Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD) Yönetmeliği’nin Türkiye’nin Çevre Politikasına Katkısı

Sürdürülebilir kalkınma, sosyal, ekonomik, çevresel, mekânsal ve kültürel boyutları içeren bir kavramdır. Çevre politikaları sosyal veekonomik politikalarla birlikte ele alınarak politika üretilmesi ile sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşılabilir. Stratejik ÇevreselDeğerlendirme (SÇD), sürdürülebilir kalkınma modeline hizmet eden en önemli çevre koruma araçlarındandır ve uluslararası yazındason 30 yıldır kullanılmaktadır. Stratejik çevresel değerlendirme ile çevre kirliliğinin oluşmadan önlenmesi ve sürdürülebilir birgelecek için “çevre duyarlı kalkınma” hedeflenmektedir. SÇD, faaliyetlere çerçeve oluşturan politika, plan ve programlara çevreselunsurların entegre edilmesini sağlamaktadır. SÇD ile bir yandan gelişme stratejileri ve hedefleri belirlenirken, diğer yandan bustratejilerin çevresel yönleri ve çevresel hedefleri belirlenerek, planlama ile değerlendirme sürecinin entegrasyonunu sağlanmakta vesorunlar ortaya çıkmadan çözülebilmektedir. SÇD, Çevresel Etki Değerlendirme sürecini destekleyerek etkinliğinin arttırılması veplanlama aşamasından proje aşamasına kadar bütüncül bir çevresel değerlendirmenin yapılması sağlamaktadır. Türkiye’de AvrupaBirliği SÇD Direktifi’nin uyumlaştırılması kapsamında bir dizi çalışma yürütülmüştür. Yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan SÇDYönetmeliği 8 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelikle; atık yönetimi, balıkçılık,enerji, kıyı yönetimi, mekânsal planlama, ormancılık, sanayi, su yönetimi, tarım, telekomünikasyon, turizm ve ulaştırma sektörlerineilişkin hazırlanan ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan projeler için çerçeve oluşturanplan/programlara Stratejik Çevresel Değerlendirme yapılması, bu sayılan her bir farklı sektörler için uygulamaya geçiş kademeliolarak öngörülmüştür. Bu çalışmada; Dünyada ve Türkiye’de Stratejik Çevresel Değerlendirme kavramının gelişimi, bu kapsamdaTürkiye’de bugüne kadar yürütülen çalışmalar ve SÇD Yönetmeliği’nin kapsamı irdelenmiştir. Üst seviyede çevre korumanınsağlanmasında kullanılacak önemli bir mevzuat olmasının yanı sıra kamu kurumları arasındaki mevcut işbirliğinin geliştirilmesinekatkı sağlayacak SÇD uygulamalarının Türkiye’nin sürdürülebilir gelişimine katkısı ve önemi tartışılmıştır.

Strategic Environmental Assessment (SEA) Regulations Contribution to Turkey's Environment Policy

Sustainable development is a concept that includes social, economic, environmental, spatial and cultural dimensions. The objective of sustainable development can be achieved by developing policies in line with social and economic policies. Strategic Environmental Assessment (SEA) is one of the most important environmental protection tools that serve the sustainable development model and has been used for the last 30 years in the international literature. Strategic environmental assessment aims to prevent environmental pollution from occurring and environmentally sensitive development for a sustainable future. The SEA provides the integration of environmental elements into policies, plans and programs that form a framework for activities. While determining the development strategies and objectives with the SEA, the environmental aspects and environmental objectives of these strategies are determined, and the integration of the planning and evaluation process is ensured and the problems can be solved without any problems. SEA, to enhance the effectiveness by supporting the Environmental Impact Assessment process and planning stages of the project phases to provide a holistic environmental assessment done. A number of studies have been carried out under the SEA Directive to harmonize the European Union in Turkey. The SEA Regulation prepared as a result of the studies has been published in the Official Gazette on April 8, 2017 and entered into force. With this regulation; the implementation of Strategic Environmental Assessment for the programs on waste management, fishery, energy, coastal management, spatial planning, forestry, industry, water management, agriculture, telecommunications, tourism and transportation, which form a framework for projects in the Annex-1 and Annex-2 lists of the Environmental Impact Assessment Regulation, are envisaged as well as the transition to implementation for each of these different sectors. In this study; The development of the concept of Strategic Environmental Assessment in the World and Turkey, in this context, Turkey carried out so far and the SEA Directive's scope of work was discussed. Turkey's contribution to the sustainable development of the upper level will be used to ensure the protection of the environment is an important addition to the existing legislation will contribute to improved cooperation between public institutions and the importance of the SEA implementation were discussed.

