Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kardiyolojinin gelişiminde Ankara Tıp Fakültesi ve sonrası...

___

  • 1. Prof. Dr. Siber Göksel. “Meslekte kırkbeş yıl..İzlediklerim,yaşadıklarım”.. Haberal Eğitim Vakfı, 1.cad.77/4 Bahçelievler/Ankara. Temmuz 2005 (Bu yazıda bu kaynağa çok fazla atıf yapıldı.) 2. Prof.Dr.Siber Göksel.”RenkliDoppler Ekkardiyografi”. SENDROM 28.Sayı:1,1989.
  • 3. Prof.Dr.Siber Göksel, Doç.Dr.Tevfik Kural. “RENKLİ DOPPLER EKOKARDİYOGRAFİ ATLASI”. SSYB, Ana Çocuk sağlığı ve Aile Planlaması GençMd.Basımevi, Ankara, 1988.
  • 4. Göksel, Siber: “Beall valvi takılan mitral hastalarında Eko Bulguları. Mavi Bülten. 6:1,1974.(Türkiyede ilk yapay kapak MMod yayını ve TYİH de ilk Eko yayınıdır).
  • 5. Konferans. Altan Onat 6. Göksel, Siber: Ebstein Anomalisinde Ekokardiyografik Bulgular. Mavi Bülten, 8(1):77,1976. (Ebst.Anomalisinde Türkiyede ilk yayındır)
  • 7. Göksel, S., Tuncer H.: Mitral valvül prolapsusunda ekokardiyografik tanı. SSYB Ankara Nümune hast.Bülteni.19:527,1976(vaka takdimi).(Türkiyede ilk MVP EKO tanımıdı yayınıdır)
  • 8. Göksel,S.: Atrial septal defektli hastalarda preoperatif ve post operatif ekokardiyografik değerlendirme .Mavi Bülten, 8(2):67,1976. (ASD lerde Türkiyede ilk ekokardiyografik yayındır)
  • 9. Göksel,S., Gürel T., Tuncer, H.: Primer pulmoner Hipertansiyonda dinleme bulgular. Mavi Bülten. 2:371, 1977 (PPH’da Eko ile ilgili Türkiyede ilk yayındı.
  • 10. Göksel, S., Bayazıt,K., Yakut,C.: Enfektif endokarditte vejetasyonların ekokardiyografik olarak saptanması. Mavi bülten.9(1): 193,1977.(çok orijinal ve önemli vaka, Türkiyede konusunda ilk Eko yayını).
  • 11. Göksel,S.; Kural,T.; Özer,C.; Korkmaz,Ş;, Özdemir,M.; Eralp,A.: Tek vertriküllü hastalarda Ekokardiyografik Görünüm. Mavi Bülten,17:75,1982 (Tek ventrüküllü Hastalarda Türkiye’de ilk Eko çalışmasıdı. Önemlidir).
  • 12. Göksel,S.; Erakalın, İ. ve ark. Bayazit,K.: İki Boyutlu Ekokardiyogramda “septal tümör” görünümü veren pulmoner hipertansiyon vakası. Mavi Bülten, 14:23,1982(Türkiyede bu konuda ilk yayındır,Çok ilginç ve önemlidir)
  • 13. Göksel,S.; Kural,T.; Özer,C.; Korkmaz,Ş.: Kontrast Ekokardiografi. Ankara Tıp Bülteni (j.OF Ank.Med.School). 5: 169,1983. (Türkiye’de il Kontrast Eko çalışması ve yayınıdır. Ankara Kard.Gece toplantılarında, kongrelerde de tebliğ edildi).
  • 14. Göksel,S.; Korkmaz,Ş.; Yakut,C.; Özer,C.; Kural,T.: İki boyutlu ekokardiyografi tekniği ile sol atrial Mikzoma tanımı. Ankara Tıp Mec.(The J.of Fac.of Medicine.). 36:1,1983.(2-D tekniği ile Mikzomannın EKO ile teşhisinde Türkiye’de ilk yayındır) Ankara Kard.gece toplantılarında 16mm.lik sinema filmine kaydedilerek gösterildiÇok beğenildi.Türkiye’de ilk Miksoma görüntüsüdür.
  • 15. Göksel,S.; Kütük,E.; Kural,T.; Korkmaz,Ş.; Özer,C.; Yakut,C.; Bayazıt,K.: Kalp içi ve kalp dışı kitlelerde Ekokardiyografik muayenenin gerekliliği(. IV.Ulusal Kard.Kongr. nde tebliğ edildi 9-12 Ekim 1984 İzmir). Yayın: Mavi Bülte, 17(1-2)15,1985.(Bu konudaTürkiyede ilk kapsamlı Eko çalışmasıdır
  • 16. Göksel, S.; Erakalın, İ.; Korkmaz, Ş.; Kural, T.; Duru, E.: İnterventriküler septumun diastolde sol ventriküle doğru bombeleşmesi”bulging”.: Mavi Bülten, 17(1-2): 33,1985. Bu konuda Türkiye’de ilk yayındır. İlginç ve önemlidir.
  • 17. Göksel,S.; Kural,T. Ve ark: Ekokardiografi ile teşhis edilen atrial septal anevrizma. 4 olgunun incelemesi. Mavi Bülten,17: (1-2):121,1985. Bu konuda Türkiye’de ilk yayındır.(Kongrede ebliğ edilmiştirV. UlKard Kongr. 1986)
  • 18. Göksel,S.; Kural,T. Ve ark.: Sol ventrükülde aksessuar kordalar:Ekokardiyografik çalışma. Mavi Bülten, 18(1): 7,1986. (Türkiyede bu konuda ilk yayın).
  • 19, 20, 21, 22, 23: Göksel S ve ark.: 1, Atrial septumda flap,.2,Östaki valvülü. 3, İdiyopatik pulmoner arter dilatasyonu ekeokardiyografik görüntüleri, 4, Sinüs valsalva anevrizması rüptürü. V.Ul Kard kongresinde Türkiyede ilk vakalar olarak demonstre edildi 1986 İstanbul
  • 24. Göksel,S, Kural,T., Çağlar,N.Koşal,A.: Mitral Yetmezliğinin Renkli Doppler Eko ile değerlendirilmesi. Türkiye Klinikleri Kardiyoloji, 1:13,1987. (VI kard Kongr.de de tebliğ edildi. Mitral yetmezliğinde Renkli Doppler Eko ile ilk yayındır.
  • 25. Göksel,S.; Kural,T.: Lentiginosis ve right atrial mixoma. Europian Hear tJ. 10:769,1989.(Bu iki antitenin bir arada bulunmasına dünya literatüründe rastlanmamıştır. Çok ilginç ve orijinaldir)
  • 26. Göksel,S.; Kural,T.: Duktus arteriosus açıklığı tanısında Renkli Doppler Ekokardiyografi.Türk Kard.der.Arşv. 17:18,1989.(PDA nın renkli Doppler Eko ile tanısında Türkiye’de ilk yayındır)
  • 27. Özdemir,M.; Diker,E. ve ark., Göksel,S.: A-V tam bloka yol açan bir kardiak kist hidatik vakası.X.Ul Kard.Kong.İzmir,1994
  • 28. Heper,G.; Yiğit,T.; Boyacı,B.; Kutal,T.; Göksel,S.: Kadınlarda koroner hastalığının tesbitinde Dobutamin Stress Eko. MN Kardiyoloji 3:1,1996 (XI.Ul,Kard.Kongr. tebliğ.İst.1995.No300).
  • 29. Özdemir,M.; İbiş,E.; Kural,T.; Berk,F.; Boyacı,B.; Kütük,E.; Göksel,S: Myokardial viabilitenin gösterilesinde Doburamin Stress EKO’nun yeri. Talyum 201 reenjeksiyonu ile karşılaştırılması. XI.Ul Kard. Kongr.İst.1995.No90.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuası-Cover
  • Başlangıç: 1947
  • Yayıncı: Erkan Mor
Sayıdaki Diğer Makaleler

