THE EFFECT OF CREDIT RISK ON OUTPUT: EVIDENCE FROM FRANCE, GERMANY, ITALY AND SPAIN DATA

Bu çalışma, kredi riskinin üretim üzerindeki etkisini Euro bölgesinin başta gelen dört ülkesi olan Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya için analiz etmektedir. Bu amaçla, kredi riskinin üretim üzerindeki etkisine daha yakından bakmak için iki değişkenli VAR modeli ve kredi riskini ülkeye özgü bir yapıda değerlendirmek için klasik VAR modeli 1999:01-2015:08 dönemi için uygulanmıştır. Temel sonuç, dört Euro bölgesi ülkesi için de, kredi riskinin üretim üzerinde ani, güçlü ve uzun süre kalıcı bir negatif etkiye sahip olduğudur. Ayrıca, kredi riskinin üretim üzerindeki etkisi İtalya için en güçlü, İspanya için en uzun ve Fransa için en küçük etkiye sahiptir. Almanya, nispeten kısa fakat güçlü bir kredi riski etkisine sahiptir.

KREDİ RİSKİNİN ÜRETİME ETKİSİ: FRANSA, ALMANYA, İTALYA VE İSPANYA VERİLERİNDEN KANIT

This paper analyzes the effect of credit risk on output for four significant countries within the Euro area; namely France, Germany, Italy and Spain. For this aim, bivariate VAR model is applied for a closer look at the effect of the credit risk on output and the classical VAR model is applied to put the credit risk in a country specific structure for the 1999:01-2015:08. The main conclusion is that the credit risk has immediate, strong and long-lasting negative impact on output for the aforementioned countries. Furthermore, the effect of the credit risk on output has the strongest for Italy, longest for Spain and smallest for France. Germany has relatively short but strong credit risk effect on its own output.

___

  • Ando A. and Modigliani F. (1963) The "Life Cycle" Hypothesis of Saving: Aggregate Implications and Tests. The American Economic Review. 53(1):55-84.
  • Boivin, J, Kiley M. T., & Mishkin F. M. (2010). How has the Monetary Transmission Mechanism Evolved over Time?. NBER Working Papers, 15879.
  • Ceioni M., & Neri S. (2011). The monetary transmission mechanism in the euro area: has it changed and why?, Banca D'Italia Working Paper, April, 808.
  • Christiano, L., Eichenbaum, M. & Evans, C. (1999). Monetary Policy Shocks: What Have We Learned and To What End?. in Taylor, J., Woodford, M., eds., Handbook of Macroeconomics. North Holland, 65-148.
  • Ciccarelli M, Maddaloni A, & Peydro J. (2010). Trusting the Bankers: A New Look at the Credit Channel of Monetary Policy. European Central Bank Working Paper. 1228.
  • ECB (2010) The ECB's Response to the Financial Crisis. ECB Monthly Bulletin Article. October.
  • Fleming J. M. (1962) Domestic Financial Policies under Fixed and under Floating Exchange Rates. Staff Papers - International Monetary Fund. 9(3): 369-380.
  • Friedman M. (1957) A Theory of the Consumption Function. Princeton, NJ: Princeton University Press.
  • Gilchrist S. & Egon Z. (2012). Credit Spreads and Business Cycle Fluctuations. American Economic Review, 102(4):1692-1720.
  • Gilchrist S. & Mojon B. (2014). Credit Risk in the Euro Area. NBER Working Paper. 20041.
  • Glen J. & Mondragón-Vélez C. (2011). Business Cycle Effects on Commercial Bank Loan Portfolio Performance in Developing Economies. World Bank Group International Finance Corporation, http://dx.doi.org/10.2139/ ssrn.1754672.
  • Hoggarth G, Sorensen S, & Zicchino L. (2005). Stress Tests of UK Banks Using a VAR Approach. Bank of England Working Paper, No. 282.
  • Jorgenson D. (1963) Capital Theory and Investment Behavior. The American Economic Review. 53 (2): 247- 259.
  • Modigliani F. and Brumberg R. E. (1954) Utility Analysis and the Consumption Function: An Interpretation of Cross-section Data. In PostKeynesian Economics, ed. Kenneth K. Kurihara. New Brunswick, NJ. Rutgers University Press.
  • Mojon B. & Peersman, G. (2001). A VAR Description of the Effects of Monetary Policy in the Individual Countries of the Euro Area. European Central Bank Working Paper, 92.
  • Mundell R. A. (1963) Capital Mobility and Stabilization Policy under Fixed and Flexible Exchange Rates. Canadian Journal of Economics. 29: 475-485.
  • Peersman G., & Smets, F. (2001). The Monetary Transmission Mechanism in the Euro Area: More Evidence from VAR Analysis. European Central Bank Working Paper, 91.
  • Rodríguez C., & Carrasco C. A. (2014). ECB Policy Responses between 2007 and 2014: a chronological analysis and a money quantity assessment of their effects. FESSuD Working Paper Series. No 65.
  • Sims C. (1992). Interpreting the time series facts: The effects of monetary policy. European Economic Review, 36(5), 975-1011.
  • Tobin J. (1969) A General Equilibrium Approach To Monetary Theory. Journal of Money, Credit and Banking. 1(1): 15-29.
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi-Cover
  • ISSN: 1306-2174
  • Yayın Aralığı: Yılda 2 Sayı
  • Başlangıç: 2005
  • Yayıncı: Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

