Paths of discovery: Comparing the search effectiveness of EBSCO Discovery Service, Summon, Google Scholar, and conventional library resources.

Bilimsel yayın sayısı arttıkça kullanıcılar için en ilgili ve dikkate değer kaynakları diğerleri arasında seçmek zorlaşmaktadır (Henning ve Gunn, 2012). Bulut hesaplama yöntemi kullanan Google gibi arama motorları kullanıcı gereksinimlerine hızla cevap vererek arama sonuçlarında ilgili belgeleri başarıyla sıralamaktadır (Johnson, Levine ve Smith, 2009). Kütüphaneler bu ortamda kullanıcıların giderek artan beklentilerini karşılamak için koleksiyonlarındaki basılı ve elektronik kaynaklara sadece bir arayüzden erişim imkânı sağlayan sistemler kullanmaktadır. Çalışmada hem nicel hem nitel yöntem kullanılarak Bucknell Üniversitesi (BÜ) ve Illinois Wesleyan Üniversitesi (IWÜ)nden kullanıcıların Serial Solutions Summon, EBSCO Discovery Service (EDS) web keşif araçları ile Google Scholar (GS) ve geleneksel kütüphane veri tabanlarının arama etkinlikleri karşılaştırılmıştır.

It is becoming hard for users to select significant sources among many others as number of scientific publications increase (Henning and Gunn, 2012). Search engines that are using cloud computing methods such as Google can list related documents successfully answering user requirements (Johnson, Levine and Smith, 2009). In order to meet users increasing demands, libraries started to use systems which enable users to access printed and electronic sources through a single interface. This study uses quantitative and qualitative methods to compare search effectiveness between Serial Solutions Summon, EBSCO Discovery Service (EDS) web discovery tools, Google Scholar (GS) and conventional library databases among users from Bucknell University and Illinois Wesleyan University.

___