Biokaçakçı

Türkiye, zoocoğrafik konumu, topografyası, iklim değişiklikleri ve jeolojik devirlerdeki değişimlerden dolayı biyolojik çeşitlilik bakımından zengin bir özelliğe sahip olmuştur. Bu sebeple ülkemiz bilimsel araştırma, koleksiyon ve en sonunda ticari amaçlar adına birçok yabancı için çekici hale gelmektedir. Bu sebeple, tür sayısı ve bu türlere ait bireylere ilişkin kaybımız her geçen gün artmakta, biyolojik çeşitliliğimizi bu tehdide karşı korumak giderek daha da önemli hale gelmektedir. Bize düşen görev; bu konudaki farkındalığı artırmak ve değerlerimize sahip çıkmaktır.
Anahtar Kelimeler:

Gen, kaçakçılık

Biosmuggler

Turkey, Zoogeographical location, topography, due to changes in climate changes and geological era was characterized in terms of a rich biodiversity. For this reason, our country is becoming attractive for many foreigners on behalf of scientific research, collections and finally commercial purposes. Therefore, the number of species and the loss of individuals belonging to these species is increasing day by day and it is becoming more and more important to protect our biological diversity against this threat. Our duty; to raise awareness and to protect our values.
Keywords:

Gene, smuggling,

___

  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2013. Biyokaçakçılıkla Mücadele Rehberi. Mattek Matbaacılık Basım Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti. Ankara.