Minimal invaziv pektus ekskavatum onarımı (Nuss) ameliyatı, pektus ekskavatum deformitelerinin düzeltilmesinde günümüzde kullanılan en yaygın cerrahi tedavi seçeneğidir. Daha önce torasik ve/veya kardiyak cerrahi girişimleri olan hastalarda, ileri derece intratorasik fibröz adezyonlar nedeniyle, teknik tehlikeler ortaya çıkar. Bu yazıda, son iki yıl içinde tekrarlayan spontan pnömotoraks atakları nedeniyle iki taraflı apikal kama rezeksiyonu ve total plevrektomi uygulanmış bir hastada yeni bir modifikasyon tekniği sunuldu. İntrodüseri ve parmak barı yönlendirmeye yardımcı olmak için, bir subksifoid insizyon ile plevra iki taraflı olarak açılarak, retrosternal alan serbestlendi ve videotorakoskopik görüntüleme olmaksızın onarım gerçekleştirildi.
Minimally invasive repair of pectus excavatum (Nuss) operation is the current choice of surgical treatment for pectus excavatum deformities. Technical pitfalls arise in patients with previous thoracic and/or cardiac surgical interventions, due to severe intrathoracic fibrous adhesions. Herein, we describe an original modification technique in a patient with bilateral apical wedge resection and total pleurectomy due to recurrent spontaneous pneumothorax episodes within the past two years. Correction was performed by opening the pleura bilaterally and retrosternal release with digital palpation via a subxiphoid incision, to help to guide the introducer and the pectus bar, without a videothoracoscopic visualization. "> [PDF] Videotorakoskopi kullanılmayan Nuss prosedürü | [PDF] Nuss procedure without videothoracoscopy Minimal invaziv pektus ekskavatum onarımı (Nuss) ameliyatı, pektus ekskavatum deformitelerinin düzeltilmesinde günümüzde kullanılan en yaygın cerrahi tedavi seçeneğidir. Daha önce torasik ve/veya kardiyak cerrahi girişimleri olan hastalarda, ileri derece intratorasik fibröz adezyonlar nedeniyle, teknik tehlikeler ortaya çıkar. Bu yazıda, son iki yıl içinde tekrarlayan spontan pnömotoraks atakları nedeniyle iki taraflı apikal kama rezeksiyonu ve total plevrektomi uygulanmış bir hastada yeni bir modifikasyon tekniği sunuldu. İntrodüseri ve parmak barı yönlendirmeye yardımcı olmak için, bir subksifoid insizyon ile plevra iki taraflı olarak açılarak, retrosternal alan serbestlendi ve videotorakoskopik görüntüleme olmaksızın onarım gerçekleştirildi. "> Minimal invaziv pektus ekskavatum onarımı (Nuss) ameliyatı, pektus ekskavatum deformitelerinin düzeltilmesinde günümüzde kullanılan en yaygın cerrahi tedavi seçeneğidir. Daha önce torasik ve/veya kardiyak cerrahi girişimleri olan hastalarda, ileri derece intratorasik fibröz adezyonlar nedeniyle, teknik tehlikeler ortaya çıkar. Bu yazıda, son iki yıl içinde tekrarlayan spontan pnömotoraks atakları nedeniyle iki taraflı apikal kama rezeksiyonu ve total plevrektomi uygulanmış bir hastada yeni bir modifikasyon tekniği sunuldu. İntrodüseri ve parmak barı yönlendirmeye yardımcı olmak için, bir subksifoid insizyon ile plevra iki taraflı olarak açılarak, retrosternal alan serbestlendi ve videotorakoskopik görüntüleme olmaksızın onarım gerçekleştirildi.
Minimally invasive repair of pectus excavatum (Nuss) operation is the current choice of surgical treatment for pectus excavatum deformities. Technical pitfalls arise in patients with previous thoracic and/or cardiac surgical interventions, due to severe intrathoracic fibrous adhesions. Herein, we describe an original modification technique in a patient with bilateral apical wedge resection and total pleurectomy due to recurrent spontaneous pneumothorax episodes within the past two years. Correction was performed by opening the pleura bilaterally and retrosternal release with digital palpation via a subxiphoid incision, to help to guide the introducer and the pectus bar, without a videothoracoscopic visualization. ">

Videotorakoskopi kullanılmayan Nuss prosedürü

Minimal invaziv pektus ekskavatum onarımı (Nuss) ameliyatı, pektus ekskavatum deformitelerinin düzeltilmesinde günümüzde kullanılan en yaygın cerrahi tedavi seçeneğidir. Daha önce torasik ve/veya kardiyak cerrahi girişimleri olan hastalarda, ileri derece intratorasik fibröz adezyonlar nedeniyle, teknik tehlikeler ortaya çıkar. Bu yazıda, son iki yıl içinde tekrarlayan spontan pnömotoraks atakları nedeniyle iki taraflı apikal kama rezeksiyonu ve total plevrektomi uygulanmış bir hastada yeni bir modifikasyon tekniği sunuldu. İntrodüseri ve parmak barı yönlendirmeye yardımcı olmak için, bir subksifoid insizyon ile plevra iki taraflı olarak açılarak, retrosternal alan serbestlendi ve videotorakoskopik görüntüleme olmaksızın onarım gerçekleştirildi.

