Sosyal Hizmetlerde Manevi Danışmanlık ve Rehberlik

Bu çalışmada Asude Coşkunsever’in doktora çalışması olan “Sosyal hizmetlerde manevi danışmanlık ve rehberlik” eseri incelenmiş ve araştırmacı hakkında biyografik bilgiye yer verilmiştir. Giriş bölümünde kitap incelenirken eserin hangi temel alanda yazıldığı ve o temel alanın hangi alt literal alana karşılık geldiği belirtilmiş ve eserin öne çıkan temel konusu hakkında teorik bilgiye değinilmiştir. Gelişme bölümünde eserdeki başlıklar temel alınarak bir değerlendirme yapılmıştır. Sonuç bölümünde ise eserin güçlü, zayıf ve geliştirilebilir yönleri ortaya konulmuştur. Yararlanılan kaynakların belirtilmesiyle makale sonlandırılmıştır.

Spiritual Counseling and Care in Social Services

In this study, Asude Coskunsever's doctoral work "Spiritual care and counseling in social services" was examined and and the biographical background of the researcher was included. In the opening chapter, while examining the book, it was stated in which field the work was written and which sub-literal field it corresponded to, and theoretical knowledge about the prominent main subject of the work was mentioned. In the body chapter, an evaluation has been made based on the titles in the work. In the conclusion, the strengths, weaknesses and improvable aspects of the work are presented. The article ended specifying the sources used.

___

  • Coşkunsever, A. (2018). Sosyal hizmetlerde manevi danışmanlık ve rehberlik (Yetiştirme yurdu ve çocuk destek merkezi örneği). İstanbul: Değerler Eğitimi Merkezi Yayınları.
  • Kök, M. (2000). Yetiştirme yurdunda kalan öğrencilerin psikolo-jik belirti düzeylerinin değerlendirilmesi. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 8(8), 78-84.
  • Ok, Ü. (2008). İnanç bakım danışmanlığı ve bir model geliştirme denemesi. [içinde] Manevi Sosyal Hizmetler- II. Ed.: A. Seyyar. (ss. 103-140). İstanbul: Rağbet Yayınları.