Ayak bileği artroskopisinde basit distraksiyon yöntemi

Ayak bileği artroskopisi Talusun Osteokondral Lezyonu (TOL), anterolateral ayak bileği sıkışması, artroskopik yardımlı artrodez ve serbest cisim çıkarılması gibi durumlarda sıklıkla kullanılagelmiş bir prosedürdür. Tibiotalar eklem genellikle kamera girişi ve enstrümanların çalışması için oldukça dar bir eklemdir. Bu durumdan dolayı; bu işlemler, özellikle TOL’ün tedavisi, net bir görüş sağlamak için daha uygun, non-invaziv ve kolay bir distraksiyon metoduna ihtiyaç duyarlar. Biz de bu teknik notta, anterior ayak bileği artroskopisindeki bu ihtiyacı ameliyathane şartlarında kolaylıkla karşılamak için tasarladığımız yeni, kurulumu kolay ve kullanışlı bir non-invaziv distraksiyon yöntemini tarif etmeyi amaçladık. 

Simple distraction method for ankle arthroscopy

Ankle arthroscopy has been a frequently used procedure in settings such as osteochondral lesions of the talus (OLT), anterolateral ankle impingement, arthroscopic-assisted arthrodesis and removal of loose bodies. Tibiotalar joint is a joint too narrow for camera entry or using instruments. Therefore, these procedures, particularly the treatment of the OLT, requires a non-invasive and simple method of distraction more suitable to obtain a clear visualization. In this technical note, we aimed to describe a novel, easy to install and useful non-invasive distraction method designed to meet these requirements in anterior ankle arthroscopy under operating room conditions.

___

  • 1. Zengerink M, van Dijk CN. Complications in ankle arthroscopy. Knee Surgery, Sports Traumatology, Arthroscopy 2012; 20: 1420-31.
  • 2. Aydin AT, Ozcanli H, Soyuncu Y, Dabak TK. A new noninvasive controlled intra-articular ankle distraction technique on a cadaver model. Arthroscopy 2006; 22: 9051–53.
  • 3. Cameron SE. Noninvasive distraction for ankle arthroscopy. Arthroscopy 1997; 13: 366–69.
  • 4. Takao M, Ochi M, Shu N et al. Bandage distraction technique for ankle arthroscopy. Foot & ankle international 1999; 20: 389-91.
  • 5. Boutefnouchet T, Laios T, Baksheysh P, Ali AS. An Effective Non-Invasive Joint Distraction Technique for Ankle Arthroscopy. J Orthopedics Rheumatol 2016; 3: 2.
  • 6. Beals TC, Junko JT, Amendola A, Nickisch F, Saltzman CL. Minimally invasive distraction technique for prone posterior ankle and subtalar arthroscopy. Foot & ankle international 2010; 31: 316-19.
  • 7. Hedley D, Geary NPJ, Meda P. Ankle arthroscopy: a new technique for non‐invasive ankle distraction. Foot and ankle surgery 2001; 7: 137-39.
  • 8. Yates CK, Grana WA. A simple distraction technique for ankle arthroscopy. Arthroscopy: The Journal of Arthroscopic & Related Surgery, 1988; 4: 103-105.
Turkish Journal of Clinics and Laboratory-Cover
  • ISSN: 2149-8296
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2010
  • Yayıncı: DNT Ortadoğu Yayıncılık AŞ
Sayıdaki Diğer Makaleler

Kardiyak cerrahi geçiren hastalarda “hasta kan yönetimi” eğitiminin kırmızı kan hücresi transfüzyon sayısı üzerine etkisi: 5 yıllık retrospektif çalışma

Ayşe LAFÇI, Derya GOKCINAR, Osman DAG, Eren GÜNERTEM, Serdar GÜNAYDIN

Akut miyokarditte fragmante QRS kompleksinin prognostik rolü

Sefa UNAL, Samet YILMAZ, Çağrı YAYLA, Mevlut Serdar KUYUMCU, Ilke ERBAY, Burak AÇAR, Mustafa KARANFİL, Ahmet Göktuğ ERTEM, Koray DEMIRTAS, Ahmet AKDI, Sinan AYDOĞDU

Kalp cerrahisi sonrası gelişen atriyal fibrilasyon tedavisinde amiodarone ve doğru akım kardiyoversiyonun karşılaştırılması

Emir KARAÇAĞLAR, Ilyas ATAR, Suleyman OZBİCER, Atilla SEZGİN, SALİH ÖZÇOBANOĞLU, Ayse Canan YAZICI, Bülent ÖZİN, Haldun MUDERRISOGLU

Acil servis konsültasyonlarında çağrı ve telefon sistemlerinin etkinlikleri ile danışılan hastaların acilde kalış sürelerinin karşılaştırmalı çalışması

Sevilay VURAL, Ferhat ICME, Havva Sahin KAVAKLI, FATİH TANRIVERDİ, Onur KARAKAYALI

Koroner arteriyel baskınlık ve QRS ekseni arasındaki ilişki

Ahmet KORKMAZ

Ayak bileği artroskopisinde basit distraksiyon yöntemi

Osman CİVAN, Ali CAVİT, Mustafa ÜRGÜDEN

Lise son sınıf öğrencilerinin hemşirelik mesleğine yönelik tutumlarının belirlenmesi: Nevşehir ili örneği

ŞEFİKA DİLEK GÜVEN

Ankara keçilerinde ovariektomi operasyonlarında tiopental-sevofluran ile tiopental-isofluran’ın kardiyovasküler sistem üzerine etkilerinin karşılaştırılması

Birkan KARSLI, İlknur PİR YAĞCI, Ali KUMANDAŞ, ZEYNEP PEKCAN, Hakan KALENDER

Monosit/yüksek yoğunluklu lipoprotein oranının koroner arter ektaziyi öngörmedeki yararı

Aydin Rodi TOSU, Tufan ÇINAR, Arda GULER, Serkan KAHRAMAN, İsmail GÜRBAK

Resiprokal ST depresyonu ile birlikte inferiyor ST elevasyonu olan genç hasta: Olgu sunumu

Nezaket Merve YAMAN, Mustafa Bilal ÖZBAY, Hasan Can KÖNTE, Ertan EKİCİ, Elif Hande Özcan ÇETİN