Median sternotomi ile total ark replasmanında distalanastomoz için görüş sağlamak bazen zordur. Halkadakiiki deliğin uzun, kıvrık ağızlı bir klemp ile yakalanmasıylaçapı daraltılan, kendiliğinden genişleyen yeni bir halkadaha iyi görüş sağlayıp işlemi kolaylaştırabilir. Budaralma klemp çıkarıldığında halkanın distal anastomozabırakıldığında genişlemek için gereksinim duyduğugerilimi oluşturur. Bu halka derin bir cerrahi alanda bilekolaylıkla yerleştirilebilir ve distal aortik güdük çevresindeboş alan sağlayabilir.
Providing exposure for distal anastomosis is sometimeschallenging in total arch replacement via median sternotomy.A new self-expanding ring, which is contracted in diameterby catching two holes in the ring with a long curved-clamp,may provide better exposure, and facilitate the procedure.This contraction creates the tension needed for the ring toexpand once delivered to the distal anastomosis when theclamp is removed. This ring can be placed easily, even ina deep surgical field, and can maintain free space arounddistal aortic stump. "> [PDF] The use of a self-expanding ring to facilitate distal anastomosis in total arch replacement | [PDF] Total ark replasmanında distal anastomozu kolaylaştırmak için kendiliğinden genişleyen halka kullanımı Median sternotomi ile total ark replasmanında distalanastomoz için görüş sağlamak bazen zordur. Halkadakiiki deliğin uzun, kıvrık ağızlı bir klemp ile yakalanmasıylaçapı daraltılan, kendiliğinden genişleyen yeni bir halkadaha iyi görüş sağlayıp işlemi kolaylaştırabilir. Budaralma klemp çıkarıldığında halkanın distal anastomozabırakıldığında genişlemek için gereksinim duyduğugerilimi oluşturur. Bu halka derin bir cerrahi alanda bilekolaylıkla yerleştirilebilir ve distal aortik güdük çevresindeboş alan sağlayabilir. "> Median sternotomi ile total ark replasmanında distalanastomoz için görüş sağlamak bazen zordur. Halkadakiiki deliğin uzun, kıvrık ağızlı bir klemp ile yakalanmasıylaçapı daraltılan, kendiliğinden genişleyen yeni bir halkadaha iyi görüş sağlayıp işlemi kolaylaştırabilir. Budaralma klemp çıkarıldığında halkanın distal anastomozabırakıldığında genişlemek için gereksinim duyduğugerilimi oluşturur. Bu halka derin bir cerrahi alanda bilekolaylıkla yerleştirilebilir ve distal aortik güdük çevresindeboş alan sağlayabilir.
Providing exposure for distal anastomosis is sometimeschallenging in total arch replacement via median sternotomy.A new self-expanding ring, which is contracted in diameterby catching two holes in the ring with a long curved-clamp,may provide better exposure, and facilitate the procedure.This contraction creates the tension needed for the ring toexpand once delivered to the distal anastomosis when theclamp is removed. This ring can be placed easily, even ina deep surgical field, and can maintain free space arounddistal aortic stump. ">

The use of a self-expanding ring to facilitate distal anastomosis in total arch replacement

Median sternotomi ile total ark replasmanında distalanastomoz için görüş sağlamak bazen zordur. Halkadakiiki deliğin uzun, kıvrık ağızlı bir klemp ile yakalanmasıylaçapı daraltılan, kendiliğinden genişleyen yeni bir halkadaha iyi görüş sağlayıp işlemi kolaylaştırabilir. Budaralma klemp çıkarıldığında halkanın distal anastomozabırakıldığında genişlemek için gereksinim duyduğugerilimi oluşturur. Bu halka derin bir cerrahi alanda bilekolaylıkla yerleştirilebilir ve distal aortik güdük çevresindeboş alan sağlayabilir.

Total ark replasmanında distal anastomozu kolaylaştırmak için kendiliğinden genişleyen halka kullanımı

Providing exposure for distal anastomosis is sometimeschallenging in total arch replacement via median sternotomy.A new self-expanding ring, which is contracted in diameterby catching two holes in the ring with a long curved-clamp,may provide better exposure, and facilitate the procedure.This contraction creates the tension needed for the ring toexpand once delivered to the distal anastomosis when theclamp is removed. This ring can be placed easily, even ina deep surgical field, and can maintain free space arounddistal aortic stump.

