Opaka i Krepça prez XV-XIX vek (naselenie, ikonomika, kultovi sredişta) [XV.-XIX. Yüzyılda Opaka ve Krepça (Nüfus, Ekonomi, İbadet/Tapınak Merkezleri)]

Son zamanlarda bütün dünyada Osmanlı kaynaklarına dayalı çeşitli dillerde bilimsel yayınların sayısı artmıştır. Bu yayınlarda biri de, 2018 yılında yayımlanan ve Nevena Nedelçeva’nın Bulgarca olarak kaleme aldığı Opaka i Krepça prez XV-XIX vek (naselenie, ikonomika, kultovi sredişta) [XV.-XIX. Yüzyılda Opaka ve Krepça (Nüfus, Ekonomi, İbadet/Tapınak Merkezleri)] başlıklı kitaptır. Bu çalışma bahsedilen bu kitabın tanıtımıdır.

Opaka and Krepcha in the XV-XIX centuries (population, economy, cult centers)

Recently, the number of scientific publications in various languages based on Ottoman sources has increased all over the world. One of these publications is Opaka and Pancakes in the XV-XIXth (Population, Economy, Worship/Temple Centers)]. This study is the introduction of this mentioned book.

___

  • Nevena Nedelçeva, Opaka i Krepça prez XV-XIX vek (naselenie, ikonomika, kultovi sredişta) [XV.-XIX. Yüzyılda Opaka ve Krepça (Nüfus, Ekonomi, İbadet/Tapınak Merkezleri)], Veliko Tırnovo: Faber, 2018.