Sosyal Bilgiler Eğitiminde Girişimcilik Becerisinin Kazandırılmasına Yönelik Kaynaklar Bibliyografyası

Bireye girişimcilik becerisinin kazandırılmasında girişimcilik eğitiminin erken yaşlarda başlatılmasının önemli bir yeri bulunmaktadır. Girişimcilik eğitimi genç bireylerin düşüncelerini değiştirmek ve girişimci bir kültürün oluşması açısından vazgeçilmez bir unsurdur. Girişimcilik becerisinin kazandırıldığı bireyler, sosyal yaşam içerisinde birer girişimci olarak yer alacaklar ya da yenilikçi organizasyonlar içerisinde bulunacaklardır. Sosyal Bilgiler dersi girişimcilik becerilerinin kazandırılmasında önemli bir işleve sahiptir. Sosyal Bilgiler dersinin amacı millî, manevi ve evrensel değerlerin ve ideal vatandaşlığın yanı sıra üreten bireylerin toplumda yer almasının da sağlanmasıdır.  Bu çalışmanın amacı, girişimcilik eğitimi alanındaki ulusal ve uluslararası kitap, makale ve tezlerden oluşan kaynakları tarayarak bu alanda yapılmış olan çalışmaların bir bibliyografyasını ortaya çıkarmak olacaktır. Bu alanda yeterli biyografik çalışma olmadığı için çalışmanın alan yazınına önemli katkıda bulunacağı umulmaktadır.

___

  • Cavitt, M. E. (2006). A Content Analysis of Doctoral Research İn Beginning Band Education, 1958-2004. Journal of Band Research, 42(1).
  • Çetinkaya Bozkurt Ö. (2011) Dünyada ve Türkiye’de Girişimcilik Eğitimi: Başarılı Girişimciler ve Öğretim. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Demolins E. (2015) Anglo Saksonların Üstünlük Sebepleri Nelerdir? (Bahri Ata Çev. Ed.), Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık.
  • Deveci (2015). Çocuklarda Girişimcilik Kazandırmada Sosyal Bilgilerin Rolü: Bir Araştırma Örneği. Ankara: Pegem A Yayıncılık.
  • Graevenitz, G. (2010) The Effects of Entrepreneurship Education, Journal Of Economic. Behavior & Organization 76 (2010), 90–112.
  • MEB (2005) Girişimcilik Dersi Öğretim Programı. 10.08.2017 Tarihinde Http:,,Ttkb.Meb.Gov. Tr,Program2. Aspx? İslem=1&Kno=38 Adresinden Alınmıştır.
  • Titiz T. (1998) Genç Girişimcilere Öneriler. İstanbul: İnkılap Kitabevi.
  • Westhead ve Solesvik (2015). Entrepreneurship Education and, Entrepreneurial İntention: Do Female Students Benefit?, International Small Business Journal, 1(25).
  • Yıldırım, A. ve Şimşek, H. (2003). Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri. Ankara: Seçkin Yayınları.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1303-0493
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2000
  • Yayıncı: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

BİLKENT SENFONİ ORKESTRASININ TÜRKİYE’NİN MÜZİK HAYATINDAKİ ROLÜ

Arif MÖHSÜNOĞLU

FAZIL SAY’IN “İSTANBUL SENFONİSİ”NDE GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ UNSURLARININ İNCELENMESİ

Aynur Elhan NAYİR

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Matematik Alt Testi Asıl Sınav ve Mazeret Sınavlarının Madde Tepki Kuramına Göre Eşitlenmesi

Emrah GÜL, Çilem DOĞAN GÜL, Ömay ÇOKLUK BÖKEOĞLU, Mustafa ÖZKAN

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MATEMATİK ALT TESTİ ASIL SINAV VE MAZERET SINAVLARININ MADDE TEPKİ KURAMINA GÖRE EŞİTLENMESİ

Ömay ÇOKLUK BÖKEOĞLU, Emrah GÜL, Çilem DOĞAN GÜL, Mustafa ÖZKAN

SOSYAL BİLGİLER DERSİNDE ÖĞRENCİ MERKEZLİ ETKİNLİK KULLANIMININ ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARISINA ETKİSİ VE BU ETKİNLİKLERE YÖNELİK ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Selda ŞAN Zafer İBRAHİMOĞLU

Zafer İBRAHİMOĞLU, Selda ŞAN

Özel Öğrenme Güçlüğü Olan Bireylere Üstbilişsel Okuduğunu Anlama Stratejilerinin Öğretiminde Sesli Düşünme Yönteminin Etkililiği

Meryem UÇAR RASMUSSEN, Nurhan CORA İNCE

TÜRKİYE-KAZAKİSTAN İLKÖĞRETİM MATEMATİK DERS KİTAPLARI ÜZERİNDE KARŞILAŞTIRMALI BİR ÇALIŞMA

Elionora-Shofika KHALİDOVA

Okula Bağlılık Ölçeğinin Türkçeye Uyarlanması

Meltem ÇENGEL, Tarık TOTAN, Suna ÇÖĞMEN

Eğitim ve Fen Fakültesi Öğrencilerinin Korozyon Konusundaki Bilgi Düzeylerinin Korozyonun Çevresel Etkileri ile İlgili Algılamaları Üzerine Etkisi

Volkan BİLİR, Mehmet Levent AKSU

İlkokuma Eğitimi ve Müzik

Öznur ÖZTOSUN ÇAYDERE, Ebru BULUT ALIR