Meslek Yüksekokulundan Mezun Kadınların Okul Başarı Durumları İle Mezuniyet Sonrası Çalışma Durumlarının Karşılaştırılması: Amasya Meslek Yüksekokulu Örneği

Meslek Yüksekokulları (MYO) çeşitli sektörlere ara eleman yetiştirmede önemli işlevleri olan ve ön lisans seviyesinde eğitim veren üniversitelere bağlı 2 yıllık okullardır. Meslek Yüksek Okullarının son yıllarda il merkezleri dışında ilçe merkezlerine kadar yaygınlaşmış olmaları özellikle küçük yerleşim yerlerinde ve kırsal alanlarda yer alan kadınların mesleki eğitim almaları için yeni fırsatlar yaratmaktadır. Bu olgu Türkiye’de mesleki eğitim alan kadınların sayısında önemli artışlara neden olmasına rağmen aynı artışın mesleki eğitim alan kadınların istihdamına yansımamaktadır. Oysa günümüzde ülkelerin gelişimi kadınların çalışma hayatına ne derece katıldıkları ile doğru orantılı gözükmektedir. Son yıllarda çalışma şartlarındaki iyileştirmelere rağmen henüz kadınların özel sektöre ait işletmelerde iş bulma veya çalışma hayatlarını sürdürmekte zorlandıkları genel bir kanı olarak kabul edilmektedir. Çalışmada mesleki eğitim alan kadınların başarı düzeyleri ile işgücüne katılımları arasında bir ilginin olup olmadığının ortaya konulması hedeflenmektedir. Bu amaçla örneklem olarak Amasya Üniversitesi Amasya Meslek Yüksekokulunda yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Büro Yönetimi ve Sekreterlik programlarında eğitim alan kadınlar alınmıştır. Çalışmada kadınların mezun olma oranının 2006 yılından sonra önemli oranda azaldığı ancak okuldan ayrılma oranının arttığı ortaya çıkmıştır. Mezun olan kadınların en yüksek istihdamı 2007 yılında gerçekleşir iken (%56.5) daha sonraki yıllarda düşerek 2011 yılında %34.1 olmuştur. Yine çalışmada kadınların mesleki eğitimdeki başarıları ile istihdama katılımları arasında bir ilişkinin olmadığı ortaya çıkmıştır.

Comparison of School Achievement Status with Employment Status After School of Women Graduating from Vocational School: Amasya Vocational School Example

Vocational Schools are the two-year colleges of universities with important functions and training at the associate degree level in order to train intermediate staff in various sectors. The fact that Vocational Schools have expanded to the district centers outside provincial centers in recent years has created new opportunities for vocational training of women, especially in small settlements and rural areas. However, in practice it seems that the same increase is not reflected in the employment of women receiving vocational training. Today, however, the development of countries seems to be directly proportional to the extent to which women have participated in their working lives. Despite improvements in working conditions in recent years, it is generally accepted that women have difficulty in finding employment or continuing their working life in private sector enterprises. In this study, it is aimed to determine whether there is an interest between the achievement levels of women receiving vocational training in work and their participation in the workforce. Within the scope of the study, women were taken in the programs of Tourism and Hotel Management, Accounting and Tax Applications, Office Management and Secretariat, which are located in Amasya Vocational School of Amasya University. In the study, the rate of female graduation decreased significantly after 2006, but the rate of leaving school increased. While the highest employment of women graduated being in 2007 (56.5%), fell in the following years, it was 34.1% in 2011. Again, in the study it was found that there was no relationship between women's achievement in vocational education and employment participation.

___

  • Akyurt, N. (2009). Meslek Yüksekokulları ve Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Genel Profili, Fırat Sağlık Hizmetleri Dergisi, 4(11): 232-254.
  • Akyüz, Y. (2014). Türk Eğitim Tarihi M.Ö. 1000-M.S. 2014, Pegem Akademi Yayınları (Gözden Geçirilmiş 26. Baskı) Ankara.
  • http://www.bilgiacikkapi.com/toplumsal/is-yerinde-cinsel-taciz-2/, Erişim Tarihi: 21.06.2014
  • Karadeniz O., Karagül K., Karagül N. ve Doğan M, (2011). “Yükseköğretime Sınavsız Geçiş Uygulaması ve Yükseköğretim Sisteminde Yarattığı Olumsuzu Sonuçlar: Pamukkale Üniversitesi Örneği”, Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Yeni Yönelişler ve Sorunlar (UYK-2011), 27-29 Mayıs 2011, İstanbul; 3. Cilt/Bölüm XII/, s.1732-1739.
  • Kazu Y. ve Demirli, C. (2002). "Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumlarındaki Gelişmeler", Milli Eğitim Dergisi, 155-156, http://yayim.meb.gov. tr/dergiler/155-156/kazu.htm.
  • Özdemir, E. (2006), İşyerinde Cinsel Taciz Suçu, Çalışma ve Toplum, Ekonomi ve Hukuk Dergisi, 4(11): 83- 96.
  • Semiz, Y. ve Kuş, R. (2004). "Osmanlı'da Mesleki Teknik Eğitim (İstanbul Sanayi Mektebi 1869-1930", SÜ Türkiyat Araştırmaları Dergisi, 15: 272-295.
  • Şahin, İ. Okay, Ş. ve Özdemir, S. (2007). "Türkiye'de Mesleki Teknik Eğitimin Durumu ve Karşılaşılan Sorunlar", Ulusal Teknik Eğitim, Mühendislik ve Eğitim Bilimleri Genç Araştırmacılar Sempozyumu (UMES'07), Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli, 1018-1021.
  • Şahin, T. ve Fındık, T. (2008). Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitim: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri, TSA / 12(3): 65-86.
  • Toksöz, G. (2007). Türkiye’de Kadın İstihdamının Durumu, Ankara: Uluslararası Çalışma Ofisi Yayınları.
  • Toksöz, G. A., Dedeoğlu S., Parmaksız E. M. ve Bahçe S. K., (2014). ”Türkiye’de Kadın İşgücü Profili ve İstatistiklerinin Analizi” T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Ankara.
  • YOK (2014). Yükseköğretim Temel Göstergeleri, https://istatistik.yok.gov.tr/, 21.06.2014
  • YÖK, (2016). Yükseköğretim Kurulu 2016-2020 Stratejik Planı s.3.
  • Yereli, A. ve Karadeniz, O. (2004). Kayıt Dışı İstihdam. Ankara: Odak Yayınları.
  • Yücebaş, E. Alkan, G., Atasagun, G, H. ve Egeli, A. (2013). Ege Bölgesi’nde Bulunan Meslek Yüksekokullarının Durum Analizi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Electronic Journal of Vocational Colleges, 3(4): 44-50.