SOSYAL MEDYA VE SİYASET: TÜRKİYE’DEKİ SİYASİ PARTİLERİN SOSYAL MEDYA KULLANIMI

Sosyal medya hızla gelişen yapısı ile gerek dünyada gerekse ülkemizde siyasetten ekonomiye, bilimden sanata, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda önemli bir dönüşüm yaşanmasına sebep olmuştur. Öyle ki hızla artan kullanıcı sayısı sebebiyle o kadar güçlü bir etkiye sahip olmuştur ki özellikle siyasal iletişim alanında geleneksel yöntemlerden kaynaklı birçok zorluğu ve sınırlılığı ortadan kaldırarak hızlı ve zahmetsiz bir iletişim imkanı sunmaktadır. Bu özelliği sebebiyle sosyal medya siyasi tercihleri etkileyen önemli bir belirleyici konumundadır. Bu bağlamda sosyal medya hayatımızın her alanında olduğu gibi siyaset alanında da en etkili araçlardan biri haline gelmiştir. 

___

  • Toprak E. ve E. P. U. Güneş. (2015). Sosyal Ağlar. (Ed.) T. V. Yüzer ve M. R. Okur. Temel Bilgi Teknolojileri-I içinde. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Web-Ofset Tesisleri. 138-161.
  • Tuncer A. S. (2013). Sosyal Medyanın Gelişimi (Ed.) F. Z. Özata. Sosyal Medya içinde. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Web-Ofset Tesisleri. 2-24.