HALKLA İLİŞKİLERDE KURUMSAL AMAÇLARIN HEDEF KİTLE TARAFINDAN NASIL ALGILANDIĞININ TESPİTİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Festivaller ya da diğer adıyla şenlikler, önemli iletişim araçlarıdır. Festival düzenleyen kurumun böyle bir etkinlik düzenlemekle ulaşmak istediği amaçlar ile bu amaçların hedef kitle tarafından algılanışı arasında bir uyum olması gerekir. Bu çalışmada, Çukurova Üniversitesi’nin festival düzenleme amaçlarının, “Çukurova Üniversitesi Bahar Şenliği”ne katılan 1007 ziyaretçi tarafından nasıl algılandığı incelenmiştir. Çalışma sonuçları, Üniversite’nin ulaşmak istediği amaçlar ile bu amaçların festivale gelen ziyaretçiler tarafından algılanışı arasında dikkate değer farklılıklar olduğunu göstermektedir.

Halkla ilişkilerde Kurumsal Amaçların Hedef Kitle Tarafından Nasıl Algılandığının Tespiti Ve Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma

Festivals are important communication tools It’s necessary that the aims of institution organizing the festival be in accordance with the perception of target audience In this study perceptions of 1007 visitors concerning the university’s aims were studied Results indicate that there are differences between university’s aims and those of the visitors Key words: Communication Public Relations Intended Message Perceived Message Institutional Festival

___

  • Besculides, A., M.E. Lee ve P.J. McCormic (2002), “Resident’s perceptions of the cultural benefits of the tourism”, Annals of Tourism Research, C.29, pp.303- 319.
  • Bıçakçı, İlker (2003), İletişim ve Halkla İlişkiler: Eleştirel Bir Yaklaşım, 4. Basım, MedyaCat Kitapları, İstanbul.
  • Kurtuluş, Kemal (1998), Pazarlama Araştırmaları, 6. Basım, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Yayın No:274, İstanbul.
  • Lee, Choong-Ki, Yong-Ki Lee ve Bruce E. Wicks (2004), “Segmentation of festival motivation by nationality and satisfaction”, Tourism Management, Vol.25, pp.61-70.
  • Mucuk, İsmet (1997), Pazarlama İlkeleri ve Örnek Olaylar, 7. Basım, Türkmen Kitabevi, İstanbul.
  • Rao, V. (2001), “Celebrations as social investment: festival expenditures, unit price variation and social status in rural India”, The Journal of Development Studies, Vol.38, pp.71-97.
  • Robinson, David (2006), “Public relations comes of ages”, Business Horizons Vol.49, pp.247-256.
  • Thill, John V. ve Courtland L. Bovèe, Excellence in Business Communication, 3th Edition, McGraw Hill, Inc., NewYork, 1996.
  • Van Ruler, Betteke and Rob De Lange, “Barriers to communication management in the executive suite”, Public Relations Review, Vol.29 (2003), pp.145-158.