Nuss procedure without videothoracoscopy

Minimally invasive repair of pectus excavatum (Nuss) operation is the current choice of surgical treatment for pectus excavatum deformities. Technical pitfalls arise in patients with previous thoracic and/or cardiac surgical interventions, due to severe intrathoracic fibrous adhesions. Herein, we describe an original modification technique in a patient with bilateral apical wedge resection and total pleurectomy due to recurrent spontaneous pneumothorax episodes within the past two years. Correction was performed by opening the pleura bilaterally and retrosternal release with digital palpation via a subxiphoid incision, to help to guide the introducer and the pectus bar, without a videothoracoscopic visualization.

___

  • 1. Nuss D, Kelly RE Jr. Minimally invasive surgical correction of chest wall deformities in children (Nuss procedure). Adv Pediatr 2008;55:395-410.
  • 2. Hendrickson RJ, Bensard DD, Janik JS, Partrick DA. Efficacy of left thoracoscopy and blunt mediastinal dissection during the Nuss procedure for pectus excavatum. J Pediatr Surg 2005;40:1312-4.
  • 3. Bouchard S, Hong AR, Gilchrist BF, Kuenzler KA. Catastrophic cardiac injuries encountered during the minimally invasive repair of pectus excavatum. Semin Pediatr Surg 2009;18:66-72.
  • 4. Huang PM, Wu ET, Tseng YT, Kuo SW, Lee YC. Modified Nuss operation for pectus excavatum: Design for decreasing cardiopulmonary complications. Thorac Cardiovasc Surg 2006;54:134-7.
  • 5. Cheng YL, Lee SC, Huang TW, Wu CT. Efficacy and safety of modified bilateral thoracoscopy-assisted Nuss procedure in adult patients with pectus excavatum. Eur J Cardiothorac Surg 2008;34:1057-61.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Simultaneous coronary artery disease and achalasia surgery: A novel approach

Rimantas BENETIS, Algimantas BUDRIKIS, Jonas GAZDZIAUSKAS

Pektus ekskavatumlu bir Kartagener sendromu hastasında bronşektazi ve ekstrapulmoner sekestrasyon nedeniyle videotorakoskopik lobektomi

Ümit AYDOĞMUŞ

Abdominal aort anevrizması ve aorto-oklüziv hastalık cerrahisi sonrası gelişeninsizyonel herni insidansı ve risk faktörler

Taylan Özgür SEZER, Muhtar Sinan ERSİN, Özgür FIRAT, Volkan SAYUR, Erkan GÜLER, Hakan POSACIOĞLU

Transkütanöz elektrikli sinir uyarımının kronik ameliyat sonrası kronik ağrı ve uzun dönem yaşam kalitesine etkisi

Levent CANSEVER, Mehmet Ali BEDİRHAN, Celal Buğra SEZEN, Onur Volkan YARAN, Salih DUMAN, Kadriye ÖNEŞ, Yunus SEYREK, Merve HATİPOĞLU

Endovascular solution in a complex post-dissectional thoracic aortic aneurysm case

İbrahim DUVAN, Süleyman SÜRER, Ayşegül Melike ŞENKAL, İlker İNCE, Uğursay KIZILTEPE

Aynı heyecanla gelişmeye devam

Soner SANİOĞLU

Türkiye’de akciğer nakli sonrası ilk uzun dönem sağkalım sonuçları

Necati ÇITAK, Özgür İŞGÖRÜCÜ, Songül BÜYÜKKALE, Adnan SAYAR, Barış AÇIKMEŞE

Endoskopik ven hazırlama ile koroner cerrahinin uzun dönem sonuçları

Muharrem KOÇYİĞİT, Cem ALHAN, Leyla KILIÇ, Ahmet Ümit GÜLLÜ, Şahin ŞENAY, Egemen ERSİN, Özlem ÇELİK, Emine GÜZEL, Neriman Özge ÇALIŞKAN

Kompleks bir diseksiyon sonrası torasik aort anevrizma olgusunda endovasküler çözüm

İlker İNCE, Uğursay KIZILTEPE, Süleyman SÜRER, İbrahim DUVAN, Ayşegül Melike ŞENKAL

Videotorakoskopi kullanılmayan Nuss prosedürü

Onur DERDİYOK, Serdar EVMAN, Volkan BAYSUNGUR

Academic Researches Index - FooterLogo