Karın Cildi Kırışıklıkları ve Sarkmalarında Fraksiyonel Mikroiğne Radyofrekans Uygulamasının Etkinliği: Olgu Sunumu

GİRİŞ VE AMAÇ: Mikroiğne radyofrekans, epidermisin termal hasar almadığı ve dermiste çevresinde non-koagüle ısıtma zonu ile çevrili koagülasyon alanı oluşturan bir enerji bazlı bir uygulamadır. Bu yazıda karın cildindeki sarkma ve kırışıklıklara uygulanan fraksiyonel mikroiğne radyofrekans yönteminin sonuçları bildirilmektedir. OLGU: 35 yaşında kadın hasta karın cildindeki sarkma ve kırışıklıklar şikâyetiyle başvurdu. Her defasında karın bölgesine anestezik krem uygulandıktan sonra bir ay aralıklarla toplamda 4 seans fraksiyonel mikroiğne radyofrekans uygulaması yapıldı. Her bir uygulamada uygulama alanı 3 defa tarandı. Uygulamalar 49 pin başlıklı yalıtımlı uçlarla yapıldı. Dördüncü uygulamanın sonunda başlangıç ve dördüncü ay fotoğrafları karşılaştırıldı. BULGULAR: Dördüncü uygulama sonrasında başlangıca göre deri laksitesi ve derin çizgilerde belirgin gerileme izlendi. Tedaviye bağlı geçici eritem dışında herhangi bir yan etki ve komplikasyon görülmedi. SONUÇ: Fraksiyonel mikroiğne radyofrekans yöntemi karın bölgesindeki deri gevşekliği ve deri kırışıklıklarında etkili ve güvenli bir seçenek olabilir. Tedaviden iyi yanıt alabilmek için uygulamaların derin dermis ve subkutan dokuya yapılması önerilir.

Efficacy of Fractional Microneedle Radiofrequency Application in Abdominal Wrinkles and Sagging: Case Report

INTRODUCTION: Microneedle radiofrequency is an energy-based application in which the epidermis does not receive thermal damage and forms a coagulation area surrounded by a non-coagulated heating zone around the dermis. In this article, the results of fractional microneedle radiofrequency method applied to sagging and wrinkles of abdominal skin are reported. CASE: A 35-year-old female patient presented with abdominal sagging and wrinkles. Each time, after applying anesthetic cream to the abdominal region, a total of 4 sessions of fractional microneedle radiofrequency was applied at intervals of one month. The application area was scanned 3 times in each application. Applications were made with 49-pin insulated inserts. At the end of the fourth application, the first- and fourth-month photographs were compared. RESULTS: Significant regression was observed in skin laxity and deep lines after the fourth application. No side effects and complications were observed other than temporary erythema. CONCLUSION: Fractional microneedle radiofrequency method can be an effective and safe option for skin laxity and skin wrinkles in abdominal region. In order to get a good response from the treatment, deep dermis and subcutaneous tissue applications are recommended.

___

  • Lu W, Wu P, Zhang Z, Chen J, Chen X, Ewelina B. Curative effects of microneedle fractional radiofrequency system on skin laxity in Asian patients: A prospective, doubl
  • Akita H, Sasaki R, Yokoyama Y, et al. The clinical experience and efficacy of bipolar radiofrequency with fractional photothermolysis for aged Asian skin. Exp Dermatol. 2014;23(1):37-42.
  • Weiner SF. Radiofrequency Microneedling: Overview of Technology, Advantages, Differences in Devices, Studies, and Indications. Facial Plast Surg Clin North Am. 2019;27(3):291-303.
  • Yu V, Juhász MLW, Mesinkovska NA. Subcutaneous Radiofrequency Microneedling for the Treatment of Thigh Skin Laxity Caused by Weight Loss: A Case Study. J Clin Aesthet Dermatol. 2019;12(6):60-62.
  • Lokhande AJ, Mysore V. Striae distensae treatment review and update. Indian Dermatol Online J. 2019; 10(4): 380–95.
Abant Tıp Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 6 Sayı
  • Başlangıç: 2012
  • Yayıncı: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı
Sayıdaki Diğer Makaleler

Basit Deplase Olekranon Kırıklarının AO Gergi Bandı ve Kilitli Anatomik Olekranon Plağıyla Tedavi Sonuçlarının Karşılaştırılması

Birkan KİBAR

Primer ve Rekürren Pterjiyumlarda Limbal Konjonktival Otogreft Transplantasyonu Sonuçlarımız

Mustafa KALAYCI, Ersan ÇETİNKAYA, Elçin SÜREN, Mehmet Fatih KÜÇÜK, Kenan YİĞİT, Deniz TURGUT COBAN

Varfarin Kaynaklı Psoas Hematomuna Bağlı Kendiliğinden Düzelen Femoral Sinir Paralizisi

Yakup ERDEN

Acil Serviste Çalışan Sağlık ve Diğer Personelin Temel Yaşam Desteği Bilgilerinin Değerlendirilmesi

Gülşen YALÇIN, İzzettin TOKTAŞ, Hatice Merve KARATAŞ

Budd-Chiari Sendromu ile Prezente Olan Ampulla Vateri Tümörü

Fatıma Nur KOZHAN, Tezcan KAYA, Esma Seda ÇETİN, Alper KARACAN

Acil Servise Başvuran Derin Anemi Olgularının Maliyet Analizi

Serdar ÖZDEMİR, İbrahim ALTUNOK, Abdullah ALGIN, Hatice Şeyma AKÇA, Serkan Emre EROĞLU

Karın Cildi Kırışıklıkları ve Sarkmalarında Fraksiyonel Mikroiğne Radyofrekans Uygulamasının Etkinliği: Olgu Sunumu

Semih GÜDER

Endometrial Polip ile Meme Hastalıkları Arasındaki İlişki

Özgül ÖZGAN ÇELİKEL

Castleman Hastalığı; Boyun Kitlelerinin Nadir Nedeni

Özge ÇAĞLAR, Aytaç KILIÇ, Oğuz GÜÇLÜ, Ceren CANBEY GÖRET, Fevzi Sefa DEREKÖY

Gastrointestinal Sistem Kanamalarının Nadir Bir Nedeni: Sekonder Aortoenterik Fistül

Mustafa ERTEN, Habib SEVİMLİ, Hatice Şeyma AKÇA, Abdullah ALGIN, Serdar ÖZDEMİR, Serkan Emre EROĞLU