Ergen Suçları Ergen Suçlulara Yönelik Okul İçindeki Düzenlemeler ve Türk Ceza Kanunu Karşılaştırması

Eğitim sistemlerinin en genel amacı “özünde, sözünde ve eyleminde iyi insanı” yetiştirmektir. Bu nedenle eğitimin temel dayanağı etiktir. Etik anlayışını, bireysel gelişimi içinde yoğurarak davranışa dökememiş bir nesilden toplumsal hukuku gerek sosyal adalet gerekse hukuk düzeni bakımından benimsemiş bireyler yetiş- tirmek zordur. Bu araştırmanın amacı; “ortaöğretimde ergen suçluluğunu” analiz ederek “gelişmekte olan bir devlet” olarak, ülkemize kazandırmaya çalıştığımız gençlerimizin ve eğitim sistemimizin, var olan durumunu ortaya koymak, Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Yönetmeliği ile Uluslararası Sözleşmeler ve Türk Ceza Kanunu” nda çocukların yargılanması arasında işlem geçişlerini, bu paraleldeki sorunları dile getirmek ve çözüm önerilerini tartışmaya açmaktır.

ADADOLESCENT CRIMES ARRANGEMENTS AND TURKISH CRIMINAL LAW SCHOOL IN COMPARISON FOR ADOLESCENT OFFENDERS

The overall objective of the education system, “in essence, the promise of good people and action” is to educate. Therefore, the basic premise of education is ethic. It is too difficult to cultivate who adopted individuals that social law both in terms of social justice and legal order. The purpose of this study; “adolescent delinquency in secondary education” analyzes, “a state emerging” as we try to bring to our country, our youth and our education system, reveals the existing situation, Ministry of Education Discipline Regulations the International Conventions and the Turkish Criminal Code “in the children in the trial process transitions, voice, and open discussion of problems and solutions in this line.
Ankara Barosu Dergisi-Cover
  • ISSN: 1300-9885
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1942
  • Yayıncı: Ankara Barosu Başkanlığı
Sayıdaki Diğer Makaleler

Avukatlık Ücret Sözleşmesinde “Maktu” Vekalet Ücreti Öngörülen Bir İş İçin Düzenlenmiş Olan (“600.000 USD+KDV+Stopaj” Ödeneceğini Belirten) Yazılı Avukatlık Ücret Sözleşmesinin Geçersizliği –TBK.’NUN 27/I ve TMK’NUN 2. Maddesine Dayanılarak- İleri Sürülebilir Mi?

Av. Talih UYAR

Kadınlara Yönelik Şiddetin ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesine Dair Ulusal ve Uluslararası Mevzuat (İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun)

Seher KIRBAŞ CANİKOĞLU

“İdari Yargının Görev Alanının Daraltılmasına Yönelik Yeni Bir Girişim Olarak “İnsan Zararları Mahkemelerinin Kuruluş ve Görevlerine Dair Kanun Teklifi” Üzerine Bir Değerlendirme

Arş. Gör. Serdar YILMAZ

HMK Değişikliği

Av. Ender DEDEAĞAÇ, Stj. Av. Elçin SANAL

Ergen Suçları Ergen Suçlulara Yönelik Okul İçindeki Düzenlemeler ve Türk Ceza Kanunu Karşılaştırması

Ferah GÜÇLÜ YILMAZ

Askeri Ceza Hukukunda Başkasının Yaralanmasına ve Ölmesine Sebep Olma Suçu (ASCK m.146)

Gökhan Yaşar DURAN

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Uluslararası Askerî Müdahalelerde Görevlendirilmesinin İç Hukuktaki Dayanakları

Yasin ASLAN

Aşırı İfa Güçlüğüne İlişkin İçtihat İncelemesi

Dr. Özlem TÜZÜNER, Arş. Gör. Kerem ÖZ

Kosova’nın Bağımsızlık İlanının Uluslararası Adalet Divanı Kararı ve Self Determinasyon İlkesi Çerçevesinde İncelenmesi

Av. Seçil ŞAHİN

İdari Yargıda İvedi Yargılama Usulü

Yrd. Doç. Dr. Mine KASAPOĞLU TURHAN