___

  • European Commission DG ENV, 2009. “Study concerning the report on the application and effectiveness of the SEA Directive (2001/42/EC) Final Report”.
  • European Commission DG ENV, 2013. [http://ec.europa.eu/environment/eia/eia-legalcontext.htm]. (Erişim tarihi: 20/01/2019)
  • European Commission DG ENV, 2013. [http://ec.europa.eu/environment/eia/sea-legalcontext.htm]. (Erişim tarihi: 20/01/2019)
  • OECD, 2006. “Applying Strategic Environmental Assessment”, OECD Publishing.
  • Özsabuncuoğlu İ., Uğur A., 2005. “Doğal Kaynaklar: Ekonomi, Yönetim ve Politika”, İmaj Yayınevi, Ankara.
  • The Worldbank, 2011. Strategic Environmental Assessment in Policy and Sector Reform. Conceptual Model and Operational Guidance, Washington D.C.
  • TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (2011/2). Stratejik Çevresel Değerlendirme ve Planlama. Editör: Doç.Dr. Nuriye Peker Say, Ankara.
  • UNDP, REC, 2006. “A Guide to Strategic Environmental Assessment”,Tbilisi,pp.1-7.
  • Commission's guidance on the implementation of Directive 2001/42/EC, 2003. http://ec.europa.eu/environment/eia/seasupport.htm. (Erişim tarihi: 22/01/2019)
  • Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği’nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi http://scd.cevre.gov.tr/ (Erişim tarihi: 22/01/2019)
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2013
  • Yayıncı: Osman Sağdıç
Sayıdaki Diğer Makaleler

İki Bileşenli Weibull Dağılımı ile Rüzgâr Hızı Olasılık Dağılımlarının Modellenmesi

Bedri Kekezoğlu, Kadir DOĞANŞAHİN, Ahmet Furkan Uslu

Sintering and Technological Properties of Dry Pressed Ceramic Body Containing Kastamonu Mud and Clay

Nermin DEMİRKOL

A comparison of blood glucose and insulin responses in subjects with non-insulin dependent diabetes mellitus consuming potato alone, and potato with sunflower oil

Sabiha Zeynep AYDENK KÖSEOĞLU

Yeni Bir Modelle Motor Tork Dalgalanmalarını ve Motor Akımının Toplam Harmonik Bozuntusunu Azaltmak için 3DSVPWM Kullanarak PMSM Kontrolü

Ali SAYGIN, Ahmet AKSÖZ

Skolyoz Hastalığının Tespiti için Taşınabilir Cihaz Tasarımı

Kıyas KAYAALP, Ahmet Ali SÜZEN, Emre ARABACI, Ziya YILDIZ, Osman CEYLAN

Afyonkarahisar İli Çevresinde Yetişen ve Halk Tarafından Tüketilen Bazı Yabani Bitkilerin Antioksidan ve Antimikrobiyal Etkileri

Oktay TOMAR, Gökhan AKARCA

Psikiyatri Hastanesinde Hastalar ve Sağlık Personeli Arasındaki İletişim

Menekşe KILIÇARSLAN, Rana ÖZYURT KAPYANOĞLU

Farklı Türdeki Betonların Kütle Zayıflatma Katsayılarının Monte Carlo Metodu ile Belirlenmesi

Özge KILIÇOĞLU, Hüseyin Ozan TEKİN, Viswanath P. SINGH

Gümüş Katkılı Bakır (II) Oksit İnce Filmlerin Yüzey Aktif Madde Yardımıyla SILAR Metoduyla Büyütülmesi

Halit ÇAVUŞOĞLU

Döngüsel Ekonomi Modeli ve Atık Yönetiminde Döngülerin Tasarımına İlişkin Bir Değerlendirme

Evren SAPMAZ VERAL