Bu yazıda, kardiyak miksoma tanısı konan büyük bir sağ atriyal kitlenin çıkarılması için cerrahi tedavi uygulanan 27 yaşında erkek hasta sunuldu. Kitlenin oldukça büyük olması nedeniyle ameliyat sırasında birkaç biyopsi uygulandı. Anjiyosarkom tanısı kondu, dolayısıyla cerrahi eksizyon tek çareydi. Altı ay sonra bilgisayarlı tomografi sonucunda hemorajik serebral lezyonların olduğu görüldü. Hasta ameliyattan 10 ay sonra kaybedildi. Primer anjiyosarkom için en iyi tedavi yöntemi erken ve tam bir cerrahi eksizyon olacaktır. Ne yazık ki sıklıkla hayati kardiyak yapıların önemli bir bölümünün de tutulumu görülür, bu durumda ortotopik kardiyak transplantasyon düşünülebilir.
The case described deals with a 27-year old man who underwent surgical approach to remove a large right atrial mass diagnosed as cardiac myxoma. During the operation several biopsies were performed because of its gross aspect. An angiosarcoma was diagnosed, thus, a surgical excision was the only possible procedure. Six months later, a computed tomography scan revealed the presence of substitutive and hemorrhagic cerebral lesions. The patient expired 10 months after surgery. The best therapy for primary angiosarcoma would have been an early and complete surgical excision. Unfortunately, often an important involvement of vital cardiac structures is present; in this case an orthotopic cardiac transplantation could be considered. "> [PDF] Right atrial angiosarcoma mimicking a myxoma: from a wrong diagnosis to a difficult decision | [PDF] Miksomayı andıran sağ atriyal anjiyosarkom: yanlış bir tanıdan zor bir karara Bu yazıda, kardiyak miksoma tanısı konan büyük bir sağ atriyal kitlenin çıkarılması için cerrahi tedavi uygulanan 27 yaşında erkek hasta sunuldu. Kitlenin oldukça büyük olması nedeniyle ameliyat sırasında birkaç biyopsi uygulandı. Anjiyosarkom tanısı kondu, dolayısıyla cerrahi eksizyon tek çareydi. Altı ay sonra bilgisayarlı tomografi sonucunda hemorajik serebral lezyonların olduğu görüldü. Hasta ameliyattan 10 ay sonra kaybedildi. Primer anjiyosarkom için en iyi tedavi yöntemi erken ve tam bir cerrahi eksizyon olacaktır. Ne yazık ki sıklıkla hayati kardiyak yapıların önemli bir bölümünün de tutulumu görülür, bu durumda ortotopik kardiyak transplantasyon düşünülebilir. "> Bu yazıda, kardiyak miksoma tanısı konan büyük bir sağ atriyal kitlenin çıkarılması için cerrahi tedavi uygulanan 27 yaşında erkek hasta sunuldu. Kitlenin oldukça büyük olması nedeniyle ameliyat sırasında birkaç biyopsi uygulandı. Anjiyosarkom tanısı kondu, dolayısıyla cerrahi eksizyon tek çareydi. Altı ay sonra bilgisayarlı tomografi sonucunda hemorajik serebral lezyonların olduğu görüldü. Hasta ameliyattan 10 ay sonra kaybedildi. Primer anjiyosarkom için en iyi tedavi yöntemi erken ve tam bir cerrahi eksizyon olacaktır. Ne yazık ki sıklıkla hayati kardiyak yapıların önemli bir bölümünün de tutulumu görülür, bu durumda ortotopik kardiyak transplantasyon düşünülebilir.
The case described deals with a 27-year old man who underwent surgical approach to remove a large right atrial mass diagnosed as cardiac myxoma. During the operation several biopsies were performed because of its gross aspect. An angiosarcoma was diagnosed, thus, a surgical excision was the only possible procedure. Six months later, a computed tomography scan revealed the presence of substitutive and hemorrhagic cerebral lesions. The patient expired 10 months after surgery. The best therapy for primary angiosarcoma would have been an early and complete surgical excision. Unfortunately, often an important involvement of vital cardiac structures is present; in this case an orthotopic cardiac transplantation could be considered. ">

Right atrial angiosarcoma mimicking a myxoma: from a wrong diagnosis to a difficult decision

Bu yazıda, kardiyak miksoma tanısı konan büyük bir sağ atriyal kitlenin çıkarılması için cerrahi tedavi uygulanan 27 yaşında erkek hasta sunuldu. Kitlenin oldukça büyük olması nedeniyle ameliyat sırasında birkaç biyopsi uygulandı. Anjiyosarkom tanısı kondu, dolayısıyla cerrahi eksizyon tek çareydi. Altı ay sonra bilgisayarlı tomografi sonucunda hemorajik serebral lezyonların olduğu görüldü. Hasta ameliyattan 10 ay sonra kaybedildi. Primer anjiyosarkom için en iyi tedavi yöntemi erken ve tam bir cerrahi eksizyon olacaktır. Ne yazık ki sıklıkla hayati kardiyak yapıların önemli bir bölümünün de tutulumu görülür, bu durumda ortotopik kardiyak transplantasyon düşünülebilir.

