Emine Işınsu'nun Tiyatroları

Emine Işınsu, romanlarıyla önemli bir başarı yakalamış, kadın yazarlarımız arasındadır. Aynı zamanda tiyatro alanında da eserler kaleme alan Işınsu, bu eserlerinde de romanları kadar olmasa bile, önemli bir başarı elde etmiştir. Işınsu�nun tiyatro alanında kaleme aldığı eserler gözden geçirildiğinde, onun bu başarısı daha yakından görülecektir. Yazarın tiyatro eserlerinin irdelendiği bu çalışma, onun tiyatro anlayışını ve tiyatro eserlerini içermektedir.

The Theatrres of Emine Işınsu

Emine Işınsu, who had a great success with her novels, is one of our women writers. Even though she is also successful in the field of theatre, her success is not as good as her novels. When her great works in the field of radio theatre are studied carefully, it�s going to be clear how she has been successful. From the aspect of our literature of theatre, she is also evaluated and her understanding of theatre is searched carefully from that aspect. This study in which her works are carefully studied involves her understanding and her works of theatre.

___

  • IŞINSU, Emine, (1967), Bir Yürek Satıldı, Yağmur Yayınları, İstanbul.
  • IŞINSU, Emine, (1967), Bir Milyon İğne, Uygar Yayınlan, İstanbul
  • IŞINSU, Emine, (1969), Ne Mutlu Türk'üm Diyene, Kardeş Matbaası, Ankara.
  • IŞINSU, Emine, (1975), Adsız Kahramanlar, Töre Devlet Yayınevi, Ankara.
  • IŞINSU, Emine, (1975), Göçmen Yusuf (Adsız Kahramanların içinde), Töre Devlet Yayınevi, Ankara.
  • KÖKDEMİR, Ahmet, (1995), Emine Işınsu -hayatı-şahsiyeti-sanatı-fikirleri-eserleri -, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yayımlanmamış Doktora Tezi, Samsun.
  • İSLAM, Ayşenur, (1992), Emine Işınsu'nun Sekiz Romanında Şahıslar Dünyası, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yayımlanmamış Doktora Tezi, Ankara.