___

  • 1. Tokunaga S, Yasuda S, Atsumi Y, Masuda M. An easy and useful exposure technique using a malleable ring for the distal anastomosis in total arch replacement. Ann Thorac Surg 2012;94:666-7.
  • 2. Murphy EH, Stanley GA, Ilves M, Knowles M, Dimaio JM, Jessen ME, et al. Thoracic endovascular repair (TEVAR) in the management of aortic arch pathology. Ann Vasc Surg 2012;26:55-66.
  • 3. Shimamura K, Kuratani T, Matsumiya G, Kato M, Shirakawa Y, Takano H, et al. Long-term results of the open stent- grafting technique for extended aortic arch disease. J Thorac Cardiovasc Surg 2008;135:1261-9.
  • 4. Svensson LG. Rationale and technique for replacement of the ascending aorta, arch, and distal aorta using a modified elephant trunk procedure. J Card Surg 1992;7:301-12.
  • 5. Ogino H, Ando M, Sasaki H, Minatoya K. Total arch replacement using a stepwise distal anastomosis for arch aneurysms with distal extension. Eur J Cardiothorac Surg 2006;29:255-7.
  • 6. Tamura N, Komiya T, Sakaguchi G, Kobayashi T. 'Turn-up' anastomotic technique for acute aortic dissection. Eur J Cardiothorac Surg 2007;31:548-9.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

An unusual cyst of posterior mediastinum: Mullerian cyst

Şafak BULUT, Selçuk BİLGİN, Barış POYRAZ, Mehmet DAKAK, Cihangir DOĞU

Alternative technique for early postoperative aortic tear with prosthetic vascular graft: a case report

Ersin ÇELİK, Orhan GÖKALP, Serkan YAZMAN, Yüksel BEŞİR, Hasan İNER, Habib ÇAKIR, Ali GÜRBÜZ, İsmail YÜREKLİ

Palliation of malignant dysphagia with self expandable esophageal stents

Mahmut SUBAŞI, Bekir KAPLAN, Zeynep TÜRKTARHAN PAÇİN, Erdal YEKELER, Bayram ALTUNTAŞ

In vitro effects of amiodarone on coronary artery bypass grafts

Özcan GÜR, Okay Güven KARACA, Çetin Hakan KARADAĞ, Suat CANBAZ, Mehmet KALENDER, Ata Niyazi ECEVİT, Turan EGE

Does locally administered gentamicin affect the incidence of sternal wound infections after coronary artery bypass graft surgery?

Ozan Onur BALKANAY, Gökhan İPEK, Deniz GÖKSEDEF, Suat Nail ÖMEROĞLU, Zeki KILIÇ, Safa GÖDE

Pulmonary artery resections and reconstructions for lung cancer treatment: An anatomical-technical analysis and survival relationships

Berker ÖZKAN, Adalet DEMİR, Suat ERUS, Sedat ZİYADE, Murat KAPDAĞLI, Serhan TANJU, Başak SARAÇOĞLU, Erkan KABA, Alper TOKER

Parenchyma-preserving and minimally invasive thoracotomy technique in giant pulmonary hydatid cysts

İsa DÖNGEL, Sümer ŞUA, Sunam SADİ GÜVEN, Murat ÖNCEL, Bekir TEZCAN

Diagnosis and treatment of Takayasu arteritis in Turkey: A single center results

Bahadır GÜLTEKİN, Eftal YÜCEL, Ali HARMAN, Tankut AKAY, Umut ÖZYER

Do patients with mechanical heart valves have the appropriate knowledge regarding warfarin therapy and can they adhere to the correct dosage?

Aliye ALCAN OKGUN, Kevser KARACABAY, Fatma KORKMAZ DEMİR

Derin ven trombozu tedavisinde yeni bir yöntem: Kateter aracılı ultrasonla hızlandırılmış tromboliz (yazarın yanıtı)

Mehmet ÇAKICI, Evren ÖZÇINAR, Fatih ADA, Mehmet TAŞAR

Academic Researches Index - FooterLogo