BATI’DA DOĞU’YU, DOĞU’DA BATI’YI ANLATAN ADAM: EĞİTİMCİ, AKADEMİSYEN KÂMİL AYDIN VE ESERLERİ ÜZERİNE

Kâmil AYDIN yayımladığı Karşılaştırmalı Edebiyat (Günümüz Postmodern Bağlamında Algılanışı), Entelektüel Yabancılar ve Ölümcül Kimlikler (Saul Bellow ve Sylvia Plath) ile Images of Turkey in Western Literature adlı üç kitabı yanında, lisans ve lisansüstü düzeyde çeşitli dersler veren; İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz Kültürü, Avrupa Birliği, Türk Kültürü, Kültürler Arası İlişkiler, Doğu-Batı Arasındaki Sosyal ve Kültürel İlişkiler gibi konular üzerine yapmış olduğu başarılı çalışmalarıyla tanınan bir akademisyendir. Bu makale esas itibarıyla araştırmacı, eğitimci, akademisyen Kâmil AYDIN’ın hayatını ve çalışmalarını konu almaktadır

The Man Who Tell East in West, West in East: About Pedagogue, Academician Kamil Aydın and His Works

Besides his three books named Karşılaştırmalı Edebiyat (Günümüz Postmodern Bağlamında Algılanışı), Entelektüel Yabancılar ve Ölümcül Kimlikler (Saul Bellow ve Sylvia Plath) and Images of Turkey in Western Literature, Kâmil Aydın is an academician who teaches graduates and postgraduates and known with his successful studies on English Culture, European Union, Turkish Culture, Cross-cultural Relations, Cultural and Social Relations Between the East and the West. This article mainly focuses on researcher, lecturer and academician Kâmil AYDIN's life and works.

___

  • AYDIN, K. (1999). Karşılaştırmalı Edebiyat (Günümüz Postmodern Bağlamında Algılanışı). İstanbul: Birey Yayıncılık.
  • AYDIN, K. (1999). Images of Turkey in Western Literature. Cambridgeshire, England: The Eothen Press.
  • AYDIN, K. (2005). Entelektüel Yabancılar ve Ölümcül Kimlikler (Saul Bellow ve Sylvia Plath). Erzurum: Eser Ofset Matbaacılık.
  • CEVİZCİ, A. (2000). Felsefe Sözlüğü. İstanbul: Paradigma Yayınları.
  • ŞEN, S. (1995). Türk Aydını ve Kimlik Sorunu. İstanbul: Bağlam Yayınevi.