Miksomayı andıran sağ atriyal anjiyosarkom: yanlış bir tanıdan zor bir karara

The case described deals with a 27-year old man who underwent surgical approach to remove a large right atrial mass diagnosed as cardiac myxoma. During the operation several biopsies were performed because of its gross aspect. An angiosarcoma was diagnosed, thus, a surgical excision was the only possible procedure. Six months later, a computed tomography scan revealed the presence of substitutive and hemorrhagic cerebral lesions. The patient expired 10 months after surgery. The best therapy for primary angiosarcoma would have been an early and complete surgical excision. Unfortunately, often an important involvement of vital cardiac structures is present; in this case an orthotopic cardiac transplantation could be considered.

___

  • 1. Brandt RR, Arnold R, Bohle RM, Dill T, Hanım CW. Cardiac angiosarcoma: case report and review of the literature. Z Kardiol 2005;94:824-8.
  • 2. Grandmougin D, Fayad G, Decoene C, Pol A, Warembourg H. Total orthotopic heart transplantation for primary cardiac rhabdomyosarcoma: factors influencing long-term survival. Ann Thorac Surg 2001;71:1438-41.
  • 3. Kodali D, Seetharaman K. Primary cardiac angiosarcoma. Sarcoma 2006;2006:39130.
  • 4. Basso C, Valente M, Poletti A, Casarotto D, Thiene G. Surgical pathology of primary cardiac and pericardial tumors. Eur J Cardiothorac Surg 1997;12:730-8.
  • 5. Uberfuhr P, Meiser B, Fuchs A, Schulze C, Reichenspurner H, Faik M, et al. Heart transplantation: an approach to treating primary cardiac sarcoma? J Heart Lung Transplant 2002; 21:1135-9.
  • 6. Putnam JB Jr, Sweeney MS, Colon R, Lanza LA, Frazier OH, Cooley DA. Primary cardiac sarcomas. Ann Thorac Surg 1991;51:906-10.
  • 7. Kurian KC, Weisshaar D, Parekh H, Berry GJ, Reitz B. Primary cardiac angiosarcoma: case report and review of the literature. Cardiovasc Pathol 2006;15:110-2.
  • 8. Nakamichi T, Fukuda T, Suzuki T, Kaneko T, Morikawa Y. Primary cardiac angiosarcoma: 53 months' survival after multidisciplinary therapy. Ann Thorac Surg 1997;63:1160-1.
  • 9. Sorlie D, Myhre ES, Stalsberg H. Angiosarcoma of the heart. Unusual presentation and survival after treatment. Br Heart J 1984;51:94-7.
  • 10. Percy RF, Perryman RA, Amornmarn R, Lammert N, Conetta DA, Bass TA, Miller AB. Prolonged survival in a patient with primary angiosarcoma of the heart. Am Heart J 1987;113:1228-30.
  • 11. Aravot DJ, Banner NR, Madden B, Aranki S, Khaghani A, Fitzgerald M, et al. Primary cardiac tumours-is there a place for cardiac transplantation? Eur J Cardiothorac Surg 1989; 3:521-4.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Renovated heart surgery clinic of Cerrahpaşa School of Medicine: Evaluation of first six months

Cem SAYILGAN, Lale YÜCEYAR, Ozan Onur BALKANAY, Deniz GÖKSEDEF, Bilgehan KARADAĞ, Ersoy ENGİN, Gökhan İPEK, Suat Nail ÖMEROĞLU

Short-term clinical and hemodynamic results of the sorin soprano and sorin more bioprosthesis valves

İsmet DİNDAR, Noyan Temuçin OĞUŞ, Murat BAŞARAN, Ruken Bengi BAKAL, Eylül KAFALI, Özer SELİMOĞLU, Hamiyet ÖZCAN

Radial arter çıkarıldıktan sonra geç dönemde beklenmeyen bir komplikasyon: olgu sunumu

Mustafa ALDEMİR, Hasan Berat CİHAN, Nezat ERDİL, Bektaş BATTALOĞLU, Vedat NİSANOĞLU

Subklavyan steal sendromunun cerrahi tedavisinde subklavyan-karotis transpozisyonu

Erdal ASLIM, Hakkı Tankut AKAY

Thromboembolic occlusion of upper extremity arteries

Ferşat KOLBAKIR, Atilla SARAC, Muzaffer BAHÇİVAN, Onur DOYURGAN, M. Kemal DMİRAĞ, Tahsin KEÇELİGİL

Çocuklarda ekstrakorporeal membran oksijenatör kullanımı

Faruk CİNGÖZ, Harun TATAR

Akciğerin doğuştan hastalıklarında tanı ve cerrahi: 8 yıllık deneyimimiz

Ahmet Ferudun IŞIK, Erkan AKAR, Levent ELBEYLİ, Bülent TUNÇÖZGÜR, Maruf ŞANLI, Fatih METEROĞLU

IASLC akciğer kanseri evrelendirme projesi: küçük hücreli dışı akciğer kanserinde TNM sınıflandırmasının yedinci düzenlemesi için öneriler

Turgut IŞITMANGİL

Total anormal pulmoner venöz dönüş anomalisinin cerrahi tedavisinde açık bırakılan vertikal ven ve / veya atriyal septal defektin etkisi

Sait AŞLAMACI, Atilla SEZGİN, Salih ÖZÇOBANOĞLU, Kürşat TOKEL, Bülent BOLAT, Can VURAN, Süleyman ÖZKAN, Tankut AKAY, Bülent SARITAŞ

Gecikmiş yabancı cisim aspirasyonuna bağlı bronşiyal membran

Handan İNÖNÜ, Serhat ÇELİKEL, Ali YEĞİNSU, Makbule ERGİN

Academic Researches Index - FooterLogo