HİZMET KALİTESİNİ GELİŞTİRMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER: VERGİ DAİRESİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK KRİTİK OLAY TEKNİĞİ UYGULAMASI

Oğuz TÜRKAY

ÖRGÜTSEL SESSİZLİK TÜRLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN YAPISAL EŞİTLİK MODELİ İLE BELİRLENMESİ 1

Halime GÖKTAŞ KULUALP, Ahmet Ferda ÇAKMAK

Hizmet Sektöründe Çalışan Memnuniyeti: Şirketler Grubuna Bağlı Kargo Şirketi ve Kırtasiye Mağazalar Zinciri Üzerine Ampirik Bir Araştırma

Ömer Faruk ÜNAL

VERGİYE GÖNÜLLÜ UYUM ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE'DE GELİR İDARESİNİN ORGANİZASYON YAPISI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

Hamza KAHRİMAN

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİNİN KARANLIK YÖNÜ: BANKACILIK SEKTÖRÜ ÜZERİNE AMPİRİK BİR ARAŞTIRMA1

Meltem VELİOĞLU NURTANIŞ, Sertaç ÇİFCİ, Süreyya KARSU

THE EFFECT OF CREDIT RISK ON OUTPUT: EVIDENCE FROM FRANCE, GERMANY, ITALY AND SPAIN DATA

Aykut EKİNCİ

GİRİŞİMCİLİK BAŞARI FAKTÖRÜ OLARAK SOSYAL SERMAYE KRİTERLERİNİN ANALİTİK HİYERARŞİ SÜRECİ (AHS) İLE AĞIRLIKLANDIRILMASI vE BİR ÖLÇEK ÖNERİSİ

Tarhan OKAN, İskender PEKER, Selcen SARI

KREDİ RİSKİNİN ÜRETİME ETKİSİ: FRANSA, ALMANYA, İTALYA VE İSPANYA VERİLERİNDEN KANIT

Aykut EKİNCİ

Müşteri İlişkileri Yönetiminin Karanlık Yönü: Bankacılık Sektörü Üzerine Ampirik Bir Araştırma

Sertaç ÇİFCİ, Süreyya KARSU, Meltem NURTANIŞ VELİOĞLU

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN DIŞ POLİTİKADAKİ AKTÖRLÜĞÜNE ETKİ EDEN GÜÇ UNSURLARI: SİVİL GÜÇ, ASKERİ GÜÇ VE NORMATİF GÜÇ

Ömer UĞUR, Metin AKSOY