Adana'da İmal Edilen Yoğurtların İmalathane Numuneleri ile Piyasa Numunelerinin Etiket ve Yağ Değerleri Üzerinden Karşılaştırmalı Olarak Araştırılması

Araştırma; Şubat 1978 ile Ağustos 1978 tarihleri arasında , resmi yolla gelen yüz adet, özel olarak alınan doksanbir adet :p.umune yağurt üzerinde yapılmıştır. Numuneler ı 1 Etiket bildirimi : Yoğurdurı. markası, imalatçının isim ve adresi, yağ durumu, tarih, net veya bürüt ağırlık yönünden etiket incelenmiştir. Numuneler etiket gramaj ve yağ nisbeti yönünden incelenmiş ve sonuçlar aşağıda özetlenmiştir.

A research on yogurts produced in Adana by comparison of label and fat valuos of the samples takon from producers and market.

The above mentioned research has been made on 100 officially and 91 specially ta-ken yougurt samples during FebruaryAugust 1978 period.The samples have been investigated of. ı - i ts la bel; The brand, the name and the address of · the producer, fat value, date, gross and net weight. 2 - its contend; the real weight and fat value. The results of the yogurt samples w ere summarised as below.

___

  • 1 - Gıda Maddeleri Mevzuatı 1952. Ayyıldız Matbaası A. Ş. Ankara.
  • 2 - HATİPOGLU, M. 1966. Ankara Piyasasında Muhtelif isimler Altında Satılmakta olan Kase Yoğurtlarının Kaliteleri Üzerinde Bir Araştırma Etlik Veteriner Bakteriyoloji Enstitüsü Dergisi 3. (1- 3) , '75- 83.
  • 3 - İZMEN, E.R. 1959. Süt ve Mamulleri Teknoloiisi; Ankara Üniversi' tesi Ziraat Fakültesi Yayınl~uı 155, Ankara Üni~ersitesi Basımevi.
  • 4 - İZMEN, E.R. 1942. Sütçülük ; Ziraat Vekaleti Neşriyat Umumi sayı 553, Orhan Alkaya Matbaası İstanbul.
  • 5 - MERT, B. 1976. Adana Piyasasındaki Yağurtların Kimyasal Bileşimlerinin · Tesbiti ; Etlik Veteriner Bakteriyola ii Dergisi 4, (5 - 10), 108.
  • 6 - ÖZER, ve Özalp, E .. 1970. Süf ve Mamullerinin Hijyenik ve Teknikolojik Stendardizasyo.nu ; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi 38, (2) 13 - 18.
  • 7 - ÖZER, i. 1963. Süt ve Mamulerinin Beslenme ve Halk Sağlığı yönünden önemi; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi 46 cı - 2 - 3) 29- 36.
  • 8 - TEKİNŞEN, O.C. 1976. Yoğurt Yapısı ; Veteriner Hekimleri Dem. Derg. 46 (1-2-3) 2~- 36.
  • 9 - TOLGAY, Z., TETİK, İ. 1964. Muhtasar Gıda Kontrolu ve Analizleri Kılavuzu ; · Ege Matbaası Ankara.
Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi-Cover
  • ISSN: 1016-3573
  • Yayın Aralığı: Yılda 2 Sayı
  • Başlangıç: 1960
  • Yayıncı: Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Sayıdaki Diğer Makaleler

Adana Bölgesi Koyun Kan Protozoonları

Turan KUTSAL

Adana Devlet Hastahanesine Başvuran Sağlam Şahıslarla Mahiyeti Tespit Edilemeyen Hastalıklardan Şikayet Edenlerin Kan Serumlarında Brucella Antikorlarının Aranması

Mehmet ÜNAL

Türkiye'de İlk Defa Koyunların Kulağından izole Edilen Trichophyton Verrucosum

M. Rifat COŞKUNER

Adana'da İmal Edilen Yoğurtların İmalathane Numuneleri ile Piyasa Numunelerinin Etiket ve Yağ Değerleri Üzerinden Karşılaştırmalı Olarak Araştırılması

Zehra GÜL

Doğu Anadolu, Trakya ve İç Anadolu Bölgelerinde Üretilen Kaşar Peynirlerinin Kimyasal Bileşimleri Üzerinde Karşılaştırmalı Araştırma

Yakup HAMZAÇEBİ, Cumhuriye ANTER

İnsan ve Hayvan Kan Serumlarının Brucellosis Bakımından Muayenesinde “Ring – Test” Metodu ile Yapılan Çalışmalar

Salih YILMAZ

Güney Doğu Anadoluyu Temsilen Diyarbakır Koyun ve Kuzularında Paraziter Fona Tespiti Çalışmaları

Ahmet KALKAN

Ankara Bölgesindeki Sığırlarda Chlamydial Organizmalardan Oluşan Hastalıklar Üzerinde Etkenin Doku Kültüründe İzolasyonu Metodu ile Çalışmalar

Ali Demir YONGUÇ, Muzaffer ÜNLÜ

Tavukların Marek ve Loukosis Hastalıklarının Araştırılması ve Marek Hastalığına Karşı Etkin bir Aşı Hazırlama

Ahmet SİPAHİOĞLU, Hamdi GİRGİN, Aysel ERGÜN, Reinhard FUHR

Orta Anadolu Orijinli Akkaraman Koyunlarının Kan kalsiyum ve Fosfor Seviyeleri ve Bunların Atıklarla Münasebeti.

Fait ALP, Dündar EREN