Acute pulmonary edema during cardiac resynchronization therapy device implantation: Management with intraaortic balloon pump insertion

Remzi KARAOĞUZ, Muharrem GÜLDAL, Timuçin ALTIN, Ömer AKYÜREK

Primer over tümörü gibi prezentasyon gösteren dezmoplastik küçük yuvarlak hücreli tümör

Mete GÜNGÖR, Berna SAVAŞ, Koray CEYHAN, Ebru EROL, Sibel PERÇİNEL, Nural ERDOĞAN

The effects of antiepileptic drugs on serum and hair trace element levels

Haydar Ali TAŞDEMİR, Deniz TEKİN, Recep SARAYMEN

Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kardiyolojinin gelişiminde Ankara Tıp Fakültesi ve sonrası...

Siber GÖKSEL

Uzamış febril myalji sendromu ile ortaya çıkan ailesel Akdeniz ateşi olgusu

Hacer İlbilge Ertoy KARAGÖL, Cüneyt KARAGÖL, Harun PERU, Ahmet Midhat ELMACI

İnsulin duyarlılaştırıcı ilaçlar metformin ve roziglitazonun polikistik over sendromunda etkinliklerinin karşılaştırılması

Uğur ÜNLÜTÜRK, Rıfat EMRAL, Gökhan KABAÇAM, Ahmet Nuri KAMEL

Bir sağlık ocağı bölgesinde 0-11 aylık bebekleri olan annelerin emzirme durumları ve etkileyen faktörler

Ayşe YILDIZ, Recep AKDUR, Esin OCAKTAN, Oya KANYILMAZ, Emine BARAN

Evaluation of patch test positivity in patients with chronic urticaria and comparison with voluntary controls

Aysel GÜRLER, Fatma Gülru ERDOĞAN, Aslıhan Gül ÇAKIR

Utility of the serum C- reactive protein and procalcitonin for detection of occult bacterial infection in 3-36 month old children

Edip ÜNAL, Mehmet Atilla TÜRKMEN, Mehmet Ali ÖKTEM, Ayhan ABACI

Solid meme lezyonlarını değerlendirmede B-mod, renkli doppler ve power doppler ultrasonografinin yeri

Enis YÜKSEL, Sema YILDIZ, Özlem TÜRKSOY, Nurdan BARÇA, Levent ARAZ