla; extranet aracılığıyla da kurulusların kendi içindeki bilgi paylasımı gerçeklesmektedir. Bu da isletmelerin is yapma sekillerine elektronik isletme modelini dahil etmeyi gerektirmektedir. Küçük ve orta ölçekli isletmeler (KOBĐ) daha çok istihdam sağlaması nedeniyle ülke ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Bu çalısmada KOBİ’lerde elektronik isletme uygulamalarına iliskin faaliyetler incelenmistir. Arastırmada, kalkınmada öncelikli iller kapsamında olduğu için devletin tesvik ve desteği yüksek olan Bartın ili dikkate alınmıstır. Bu amaçla, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Gelistirme ve Destekleme Đdaresi Baskanlığı (KOSGEB) veri tabanından Bartın ilinde faaliyetlerini sürdüren 97 üye isletme tespit edilmistir. Bunlardan arastırmaya katılmayı kabul eden 37 isletme yöneticisine e-isletme uygulamalarına iliskin yüz yüze anket uygulanmıstır. Bu çalısmanın bulguları, Bartın ili elektronik isletme uygulamalarının yetersiz kaldığını ortaya koymaktadır.

Electronik Business Applications in Small and Medium Enterprises: A Case Study of Bartın

Nowadays, in the global rivality condition of today’s information era, it has been necessity to make maximum use of Information Technologies for enterprises to be protect their existence, to make differences and to be able to have superiority. Knowledge sharing is made among the businesses and between the business and the customer via internet; the suppliers and the partners in the distribution channel via intranet; within the organization via extranet. So, this requires to include electronic business model in their task environments to accomplish their aims effectively and productively via electronic connections based on internet. Small and Medium Sized Enterprises (SMEs) have great significance in economy of country because of their employment capacity. This study examines the practice of e-business in SMEs. So, including priority cities for devolepment, Bartın city where government’s support and encouragement are high level is taken into this study. For this aim, 97 SMEs which are the member of Small and Medium Industry Devolopment (KOSGEB) and operate in Bartın are determined from KOSGEB databases. The survey applied 37 of which are accepted to be added this research about ebusiness practices. Findings of this study put forth e-business practices of Bartın city are inadequate.

___

  • AÖF (2006), “Yönetim Bilgi Sistemi”, Açık Öğretim Fakültesi Online Ders Notları, http://www.aofsitesi.com/yonetimbilgisistemi4.htm, 11.03.2006. CİVAN, Mehmet. (2004), “E-Ticaret ve Kobi’lerin Geleceği”, http://www.bilgiyonetimi.org/cm/pages/ yazArk.php?page=http://www.bilgiyonetimi.org/cm/pages/mkl_gos.php?nt=, 08.05.2006. BUSINESS EUROPE (2000), “Do SMEs Need Help?”, Vol:40, Number:16, pp. 9-10. COMISSION OF THE EUROEPAN COMMUNITIES (2005), The Activities Of The European Union For Small And Medium-Sized Enterprises (Smes) SME Envoy Report, Comission Staff Working Paper, Brussel. DİE (2003), 2002 Genel Sanayi ve İsyerleri Sayımı, Türkiye İstatistik Kurumu, Ankara EREN, Erol. (2003), Yönetim ve Organizasyon (Çağdas ve Küresel Yaklasımlar), 6.baskı, Beta Yayınevi, İstanbul. GÜLES, Hasan Kürsat; BÜLBÜL, Hasan; ÇELEBİ, Ali. (2003); “Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İsletmelerinde Elektronik Ticaret Uygulamaları”, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Sayı:12, ss.463-481.
  • EXIMBANK (2005), Türk Eximbank KOBİ İhracata Hazırlık Kredileri Uygulama Esasları, Türkiye İhracat Kredi Bankası, http://www.eximbank.gov.tr/uygulama/kobiuygesas.doc, 12.02.2007 HALKBANK (2007), Banka Kaynaklı KOBİ Kredileri, Halk Bankası, http://www.halkbank.com.tr/pb/engine/0,1065,0_2_0a,00.html, 27.02.2006 KIRIM, Arman. (2004), Yeni Dünyada Strateji ve Yönetim, 6.baskı, Sistem Yayıncılık, İstanbul. KOTLER, Philip and ARMSTRONG, Gary. (2004), Principles Of Marketing, 10th Edition, Pearson, New Jersey. KOSGEB (2006), 3624 Sayılı Kanun, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Gelistirme ve Destekleme İdaresi Baskanlığı http://www.kosgeb.gov.tr/KOSGEB/Kanun.asp, 12.12.2006 LAL, Keizer Korelplein. (2005), “Determinants Of The Adoption Of E-Business Technologies”, Telematics and Informatics, Vol: 22, pp. 184-199. MATLAY, Harry. (2004), “Training and Human Resource Issues in Small E-Business”, Education+Training, Vol: 46, Number: 8/9, pp. 520-526. MUCUK, İsmet. (2003), Modern İsletmecilik, 14. baskı, Türkmen Kitabevi, İstanbul. OECD (2004), E-Business and SMEs, Paris. ÖZMEN, Sule. (2003);, “Elektronik Pazarlamanın Çerçevesi ve Türkiye’deki Kobi’lerin Konuyla İlgili Bilgi Düzeyleri ve Beklentileri”, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öneri Dergisi, cilt:5, sayı:20, ss.7-14.