SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ÖRGÜTSEL GÜVEN

Bu çalışma sağlık çalışanlarının örgütsel güven düzeylerini belirlemek, örgütsel güven düzeyi ile sosyo-demografik özellikleri arasındaki ilişkileri incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu araştırma sağlık çalışanlarının kişisel ve mesleki özeliklerini tanımlayan bir anket formu ile örgütsel güven ölçeğinden oluşmuş tanımlayıcı bir çalışmadır. Evreni, Ordu ilinde 100 yatak ve üzeri kapasiteye sahip 2 özel hastanede çalışan çalışanlar oluşturmuş, örneklem seçimi tesadüfi olarak belirlenmiştir. Veriler, araştırmaya katılmaya istekli, iki özel hastaneden, toplamda 685 sağlık çalışanından elde edilen, 429 adet geçerli anket ile toplanmıştır. Örgütsel güven düzeyleri ile ilgili bulgular değerlendirildiğinde, Sağlık çalışanların yöneticilerine (4,23) ve çalışma arkadaşlarına karşı olan güven düzeylerinin (4,32) gibi oldukça yüksek bir değerde olduğu, yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarına; çalıştıkları kuruma olan güvenlerinden (3,52) daha fazla olduğu belirlenmiştir. Sağlık çalışanlarının sonuç olarak yüksek düzeyde bir örgütsel güven duygusuna sahip oldukları, en az çalıştıkları kuruma güven duydukları, orta derecede yöneticiye güven duydukları, en fazla da çalışma arkadaşlarına güven duydukları tespit edilmiştir.

ORGANIZATIONAL TRUST IN HEALTH CARE PROFESSIONALS

This study aims to determine health professions’ organizational trust levels and the relationship between organizational trust and their socio-demographic characteristic. This descriptive research formed with questionnaire form which identifies health professions’ occupational and personal charecteristics and organizational trust scale. The universe of study formed by 2 private hospitals which have more then 100 hospital beds in Ordu. The sample has beed selected randomly. The data has been gathered from 429 valid quastionare forms which are filled by workers. When the level of organizational trust evaluated, the level of organizational trust in their managers and colleauges is above the avErage level. On the other hand, the level of organizational trust in institution (3,52) is lower then trust in their managers(4,23) and colleauges(4,32). As a result, health professions have high level of organizational trust. Trust in colleagues has the most highest trust level and trust in institution has the least trust level.
Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi-Cover
  • ISSN: 2148-029X
  • Başlangıç: 2013
  • Yayıncı: Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F.
Sayıdaki Diğer Makaleler

KONAKLAMA İŞLETMELERİ YÖNETİCİLERİNİN ÖRGÜTSEL ÇÖKÜŞE İLİŞKİN SEKTÖREL DEĞERLENDİRMELERİ: ANTALYA İLİNDE BİR ARAŞTIRMA

Aziz Gökhan ÖZKOÇ, Hakan KENDİR, Handan ÖZÇELİK

STRATEJİK YÖNETİMİN TEMEL SORULARINA KURUMSALCI PERSPEKTİFTEN BAKIŞ: KURUMSAL TEMELLİ GÖRÜŞÜN ARGÜMANLARI STRATEJİK YÖNETİM DİSİPLİNİ İÇİN NE ANLAM İFADE EDİYOR?

Ali TAŞ, Esin CEVRİOĞLU

YÖNETİCİLERİN KULLANDIKLARI GÜÇ KAYNAKLARININ ÇALIŞANLARIN İŞ TATMİNLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: TEKSTİL SEKTÖRÜNDE BİR ARAŞTIRMA

Zübeyir BAĞCI

PARA POLİTİKASININ ETKİNLİĞİNDE MALİ BASKINLIĞIN ROLÜ: TÜRKİYE'DE 2002-2012 DÖNEMİ İÇİN BİR DEĞERLENDİRME

Meryem FİLİZ BAŞTÜRK

BİLGİ EKONOMİSİNDE ENTELEKTÜEL SERMAYE: BORSA İSTANBUL'DA BANKACILIK SEKTÖRÜ UYGULAMASI

Tuncer ÇALIŞKAN

MADDİ DURAN VARLIKLARIN RAPORLANMASINDA GERÇEĞE UYGUN DEĞER HİYERARŞİSİNİN KULLANILMASI

Erkan ÖZTÜRK

PERFORMANSA DAYALI ÜCRET UYGULAMALARI HAKKINDA ÖĞRETMENLERİN GÖRÜŞLERİ: KAHRAMANMARAŞ İLİNDE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA

Selim COŞKUN, Sinan COŞKUN

THE DETERMINANTS OF FDI IN TRANSITION ECONOMIES A PANEL DATA ANALYSIS

Halit YANIKKAYA, Ömer Selçuk EMSEN, Mustafa Kemal DEĞER, Burhan KABADAYI, Cevat GERNİ

KADINLARIN İŞGÜCÜNE DAHİL OLMAMA NEDENLERİ; BANDIRMA ÖRNEĞİ

Serap PALAZ

YÖNETİCİ ADAYI HEKİMLERİ HANGİ GÜDÜ MOTİVE EDER? BAŞARMA VE GÜÇ İHTİYAÇLARI İLE MESLEKİ PERFORMANS İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Halis DEMİR, Tarhan OKAN, Sedat BOSTAN